GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 fantastiske måter å tilbringe tid i utlandet på

8 fantastiske måter å tilbringe tid i utlandet på

Har du tenkt på å tilbringe litt tid i utlandet, men ikke er helt sikker på hva du egentlig vil gjøre? Uansett om du nettopp er uteksaminert, har en sommer å fylle eller bare ønsker å ta en pause fra det daglige stresset – det finnes et egnet alternativ for alle. Her er våre tips.

1. KLASSIKEREN – ET SPRÅKKURS I UTLANDET

Du kan studere språket du ønsker i din drømmedestinasjon: Fra London til Paris, Barcelona, New York eller Tokyo – det finnes ingen grenser, og du kan utforske verden ett språk om gangen. De fleste studier i utlandet har kurs som kan tilpasses: Fra innhold til intensitet og lengde, det er helt opp til deg. Avhengig av timeplanen din, kan du tilbringe fritiden med å utforske, ha det gøy med nye venner og nye hobbyer eller studere til en språkeksamen som Cambridge eksamen.

2. KARRIEREBOOST – INTERNSHIP I UTLANDET

Å ta et internship i utlandet kan være et stort springbrett mot din drømmekarriere, eller en kjempeflott, tankevekkende og spennende måte å prøve forskjellige yrker du er interessert i. Du kan vise fremtidige arbeidsgivere hvor selvstendig og fordomsfri du er, verdifull arbeidserfaring og selvfølgelig øke karriererelaterte språkferdigheter. Og la oss ikke glemme selvtillit og nettverk av venner og fremtidige kolleger fra hele verden som kommer med et internship i utlandet.

3. PAUSE FRA UNIVERSITETET – TA ET SEMESTER UTENLANDS

Etter et år eller to på universitetet , kan et semester i utlandet være en fin måte å sprite opp dine studier på og din CV. Du vil fortsette å ta klasser på feltet ditt mens du lærer om livet på et annet universitet og i et annet land – med nye lokale og internasjonale venner.

4. LENGRE OPPHOLD – STUDER I UTLANDET

Hvis du er ivrig på en lengre periode i utlandet, bør du vurdere å ta hele din bachelor eller mastergrad i et annet land. I Storbritannia kan en mastergrad ta mellom ett og to år å fullføre (ett år er mer vanlig, med mindre det er en forskningsgrad). I tillegg til graden din, vil du forbedre ditt nivå i engelsk (eller et annet språk, kommer an på hvor du studerer).

5. BLI AU PAIR

Hvis du ønsker å fordype deg i en ny kultur og bo hos en lokal familie hvor du tar vare på barna deres kan au – pair være veien å gå. Forutsetningen er at du er mellom 18-26 år gammel og kan bevise at du har erfaring som barnevakt, førskolen eller førskolelærer. Et au- pair opphold kan være svært nyttig hvis du ønsker en karriere innen utdanning, og det er en fin måte å tilbringe tid i utlandet uten å betale store summer – kost og losji er vanligvis inkludert, du vil også få tildelt lommepenger.

6. FOR DEN EVENTYRLYSTNE – JOBB OG REIS

Hvis du er av den eventyrlystne typen, kan en midlertidig eller sesongavhengig jobb i et nytt land være den riktige veien å gå. Det er en av de mest autentiske og spennende måter å utforske et nytt land på, men det krever litt planlegging og fleksibilitet. Å bo i et herberge eller en campingvogn mens du jobber som gårdsgutt, kontorassistent eller servitør er ikke alles kopp te, men du vil være i stand til å virkelig fordype deg i den lokale livsstilen. Og hvis du ikke liker et sted eller jobben din kan du bare dra videre til neste by.

7. SOMMERSKOLE

Sommerskole er en utmerket mulighet til å få en smak av college eller universitet i et annet land. Du vil bruke sommerferien til å ta klasser i utlandet, møte studenter fra hele verden og utforske et nytt land. Sommerskole er en fin måte å dra på ferie – en tur hvor du lærer noe, men også har rikelig med tid for turer og utflukter.

8. GJØR EN FORSKJELL – JOBB FRIVILLIG

Hvis du ønsker å gjøre noe bra mens du ser verden, bør du vurdere frivillig arbeid. Uansett bakgrunn eller interesse, er det mange organisasjoner som trenger din støtte og engasjement. Mens du gjør en god gjerning, vil du også lære mye om deg selv, bli kjent med en ny kultur og fremme dine språkkunnskaper – frivillig arbeid er virkelig en gjerning du får mye ut av.  Å dra til utlandet er alltid en god idé, uansett hvordan din reiserute ser ut og uansett hvor du ender opp med å være. Du får verdifull erfaring, forbedrer dine språkkunnskaper, får nye venner og utvider dine horisonter – å tilbringe tid i utlandet kan være med på å forandre livet ditt.

Ta et språkkurs i utlandetLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på