GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hjemlengsel i Bristol? 10 steder for bedre humør

Hjemlengsel i Bristol? 10 steder for bedre humør

Å bo i utlandet for første gang er en av livets største opplevelser – men noen ganger kan det også føles som en av de største utfordringene. Tilpasning til et annet lands kultur tar tid, og det er enda vanskeligere når du må snakke et språk som ikke er ditt eget. Noen ganger trenger du bare å være rundt kjente ting, ikke bare for å minne deg selv på hjemme, men også for å innse hva du liker med vertsbyen . Denne gangen fokuserer jeg på min hjemby Bristol for å fortelle deg hvor du skal henge ut hvis du har behov for noe som minner deg om hjemme.

1. FOR TYSKE STUDENTER: BAVARIAN BEERHOUSE

Denne livlige møteplassen tvinger deg til å sitte på trebenker og se Bundesliga med mat og drikke som er genuint hentet fra Tyskland – det er bayersk gjestfrihet på sitt beste.  Du finner det mellom King Street og Queen´s Square, midt i hjertet av byens havneområde.

2. FOR SØR AFRIKANSKE STUDENTER: LA RUCA

La Ruca på Gloucester Road drives av et chilensk par som er de hyggeligste menneskene noensinne. La det være klart: maten her er ikke Latinsk mat laget for britiske folk – det er ekte, sunne retter som huevos rancheros, enchiladas, quesadillas og chimichangas, laget med ingredienser importert fra Sør Amerika. For å komme til kafeen du må du gå gjennom butikken, som tilfeldigvis lager alt du kan ønske deg fra Latin-Amerika.

3. FOR FRANSKE STUDENTER: L’ARTISAN AND PATISSERIE LEILA

L’Artisan, også på Gloucester Road, markedsfører seg selv som en smak av Frankrike i hjertet av Bristol. Stikk innom for en kaffe og en bit av tradisjonell fransk kake mens fransk musikk spilles i bakgrunnen. Dra også til  Stokes Croft i bunnen av Gloucester Road for å finne Patisserie Leila, hvor franske kaker og bakverk laget av kokker trent på fancy Le Nôtre kulinariske skole i Paris. C’est délicieux.

4. FOR SPANSKE STUDENTER: BRAVAS TAPAS BAR

På hjørnet av Cotham Hill og Whiteladies Road ligger en liten tapas bar kalt Bravas, et populært tilholdssted for Bristols voksende spanske samfunn. Menyen holder seg til faste spanske klassikere som tortilla de patatas, jamon Iberico, patatas bravas og alles favoritt, croquetas. De bruker også lokale råvarer i noen av rettene for å gi den en frekk West-Country vri.

5. FOR MEXIKANSKE STUDENTER: CASA MEXICANA

La oss være ærlige: virkelig autentisk meksikansk mat er vanskelig å få til, fordi det finnes hundre kjede-restauranter i Storbritannia som har gjort la comida Mexicana tilpasset for britene for å gjøre det egnet for alle. Heldigvis er det fortsatt steder som Casa Mexicana på Zetland Road, drevet av to fra Bristols lokalbefolkning som pleide å bo i Mexico. Riktignok er det Tex-Mex mat (ikke frik ut, meksikanske lesere!), Men det er fortsatt solid og hjemmekoselig mat som treffer alle de riktige notene. Pluss at interiøret er super meksikansk.

6. FOR TYRKISKE STUDENTER: BRISTANBUL

Denne tykiske delien har fått godkjenningsstempel fra lokalbefolkningen i tyrkisk avstamning, noe som betyr at det er”the real deal”. Du finner det om lag to tredjedeler av veien opp Gloucester Road, og forbered deg på å tilbringe mye tid her fordi baklavaen kommer i alle størrelser og fasonger, og er absolutt vanedannende . De serverer også çay og Gözleme på “Tyrkisk måte”, som jeg antar er bedre enn den engelske måten. Prøv den og se selv.

7. FOR KINESISKE STUDENTER: MAYFLOWER

Kinesiske studenter trenger ikke å dra langt for kinesisk mat, det ligger et kinesisk spisested på nesten hvert gatehjørne i Bristol. Mayflower (ved siden av The Bearpit) er trolig en av de beste og besøkes av kinesiske kunder på jakt etter ekte, hjemmelaget mat – og det er akkurat hva du kan forvente. Nesten 100 forskjellige retter betyr at du kan fortsette å komme tilbake for å prøve nye ting.

8. FOR ITALIENSKE STUDENTER: LA GROTTA

Englands sørvestlige region er hjem til mange mennesker med italiensk bakgrunn, så Bristol er full av fantastiske restauranter som tilbyr en smak av Italia. Ingen steder er mer autentisk enn La Grotta, drevet av en lokal italiensk familie som lager pizza, pasta og hele skuffer fulle av tiramisu rett fra hjertet. Det er også en fantastisk beliggenhet i midten av shoppingområdet ved Broadmead, på toppen av Union Street.

9. FOR JAPANSKE STUDENTER: FUJIYAMA

Det høye antallet asiatiske studenter ved det prestisjetunge universitetet i Bristol gjør at det finnes en ekte kultur av autentisk japansk mat i Bristol. Hvis du leter etter det aller beste så bør du dra til Fujiyama på Regent Street i Clifton, hvor det er så japansk at det henger et stort bilde av Mount Fuji på veggen, slik at du kan late som du spise ute i selve Tokyo. Maten er fantastisk også, med sushi så frisk og deilig at du kan glemme at du er i Storbritannia (men sannsynligvis ikke fordi alle er snakker engelsk, selvsagt).

10. FOR KOREANSKE STUDENTER: SURAKHAN AND DAIN KOREA

Koreanske studenter kan ikke gå glipp av Surakhan på Park Row, som ikke bare kan skryte av tittelen som Bristols aller første koreanske restaurant, men er så sentralt at du kan spise det stappmett med krydret kimchi og bokstavelig talt rulle hjem igjen ned Park Street.

STUDER I BRISTOLLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på