GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 5 beste kafeene i Berlin

De 5 beste kafeene i Berlin

Funky og hippe kafeer er ingen mangelvare i Berlin. Med sin ungdommelige, omgjengelige vibe og rikelige plass, er byen blitt et mekka for folk som ønsker å starte opp butikk og tjene gode penger på kaffe og smakfulle godbiter til travle berlinere. Utvalget er enormt i den tyske hovedstaden, kanskje mer enn noe annet sted i verden.

Når du besøker Berlin vil du sannsynligvis bruke masse tid på å gå eller sykle rundt (byen er enorm!), og utforske de forskjellige sidene av byen – fra øst til vest – fra Prenzlauer Berg (hipster himmelen) til det mer kommersielle sentrum i Mitte. For energi og næring , vil vi anbefale en pit-stop på en (eller flere!) av disse herlige kafeene. Mange har også kveldsservering, så hvis du har funnet en favoritt, bare bli for en drink, ta en lett middag og deretter tilbake igjen neste dag for frokost eller morgenkaffe.

Her er vår liste over de beste kafeer i Berlin:

1. CAFE FLEURY

Med et snev av fransk chic i en avslappet boliggate i bydelen Mitte, er Cafe Fleury en av de søteste og koseligste stedene i byen. Betjeningen er vennlig, prisene rimelige, de har god kaffe, og du kan spise en fantastisk lunsj (vi anbefaler quiche) samt noen søte godbiter (for så lite som 0,70 cent hver!). Det er åpent fra tidlig morgen til sent på kveld og er like hyggelig for en kveldsdrink som en morgenkaffe. Sitt ute hvis du kan, og se ”Mitte livet” gli forbi…

2. DISTRIKT COFFEE

Også i Mitte, er Distrikt Coffee vakkert minimalistisk og serverer noe av den beste kaffen i byen, samt en utmerket frokost (granola, pannekaker, avocado toast, egg – you name it). Maten er god og rimelig. Hvis du er følsom for koffein, be dem om en single- shot drink – de lager den normalt super sterk!

3. BONANZA

Ansett som den beste ”cup of joe” i Berlin. Bonanza et koselig, rustikkt sted drevet av folk som tar kaffe faget veldig, veldig alvorlig. Hvis du elsker kaffe, er dette et sted du bare ikke kan gå glipp av! Bonanza er i Mitte, nær Mauer Park, så hvis du er der en solfylt dag (spesielt på en søndag), bør du ta turen over til parken og lytte til folk synge karaoke foran et stort Berliner publikum. Hvis du føler deg trygg nok på dine egne evner, sørg for at du synger en sang i tillegg.

4. KASCHK

Hip og nordisk tvers gjennom, Kaschk er en nykommer i Mitte. Det er et fint sted å tilbringe dagen, og et enda bedre hangout sted på kvelden – med fatøl for alle over 18 år. Hvis du er ute etter et sted å få litt skolearbeid gjort, er dette også et flott sted å henge ut på; kaffen er billig, wifi er gratis og plasseringen er awesome!

5.  CONCIERGE COFFEE

Dra sørover til Spree til denne skjulte perlen. Så liten at du knapt får plass på en travel dag (det er presset sammen på 15 kvm!). Concierge serverer god kaffe og gir kjempe god kundebehandling i en unik setting. Stedet er nytt, så hvis du vil imponere en lokal med litt lokal kunnskap, ta dem med hit – de har sannsynligvis ikke hørt om det, eller sett det før! Vi anbefaler: hvit kaffe med en bit av deres berømte eplepai.

Bilder av: topp: Matt Biddulph (Flickr/Creative Commons), midt (fra venstre til høyre): Smart-travelling.net, Tomislav Medak (Flickr/Creative Commons), Alper Cugun(Flickr/Creative Commons), Igor Swarzmann (Flickr/Creative Commons)

Studer tysk i BerlinLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på