GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mitt High School Exchange Year i USA

Jeg har vært på High School Exchange Year i USA. Det er det beste året i mitt liv, og den beste beslutningen jeg har tatt. Jeg har lært så mye!
Mitt High School Exchange Year i USA

Først vil jeg si det at å være utvekslingsstudent er noe helt spesielt og noe alle bør oppleve! Jeg har akkurat kommet hjem fra mitt utvekslingsår i USA. Jeg har bodd i Greenville, en middelstor by i South Carolina. Jeg har bodd hos vertsfamilien Brannon som bestod av min vertsmor og vertsfar og en skjønn liten Jack Russel hund. Skolen jeg gikk på heter Southside High School. Året mitt i USA er jeg så utrolig heldig å fått oppleve, og det er noe helt spesielt å leve i det amerikanske samfunnet i så lang tid. Jeg er rett og slett utrolig stolt!

Reisefeber

Da jeg skulle dra hadde jeg mange forskjellige følelser flyvende rundt i kroppen på en og samme tid. Tanken på at jeg skulle være borte fra familie og venner i et helt år var tung, men samtidig var tanken på at jeg nå skulle starte på et helt nytt kapittel i livet noe som overgikk de tunge følelsene. Sommerfuglene i magen var virkelig tilstede, og jeg kunne ikke vente med å få møte alle menneskene jeg hadde Skypet med og chattet med på Facebook. Å være en del USA, har endret meg på så mange forskjellige måter. Jeg har fått så utrolig mange venner, fra alle kanter og en fantastisk bonus-familie jeg vil holde kontakt med for alltid. Vertsmor og vertsfar lærte meg så masse, alt fra ting som er morsomt å kunne og  historie fra fortiden, og alt sitter som klistret til hjernen min den dag i dag. Jeg kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er for å ha alle disse fantastiske menneskene som en del av mitt liv.

Gode minner

Jeg husker godt mitt første møte med mine vertsforeldre. Plutselig stod de der, og jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne. Det var helt uvirkelig at jeg faktisk stod ansikt til ansikt med dem jeg skulle bo hos i et helt år, men også helt fantastisk. Det første vi gjorde var å gå ut å spise på five guys som er den beste hamburger dineren man kan finne. Ordentlig god amerikansk hamburger. Et annet godt minne jeg har er familieturen til Washington hvor min bestevenninne også var med. Vi fikk se alle turistattraksjonene, og storkoste oss masse. Jeg var også i New York med venninnen min, og deltok i Norsk 17.mai tog. Der fikk jeg snakke norsk for første gang, etter flere måneder med kun engelsk. Dette er noen av de mange minnene jeg har, for hele året i seg selv er et fantastisk minne. Jeg var på min første amerikanske fotballkamp, skoleball, skolekonserter, swing-dansing, graduation og masse mer.

Trist å dra hjem til Norge igjen..

Nå har jeg kommet hjem igjen til Norge, og har vært hjemme i to måneder. Det er rart,  men også veldig deilig. Men for å være helt ærlig var det tøffere å reise fra Amerika enn det var å reise fra Norge. Grunnen er vel det at du drar fra et helt liv du har dannet på 10 måneder, med tanke på at du kanskje aldri vil se halvparten av folkene igjen. Det er tøft, men absolutt en del av opplevelsen. Og jeg vet at de sterke båndene jeg har bundet, vil være der for alltid. I tillegg vet jeg at jeg vil reise ned igjen, og da vil jeg møte dem igjen. Kontakten er også veldig enkel å holde, takket være alle de sosiale mediene vi har.

Jeg vil takke så masse til alle som har gjort denne opplevelsen mulig for meg! Året mitt i USA, vil bli med meg gjennom resten av livet.

– Elise Bang Volden, USA, High School Exchange Year

Vil du også på utveksling?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer