GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan overbevise foreldrene dine til å studere utenlands

Hvordan overbevise foreldrene dine til å studere utenlands

Å studere i utlandet er den ultimate investeringen for fremtiden. Men det er en investering som skjer langt borte fra foreldreveiledning, så det kan være vanskelig å overbevise mamma og pappa til å la deg dra ut og erobre et fremmed land. Men å reise til et annet land for å lære et språk er også en opplevelse svært få andre muligheter kan matche: gode resultater i akademisk suksess og bedre karrieremuligheter som er overstrødd med modenhet og selvstendighet. Å studere i utlandet er en gave som gir og gir, og her er hvordan du kan gå frem for å selge det inn til foreldrene dine.

FORBERED DEG

Først og fremst må du overbevise foreldrene dine om at du tar dette eventyret svært alvorlig, og at du har det som trengs for å studere i utlandet: gode karakterer på skolen, begynn å lære språket i klassen eller på nettet, kanskje lage noe fra landet du vil dra til eller lese bøker og se filmer. Foreldrene dine trenger å se at du er super interessert i språk og kultur, og at du er villig til (og i stand) til å arbeide hardt.

PRESENTER DET PÅ DEN RETTE MÅTEN

Hva med å gjøre masse, masse research om destinasjonen og skolen og samle all denne informasjonen i en fin presentasjon som vil støtte alle poengene dine så godt at foreldrene dine vil hjelpe deg å begynne å pakke umiddelbart?

NEVN DE PERSONLIGE FORDELENE

Å studere i utlandet og ta del i en ny kultur vil hjelpe deg å bli mer voksen: Å utvide dine horisonter er avgjørende i disse dager, og ingenting skriker verdensborger mer enn å reise verden rundt, få tverrkulturell erfaring, og føle seg hjemme i utlandet. Det å lære å tilpasse seg et nytt miljø vil også hjelpe deg å bli mer moden og selvstendig, og det å studere i utlandet setter deg på rask vei mot å bli en ansvarlig ung voksen, noe som ganske sikkert er dine foreldres hovedmål uansett.

SNAKK OM DE AKADEMISKE FORDELENE

Å studere i utlandet vil hjelpe deg å gjøre det bedre faglig: Du får høyere karakterer, og litt tid borte fra hjemmet kan hjelpe deg å starte skoleåret uthvilt og med et nytt fokus. Det er nok ingen der ute som vil benekte at å komme gjennom skoleåret med entusiasme og gode karakterer føles som toppen på den akademisk kaken.

POENGTER DEN PROFESJONELLE UTVIKLINGEN

Når det er på tide å se etter praksisplasser eller jobber, gir internasjonal erfaring et konkurransefortrinn i forhold til andre søkere: Avhengig av karrieren, er det å bli flytende i et annet språk mange ganger nøkkelen til suksess. Pluss at det å være tospråklig kan deg høyere lønn, noe som betyr at du kan bruke mer penger på gaver til foreldrene dine. Hvis alt annet mislykkes, og ikke engang tanken på hauger av gaver hjelper, kan du alltid hinte om at jo raskere du vil finne en jobb, jo raskere vil du flytte ut og foreldrene dine har hjemmet for seg selv.

SPAR OPP PENGER

Ingenting gjør foreldre stoltere enn å se at de har oppdratt et selvhjulpent og økonomisk kunnskapsrikt barn. Vis dem at du er klar til å gå den ekstra milen og tilby å betale for en del av studiereisen til utlandet: få deg en deltidsjobb , arbeid i løpet av ferien, eller hjelp til rundt i huset for å spare litt penger som du deretter kan investere i fremtiden. Hvis du også nevner at du har laget et budsjett for hele turen får kanskje foreldrene dine gledestårer i øynene. #winning

FORKLAR DEM AT DU ER PÅ ET SIKKERT STED

Foreldrene dine vil trolig være bekymret for din sikkerhet: Vis dem at du tar deres bekymringer på alvor og gjør research etter nødnumre, forsikringer, etc. Hvis det er mulig kan du minne dem på alle tiltakene og forbehold skolen tar – ting som transport til flyplassen eller guidede turer – for å sikre alles sikkerhet.

LOV DEM Å HOLDE KONTAKTEN

Dette er et gyldig poeng, ikke bare for foreldrene dine, men dine kjære generelt: Du vil oppleve mye på uker eller måneder i utlandet, og alle som ikke er med vil sannsynligvis føle seg utelatt. Lov dem å ringe og tekste – eller enda bedre: Hold dine foreldre og venner i loopen ved å sette alle opp med sosiale medier kontoer.

HINT TIL DET FAKTUM AT DE FÅR LITT FRI

Å la deg studere i utlandet kommer med en liten, men viktig foreldre fordel: Din mor og far vil ikke bare ønske velkommen tilbake et mer modent barn med imponerende språkkunnskaper og en lys fremtid foran seg, men de vil også få litt fri mens du er borte. Selvfølgelig er det å være foreldre en jobb for livet, men alle fortjener en liten ferie nå og da, ikke sant? Det at du kan studere i utlandet er den ultimate vinn-vinn-situasjonen for hele familien.

DET KAN TA LITT TID

Avhengig av din besluttsomhet og dine foreldres motstand, kan det ta litt tid å overbevise dem – tid som dette kan være fylt med spenning og frustrasjon. Det er nok ikke et godt hovedargument , men kanskje du kan kaste det inn som en påminnelse: Jo før foreldrene dine er klar over hvilken fantastisk idé det er å la deg studere i utlandet, jo raskere vil de ha sitt blide og fantastiske barn tilbake.

REIS UTENLANDS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på