EF Pro Cycling

EF Education First har gått inn i profesjonell sykling ved å kjøpe et UCI World Tour lag – ved navnet EF Education First Pro Cycling.

Laget har blitt jaget ned Tokyos gater av fans og blit heiet på av store folkemengder langs løypene til Tour de France. Da en av lagets sponsorer trakk seg i 2018 så det mørkt ut for fremtiden. Etter å ha sett støtten laget fikk av sine fans verden rundt, gjennom blant annet crowdfunding og #SaveArgyle kampanjen, kom EF inn på banen og gjorde laget til vårt nyeste medlem av EF familien.

We ble rørt av å se hvordan sykling forener mennesker med ulik bakgrunn på en fredelig, morsom og vennlig måte, ved å oppnå fantastiske resultater", sa Edward Hult, CEO EF Education First North America. "Det passer veldig godt sammen med EFs misjon om å åpne verden gjennom utdanning og vår dedikasjon til å føre mennesker fra ulike kulturer sammen."

Teamet er nå kledd i rosa skjorter med det samme argyle rutete mønsteret og består av 25 syklister fra 13 ulike land. Alle syklistene konkurrerer på høyeste nivå og har over 240 konkurransedager i året fordelt på 50 ulike sykkelløp. I 2018 vil laget reise over hele verden for å delta i konkurranser, fra de Forente Arabiske Emirater og Colombia, til Sveits, USA og Kina – og stort sett alle land i mellom.

Sykling er en lagsport og en svært strategisk en. Under sykkelløp, som kan vare i alt fra en dag til tre uker, jobber hele teamet samme for å få en av syklistene på vinnerpodiet. I Tour de France i 2017, kom lagets syklist fra Colombia, Rigoberto "Rigo" Urán, på andreplass, etter et tøft løp hvor han ble hjulpet frem av lagkameratene. I 1018 sykler Rigoberto igjen om en plass på podiet, og igjen vil hans lagkamerater være ved hans side og hjelpe han frem dit.

Jeg tror virkelig på hva EF prøver å få til", sa en av syklistene Alex Howes. "Uten reising og studier av utenlandske kulturer, vil vi aldri få den empatien og forståelsen som er nødvendig for å samarbeide med våre naboland for å gjøre verden til et bedre og tryggere sted."

Det som virkelig inspirerer oss ved dette laget er deres pågangsmot, lagånd og deres engasjement for det de holder på med. De er fantastiske atleter med fine historier og vi gleder oss til dere får bli bedre kjent med de og deres "nothing is impossible" holdning. Gjennom hele sykkelsesongen vil de reise rundt om i verden, utforske andre kulturer, lære å kommunisere på hverandres språk og gjennom dette åpne deres verden (og vår) litt etter litt.

Følg teamet når de reiser rundt i verden på sykkelløp:

https://www.facebook.com/RideArgyle/
https://www.instagram.com/rideargyle/
https://twitter.com/ride_argyle/