Hello Zero

Hos EF Education First, så er vi stolte over at våre programmer innenfor språk, reise, kulturell utveksling og akademi skaper en positiv innvirkning på mennesker rundt i verden. Uansett om det handler om å motta kunnskap, lære å kommunisere på et nytt språk, eller å møte andre kulturer, så ønsker vi at alle skal få muligheten til å oppleve verden. På den andre siden, så truer klimaendringer verden og alle oss som bor her, så vi ønsker å gjøre vår del for å sikre en mer bærekraftig framtid for våre fremtidige generasjoner.

Vi er derfor spente for å kunngjøre Hello Zero, vår visjon og forpliktelse til å frivillig kompensere for alle våre globale utslipp. Første steget i dette ambisiøse programmet er EF´s Skoginitiativ, et prosjekt for å skape og spare skog rundt i verden. Vårt mål med Hello Zero er todelt: første er at vi vil være karbon negativ hvert år med start i 2021, og å etterhvert bli karbonnøytral. Å fjerne all karbon som noen gang er sluppet ut, direkte eller indirekte i tilknytning med våre programmer, siden EF ble grunnlagt i 1965.

Å oppnå karbonnøytralitet og negativitet

Det å oppnå karbonnøytralitet betyr å balansere karbon utslippene fra fly, buss, drift av kontorlokaler, og bosteder for studenter med fjerningen av karbon fra atmosfæren. Det å bli karbon negativ tar dette et steg lengre og involverer mer fjerning av karbondioksid enn det som slippes ut. Karbondioksid og andre drivhusgasser bidrar til global oppvarming: Når de bygger seg opp i atmosfæren over tid, så stenger de inne varme og planeten varmes opp. Dette forstyrrer alt fra matproduksjon til tilgang på rent vann.

“Våre utdanningsprogrammer inspirerer nysgjerrighet og får folk til å åpne øynene for nye og forskjellige perspektiver,” Sa Dr. Edward Hult, CEO av EF i Nord Amerika. “På mange måter så hjelper jobben vi gjør hver dag i EF FN´s bærekraftig utviklingsmål. Mens forskere jobber for å utvikle innovasjoner for å sikre en renere fremtid , så bør vi som alle andre selskap gjøre vår del. Vi er stolte av å være blant de første, om ikke den første, internasjonale utdanningsorganisasjonen til å forplikte seg til et slikt ambisiøst karbon løfte. Vi kan ikke vente med å dele vår prosess med millioner av lærere, studenter, reisende og kollegaer som jobber med oss hvert år. Vi håper andre, både i industrien og forbi, ønsker å delta i vårt engasjement om å bli karbonnøytral. “Plante trær med Edens reskogings prosjekter”

Edens reskogings prosjekter

I EF´s skoginitiativ sitt første år, så skal vi plante trær med Edens reskogings prosjekter, en ideell organisasjon som engasjerer lokale samfunn til å plante, opprettholde og passe på tidligere nedhuggede områder. Eden vil hjelpe oss med å lansere i Kenya, Madagaskar og Mozambique. Vi skal velge ett sted i hvert land som skal bli en EF skog som vi sponser og finansierer. Eden vil plante 3 millioner trær på våre vegne i 2021, og innsatsen vil vokse over tid når vi legger til flere partnere og lokalisasjoner.

Vi valgte Edens reskognings prosjekter som vår første EF skogsspartner grunnet deres oppdrag om å bygge opp sunne skoger samtidig som å skape økonomiske muligheter i bygdesamfunn verden over. Eden tilbyr rettferdig lønnede stillinger til landsbyboere, ansetter og lærer de opp til å plante samtidig som å bygge en infrastruktur som hjelper de. Han beskytter de og mot ulovlig hogst, krypskyting og andre farer. Eden har plantet mer enn 485 millioner trær og skapt mer enn 26,000 arbeidsplasser over Haiti, Honduras, Indonesia, Kenya, Madagaskar, Mozambique, Nepal og Nicaragua.

Langsiktig miljøpåvirkning

EF Skogene vil skape en langsiktig miljøpåvirkning ved å prioritere lokale trearter som kan motstå økologiske stressfaktorer, utføre en rekke økosystemtjenester (som sediment regulering og stormbeskyttelse), samt binde karbon i høye rater. Ta mangrover for eksempel: disse hardføre trærne lever i gjørmete kystområder, ofte rammet av stormer. Hver mangrove fjerner omtrent 12.3 kg karbon hvert år eller omtrent 308 kg i løpet av deres levetid.

“Mens reise kan være en viktig del i det å lære om verden, så er det svært viktig å finne bærekraftige løsninger som kan kompensere for påvirkningen det har på miljøet” Sa Debora Crawford, Chief Development Officer hos Edens reskognings prosjekter. “EF reskogings jobb vil hjelpe med reduseringen av karbon fotsporet, i tillegg til å lære den neste generasjonen om rollen de kan spille i å støtte miljøet og lokalsamfunn”.

I tillegg til EF´s skoginitiativ, så fokuserer vi på flere andre områder for å nå vårt Hello Zero mål, inkludert en overgang til resirkulerte materialer for EF´s ikoniske ryggsekker; videre redusere avfall på våre kontorer og skoler; drift og forsynings forbedringer for å redusere karbonutslipp; og utdanningsprogram og opplevelser som fokuserer på bærekraft. Vi vil også introdusere digitale ressurser for å få ut våre mål til folket, og vil rapportere vår prosess etterhvert når vi gjør framskritt mot negative karbontall.

EF´s ansvarlige reise forpliktelser

Vårt Hello Zero løfte om nøytral karbon utfyller vår EF´s ansvarlige reise forpliktelser, inkludert vår løfte til dyrevelferd og samarbeid med Verdens Dyre Beskyttelse. I 2018, så ble EF verdens første internasjonale utdanningsselskap til å utvikle protokoller for dyrevelferd. Dette praktiserer vi i alle programmer og vi unngår attraksjoner som ikke møter våre standarder.

Reise er en kjempegod måte på å fremme forståelse og respekt for mennesker, kultur og steder i verden. Med lanseringen av Hello Zero: og EF´s Skoginitiativ, så jobber vi og vårt globale samfunn mot å sikre oss en mer bærekraftig framtid for alle."