Historier fra våre internasjonale boardingskoler

4 måter å feire Pride i Oxford

Oxford er en travel by full av studenter fra alle verdens hjørner. Her kan du finne på alt fra å sitte i parken og nyte været til å dra på Escape Rooms med vennene. I ære for Pride month, tenkte jeg at jeg kunne dele mine tips til hvordan du kan feire LGBTQ+ samfunnet i Oxford, både på skolen og i selve byen.

Her er 4 måter å feire pride i Oxford

1.    Bli med i Pride Club

Som elev har du mulighet til å bli med i Pride Club etter skolen. Her kan du dele historier og opplevelser i et støttende og avslappende miljø. Uavhengig av hvilken legning du selv har kan du bli med for å snakke om og engasjere deg for likestilling. Pride Club er et sted for alle uansett om du er lærer eller elev. For mange er det også en avlastning etter en lang dag på skolen. I tillegg blir det godkjent for CAS noe som er en fordel dersom du går IB.

Klubber er en super måte å bli kjent med elever med like interesser som deg og få flere venner.

2.    Gå i Prideparade

Lørdag 1. juni ble det rigget opp til Prideparade i sentrum av Oxford. Hundrevis av mennesker kledd i regnbuens farger stilte opp fulle av glitter og kjærlighet for å feire forskjellene i samfunnet vårt. Sammen med flere hundre mennesker, dannet vi verdens fineste parade som gikk gjennom de travle gatene.

Paraden endte ved Westgate (kjøpesenteret), her var det gjort klart for å feire videre. Vi ble møtt av musikk, dans og latter og det var stappfullt av parademennesker som ville fortsette festen. Rundt oss var det satt opp masse boder fra forskjellige organisasjoner, det var alt fra Brookes University til Oxford Bus Company. Selv er jeg en del av Amnesty Oxford, og representerte de i paraden fordi «Love is a human right». Vi er heldigvis ikke de eneste som føler det slik og det var nettopp derfor det ble til en så bra dag. I tillegg var det skyfri himmel og den varmeste dagen så langt på EF.

Det var uten tvil en av de beste dagene i England!

3.    Bli med i en bokklubb

Dersom du liker å lese, så er det ikke noe bedre sted å være enn Oxford. Med tanke på at J. R. R. Tolkien og Lewis Carroll en gang gikk på the University of Oxford, er det umulig å ikke kjenne trangen til å hive innpå med litt litteratur. Det finnes masse nydelige kafeer å slå seg ned med en god bok, i tillegg er det stort utvalg av bøker på det lokale biblioteket. Om du liker å diskutere det du leser med andre er bokklubber noe du bør ta del i. Det finnes flere bokklubber men Oxford YA LGBTQ+ Book Club er min favoritt. Her fokuserer de på å lese bøker rettet mot pride samfunnet og ønsker absolutt alle velkommen til å delta. Du møtes en gang i måneden og snakker om det dere har lest, dette er en super måte å finne deg venner utenfor skolen.

Bokklubb er perfekt om man ønsker et avbrekk fra den hektiske hverdagen.

4.    Bli med i støttegrupper

Oxford har mange grupper du kan bli med i for å vise din støtte men også for å finne støtte. Grupper som Support U LGBT+, LGBTQ Women’s Social Club og Oxford LGBT+ Brunch er kun noen av mange med flere hundre medlemmer. Uansett hvilken gruppe du blir med i kan du være trygg på at dette er et vennlig miljø hvor man kun ønsker å ha de koselig sammen. Dette er også en super måte til å stille spørsmål til eldre mennesker da det er stor varisasjon av aldre. Det er også en fin måte å slappe av med kjente og ukjente over en kopp te og kjeks.

Pride parade Oxford

Vil du vite mer om EF Academy Oxford? Les mer her

Del denne artikkelen