Historier fra våre internasjonale boardingskoler

9 ting å gjøre med foreldre i California

Er du en utvekslingsstudent i Sør-California og skal få foreldrene dine på besøk? Dersom du er usikker på hva dere kan finne på, har du noen gode tips her!

Lei en bil og kjør opp Highway 1

Du kan leie en bil ganske billig i USA, og dersom dere ikke er så mange – så velg en cabriolet. Turen tar omlag 9 timer, men dere kommer til å ville stoppe ofte langs veien. Beregn derfor 3-4 overnattinger for å få mest mulig ut av turen. Det er mulig å leie en bil i LA og levere den i San Fransisco – for deretter å fly hjem igjen til Norge herfra.

Santa Monica og Venice Beach

Ta turen til Santa Monica og Venice Beach. Her kan dere leie sykler eller rollerblades, for å kjapt bevege dere mellom strendene langs «beach walken». Ta med badetøy og håndkle for en dag på stranda, eller bruk dagen til å gå rundt og «people watche», mens du spiser på en av de utallige uterestaurantene. Det er masse interessant å kikke på og oppleve!

Vis foreldrene dine «Ditt California»

Ikke glem å vise foreldrene dine alt du elsker ved byen du bor og studerer i. Vis dem campus, klasserommene og soverommet ditt. Ta dem med på din favoritt-restaurant, joggeruten din og matbutikken du handler i. La dem ta del i din opplevelse – det gjør det mye morsommere å snakke om utvekslingsopplevelsen i årene som kommer.

Hollywood Walk of Fame

Dette punktet er gjerne selvsagt når man tar en tur til Sør-California. Men ikke sett av mer enn en liten time – Walk of Fame er overraskende nok noe skuffende, der det er møkkete og ekstremt folksomt. Men dersom du og foreldrene dine er glad i kjendiser, kan dere kaste dere på en av bussturene for å kikke på husene til de største kjendisene. Jeg må derimot påpeke at dere kun får se inngangsportene, da kjendisene har høye murer og hekker rundt hele huset sitt.

Shopping på Rodeo Drive og Melrose Avenue

Det finnes uendelig med shoppingmuligheter i Los Angeles. En tur til Rodeo Drive er et must. Her finner du et mangfold av svært eksklusive butikker – så for lommebokens del, er vindusshopping å anbefale. Har du lyst til å kikke på litt rimeligere alternativer kan du blant annet finne dette ved Melrose Avenue.

Gå en tur i Runyon Canyon og ta bilde av HOLLYWOOD-skiltet

Gå tur langs Los Angeles’ mest kjente turstier. Det finnes mange ulike ruter, noen korte og noen lange, google det for nøyaktige ruter. Bonusen på turen er en nydelig utsikt over den fantastiske byen, og er du heldig spotter du kanskje en kjendis.

Kino

Ta med foreldrene dine på kino en kveld! Her vises filmer mye tidligere enn i Norge, samt at salene er ofte mye mer komfortable. Ta dem med i en av kinosalene som har «ligge-seter».

Dra på et sportsevent

Hva med å kjøpe billetter til enten Dodgers Baseball, Galaxy fotballkamp eller en strandvolleyball-turnering?

Universal Studios Hollywood

Dersom du er glad i filmer og serier kan det være verdt det å ta en tur hit, på tross av litt stive billettpriser og lange køer. Her kan du delta på mange ulike attraksjoner, som eksempelvis en Studio Tour der du får se mange ulike filmkulisser. Husk å kjøpe billetter på forhånd, de er dyrere om du kjøper de i bilettluken ved ankomst (og du slipper å stå i kø for å komme inn i parken). Parken ligger omtrent 30 minutter med bil fra Pasadena.

Har du lyst til å oppleve drømmeåret i California? Les mer her

Del denne artikkelen