Historier fra våre internasjonale boardingskoler

EF Academy Alumni: Elisabeth Olsen Nordby

Elisabeth fullførte IB Diploma ved EF Academy, New York. Her var hun aktiv i blant annet Model UN, Cheerleading, løpeklubb og debattklubb. Etter videregående valgte hun å studere videre i utlandet og deler nå erfaringer fra sine to år i New York.

Navn: Elisabeth Olsen Nordby

Alder: 24

Land: Norge

EF Academy campus: New York

Linje på videregående: IB Diploma

Universitet: Bachelor i Organisasjonspsykologi ved Erasmus University og Master i Business Management ved Rotterdam School of Management.

Hvorfor bestemte du deg for å reise utenlands og studere på en internasjonal skole?

Jeg har alltid hatt en sterk reiselyst og visste at den beste tiden å reise er når man er ung. Jeg tror det er sjeldent senere i livet man får muligheten til å bo på et så unikt og internasjonalt sted, med medstudenter fra over 75 forskjellige nasjonaliteter!

Hvorfor valgte du å bo på boardingskole?

For det første hadde jeg lyst til å kunne velge hvor jeg skulle reise. Jeg visste jeg hadde lyst til å studere i New York, og når man søker på internatskole så er man sikker på at man havner der man søker. I tillegg så hadde jeg lyst til å oppleve det typiske amerikanske «dorm life» med dette å bo, leve, spise og studere på skolen! Det er en helt unik opplevelse og kunne bo på rom med andre studenter fra mange forskjellige land.

Hva er fordelene med IB-linjen?

Med IB-linjen blir man mye mer forberedt på det som venter deg når du skal begynne på universitetet. Når jeg begynte på universitet, var jeg mye mer forberedt på både studiemengden, men også studiemetoder. Kunnskapen du lærer på IB er gull verdt, og noe du får bruk for mange år i ettertid. I tillegg likte jeg at jeg hadde stor valgfrihet med fagene. Jeg fikk velge akkurat det som passet meg og mine kunnskaper.

Hvilket råd ville du gitt til nåværende og fremtidige EF Academy elever?

På EF Academy får du et så stort og bra støttenettverk, og det er viktig å bruke dette! Du får lærere som virkelig bryr seg om deg, og rådgivere som ønsker det aller beste for deg som elev. De hjelper deg mye faglig, men også med veien videre etter videregående. Når du bor på EF Academy blir du som en del av en stor familie, som hjelper deg med alt du trenger.

Hvordan har EF Academy forberedt deg på fremtiden?

Spesielt har EF Academy hjulpet meg med å forberede meg på fremtidens jobbmarked. Etter New York valgte jeg å ta en bachelor i organisasjonspsykologi og master in business management. På EF Academy ble jeg klar over viktigheten av å ta en internasjonal utdanning, og rådgiverne ved skolen hjalp meg mye med å finne riktig utdanning som passet for meg.

Hvordan er hverdagen på EF Academy etter skoletid?

Etter skolen kan du forme hverdagen som du vil. Jeg vil anbefale å bli med på så mange fritidsklubber som mulig. Det er utrolig mange forskjellige klubber og idretter man kan bli med på. Et lite tips: Hvis du ikke finner noe som passer helt for deg, så kan du starte en egen klubb selv! Selv var jeg med på å starte EF Cheerleading og en veldedighetsklubb hvor vi arrangerte forskjellige innsamlinger på skolen.

Hva er noen av høydepunktene fra tiden din på EF Academy?

Det må være alle opplevelsene fra tiden rundt. Hver helg reiste vi inn til Manhattan og fikk virkelig oppleve storbylivet. Det var spesielt å føle at jeg ble ordentlig kjent i en så stor by som New York!

Vil du oppleve like mye som Elisabeth? Kontakt oss i dag!

Del denne artikkelen