Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Jonatan reiser på utveksling i New York med EF Academy

FLYTTEKLAR: Jonatan Sogn fra Oslo er straks klar for New York. Går alt som han håper, får han stipend slik at han kan bli der lenger enn ett år.

Foto: VG Partnerstudio

Gleder seg

Jonatan Sogn er en av mange 17-åringer som gleder seg til utveksling med EF Academy til høsten.  Selv skal han til New York og er spent på å møte de nye klassekameratene.

-Jeg har veldig lyst til å reise, men må innrømme at det er litt skummelt også. Heldigvis er det et veldig trygt opplegg som møter meg på skolen, sier Sogn. Han vil oppleve mest mulig før han plutselig er voksen og må inn i et A4 arbeidsliv. Det å ta et så stort steg kan være vanskelig for både deg selv og foreldre men er en super erfaring som blir en stor fordel når du skal videre i livet.

Det å kunne reise til utlandet når man er så ung og møte så mange andre elever fra andre land er en unik mulighet mange vil ta del i. Vi har skoler i New York, Oxford og Torbay og i 2020 åpner en til i Pasadena, California.

Hvorfor EF Academy

I motsetning til en vanlig utvekslingsordning, hvor man blir plassert på et tilfeldig sted hos en familie, får man ved EF Academy selv velge hvor man vil gå på skole. I tillegg bor de fleste på skolen hvor det alltid er voksne rundt for å passe på. Året i utlandet blir også godkjent av norske myndigheter på linje med tilsvarende skoleår i Norge.

-Jeg kjenner flere som har gått på skolen i New York, og de har hatt veldig gode erfaringer. De forteller også at det er superbra akademisk, sier Jonatan.

Det er fortsatt noen plasser igjen til høsten, og papirarbeidet med visum til USA går raskt for norske studenter. Et år på privatskole er i utgangspunktet en relativt kostbar affære, men stipender fra Statens Lånekasse gjør det mer overkommelig. De støtter kun et år, men det er mange amerikanske stipender å søke på, og vi hjelper deg å søke. Det kan komme godt med dersom du er som Jonatan og vil bli i flere år.

Selvom det koster en del får du mye for pengene da alt er inkludert. Du får et sted å bo, alle måltider, skolebøker, utflukter og små klasser.

-Et supert, men krevende år

I New York sitter Oda Hustvedt Mathiesen (17) som skal tilbake til Norge om noen uker etter å ha fullført ett år på EF Academy.

-Det har vært kjempebra! Det har selvfølgelig gått litt opp og ned, men alt i alt er jeg fornøyd med opplevelsen og veldig glad for at jeg dro, forteller Oda.

Hun har delt rom med to andre jenter, fra Mexico og Taiwan.

VENNER FOR LIVET: Oda Hustvedt Mathiesen (t.h) reiser snart hjem etter ett år i New York. Her sammen med romvenninnene Wang Ching og Vania Herrera.

Foto: Privat

-Det har vært interessant å møte mennesker fra så mange steder i verden. Man hører jo mye om andre land, men det er jo ikke så ofte man faktisk får møte mennesker fra disse landene og bli kjent med dem sier Oda.

Hun beskriver skoleopplegget som mer krevende enn det norske, men har like fullt likt det godt.

-Det er kanskje fordi vi bor på skolen? Det er mindre klasser med tett oppfølging, og lærerne har mer tid til å jobbe med den enkelte. I tillegg får vi karakterer på alt av lekser og innleveringer, og det gjør at du er nødt til å henge med i timene, sier 17-åringen.

Hjemme i Norge venter mamma Camilla Hustvedt Mathiesen på at datteren skal komme tilbake.

-Det er jo langt til New York, men det har føltes veldig trygt likevel. I tillegg tror jeg hun har blitt mye mer selvstendig. Å styre egen økonomi har nok vært en bratt læringskurve, men absolutt veldig nyttig, sier hun.

 

 

Kunne du tenke deg å dra på utveksling? Les mer her

Del denne artikkelen