GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mitt eventyr på Costa Rica

Jeg har reist på studieår med EF til Costa Rica, noe som har vært det beste jeg kunne gjort! Jeg elsker å surfe og være ute i naturen.
Mitt eventyr på Costa Rica

For ca 1 år siden dro jeg alene, uvitende, men utrolig spent på hva Costa Rica kunne tilby meg. Da jeg kom vell frem til det nye landet jeg skulle tilbringe 7 mnd i skjønte jeg med en gang at dette var den beste avgjørelsen jeg kunne ha gjort! Alle menneskene var så glade og lette å prate med. Jeg fikk kjempe mye ut av å reise alene og følte meg raskt som en av de lokale. Da jeg kom frem til skolen ble jeg møtt av hyggelige EF ansatte, som viste meg hvor jeg skulle bo gjennom oppholdet mitt.

Mitt liv i Playa Tamarindo

Jeg har så utrolig mye bra å si om Tamarindo! Å bestemme seg for EF er den beste beslutningen man kan ta! Jeg lærte så utrolig mye både av EF og de jeg delte min tid der nede med! Skolen er kjempe bra med flinke og hyggelige lærere som blir dine beste venner. Fasilitetene er også kjempe bra med et herlig svømmebasseng man kan slappe av i etter en intens skoletime. De har også tv/spillesal som blir hyppig brukt ved fritiden. Der kan man også lære å danse salsa, bachata you name it. Og det burde man lære seg hvis man skal svinge seg litt på byen, for de lokale vet godt hva de holder på med! Skolen har også et kjempe godt utvalg av rabatter på diverse ting man kan kjøpe eller gjøre, både i og utenfor Tamarindo. For eksempel oppfordrer jeg alle til å ta turen nedom Kelly’s Surf Shop, der kan dere leie surfebrett eller kjøpe om man vil, til en rimelig penge!

Jeg valgte å dele opp oppholdet mitt slik at jeg først bodde 3 mnd på skolen og så 3 mnd i hostfamily. På skolen deler man rom med 2-3 andre eller mer, noe som var kjempe gøy. Man blir som en familie med de man bor med fordi man er sammen 24 timer om dagen. Man studerer, finner på artige sprell som utflukter til naturskjønne steder og ser på de utrolige solnedgangene ved Playa Tamarindo og nyter de gode liv! Hostfamily er også noe jeg anbefaler alle om å velge! Du får mye frihet og de behandler deg som om du var en del av familien, så man trenger aldri å gå rundt og spørre om lov til alt. Du oppfører deg som om du skulle bodd hjemme med mamma og pappa og de er utrolig hyggelige og hjelpsomme til alt. Kan du ikke spansk når du reiser ned anbefaler jeg deg å bo deler eller hele oppholdet i en vertsfamilie. Da lærer du både raskere og mer. Kan du litt spansk fra før kan du gjøre som jeg gjorde og først bo på skolen, så flytte til en hostfamily senere. Men i bunn og grunn lærer du nok mest om du bor hos en familie hele tiden.

Det gode liv!

Surfe er noe dere alle må prøve, for det er virkelig utrolig gøy! Litt vanskelig i starten selvfølgelig, men spør etter min kompis Jonathan  eller Miguelito på Kelly’s, så hjelper de dere gjerne! De er dyktige instruktører! Dere bør ta en guidet elvetur med Reina de la Manglar. Her kan dere være heldige å få se både krokodiller, apekatter, iguanaer osv. Tamarindo har et yrende dyreliv, til og med rett utenfor skolen! Men som sagt hiv dere med på de utfluktene som skolen setter opp, da får dere sett og gjort utrolig mye gøy! Flere eksempler er å gå på broer 100 m over bakken midt i jungelen, bade i krystall blå elver, se vulkaner og kaffegårder, rafting, rappellering etc. Gjør så mye dere kan på den tiden dere er der, for tiden går fort! Et fint alternativ for de som har lappen er å leie bil med venner og dra på Roadtrips. Dette er noe vi gjorde mye og det var helt utrolig:) Vi kjørte Costa Rica på kryss og tverrs og møtte mange morsomme hinder underveis. For eksempel ble vi en gang sittende fast med bilen i en elv og en annen gang kjørte vi på stranden osv.

Vell da har jeg fortalt litt om min tid i Costa Rica. Håper dere velger å reise hit! Det er absolutt verdt pengene og mer til! Pura vida, disfruta!

Ønsker du mer informasjon om studieår i Costa Rica, klikk her..

Ønsker du å lese om studieår i utlandet?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer