GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvor er det best å bo på reise: Hotel eller airbnb?

Hvor er det best å bo på reise: Hotel eller airbnb?

Flyet lander etter en lang flytur. Du strekker på bena, gnir deg i øynene og ser ut av vinduet for å få et glimt av omgivelsene. Gående mot flyplassen kjenner du på følelsenav at du har sovet i bagasjerommet på en liten bil. Det er lang kø ved koffertbåndet, men endelig er det din bag på båndet. Du praier den nærmeste taxien, og du er på vei mot ditt nye hjem langt hjemmefra. Men hvor taxisjåføren kjører deg avhenger av hvor du har booket oppholdet.

Studenter som studerer utenlands har valget om å på hos en vertsfamilie eller på campus. Andre reisende kan velge å bo hos venner eller lokale Airbnb verter. Og det er selvfølgelig alltid en mulighet å bo på hotel, motel eller hostel. Ditt valg avhenger av hva du ønsker av opplevelsen – denne guiden vil hjelpe deg på veien mot å finne det riktige for deg.

Lokalt

Om du velger å bo hos en lokal, tar taxien deg til et nabolag. Mellom leiligheterog bygninger ser du små butikker, cafeer, vaskeri og aviskiosker. Med unntak av skilt du ikke kjenner, virker det ikke så ukjent. Taxien sakker farten og stopper. Du går ut av bilen og dobbelsjekker adressen – og du er på rett sted. Du ringer på døra og håper at noen hyggelige skal ta deg imot. Et øyeblikk senere står du ansikt til ansikt med en smilende vert.

Er du student på utenlandsstudie, er det kanskje en middelaldrende dame i dress som åpner døren. Er du en reisende som bor hos en venn eller via Airbnb, er det kanskje en ung frilans fotograf i jeans og tshirt som åpner.

Å bo hos en lokal gir deg muligheten til å få en genuin kulturopplevelse. Du vil oppleve hvordan livet virkelig er i et annet land. Det er helt sikkert litt ut av din komfortsone, men det er det som gjør det til et eventyr. Pluss at du får en masser av inside tips som vil gi deg et enda mer autentisk opphold.

I tillegg til å hjelpe deg med å komme deg frem i byen, kan de lokale lære deg hvordan du skal unngå turistfeller, hvor du finner best mat og hvor mye du bør/ikke bør betale for souvernirer. Om du ønsker å praktisere det lokale språket, vil verten få deg til å snakke. Du må kanskje ta med deg ordbok til et hvert måltid, men før du vet ordet av det kan du snakke om mye mer enn været.

Kommersielt

Om det å bo i en annens hus høres for intimt ut for din smak, kan du velge å bo i studentbolig, på hotel, hostel eller ferieleilighet, det kommer an på målet med reisen din. I dette scenarioet tar taxisjåføren deg til en mer kommersiell del av byen. Du ser høye bygninger, neonlys og mennesker som haster nedover gaten. Taxien svinger inntil en stor bygning. Du går gjennom glassdørene og bråket fra byen forsvinner.

Om du har booket et hotelrom, blir du ønsket velkommen av en vennlig resepsjonist i en smart grå dress og navneskilt. Om du har booket et studenthjem eller hostel, vil den laid-backe resepsjonisten ha på seg tskjorte, jeans og boots. Mens du sjekker inn, vil hun spør om du har noen spørsmål angående oppholdet ditt. Og det har du faktisk. Du trenger å vite veien til nærmeste metrostopp og en anbefaling av en restaurant i nærheten. Resepsjonisten drar frem et kart og tegner en rute til begge deler – bare en liten tur ned gaten så er du der.

Herfra og videre opplever du byen på egenhånd. Fra din sentrale lokasjon er det mange veier mot kjente landemerker, populær shopping og spennende underholdning. Du har også den fleksibiliteten at du kan komme og gå som du selv ønsker. Om du snubler over en kunstutstilling eller billetter til en lokal fortballkamp, kan du gripe muligheten uten at noen lurer på hvor du er.

Hjem er så mye mer enn hjem

Om du velger å bo hos lokale eller å oppgade byen på egenhånd, vil turen din bli fullspekket av gøye opplevelser og minner. Å bo hos en lokal vert vil gi deg følelsen av destinasjonens dagligdagse liv, men om du drar på egenhånd vil det gi deg mer frihet, fleksibiliet og spontanitet. Heldigvis er finnes det et alternativ for alle, så alt du trenger å gjøre er å pakke kofferten og dra.

Opplev verden med oss!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på