GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting du bør gjøre om du skal besøke Brisbane

10 ting du bør gjøre om du skal besøke Brisbane

Planlegger du å besøke Brisbane i Australia? Da har du to valg 1) du kan bruke TripAdvisor sin ‘must-do’-liste eller 2) Få en autentisk og morsom opplevelse ved å følge våre tips! Lev som en lokal og prøv noen av de mindre kjente (men super deilige) matbilene, drikk en latte fra en lokal kaffebar og bli med på de kuleste begivenhetene som vakre Brissie har å tilby. Sjekk ut vår guide til de beste og mest skjulte perlene i Brisbane.

1. Spill Quidditch

Du forventet ikke denne, ikke sant? Brisbane er faktisk hjem til en veldig aktiv Quidditch-gruppe! Dersom du ikke vet det er skal vi fortelle det kort; Quidditch en fiktiv sport oppfunnet at J.K. Rowling innen serien Harry Potter. QUT Lycans Quidditch Club er åpen for alle aldre og nivåer. De har ukentlige treningsøkter, sosiale medier kontoer du kan følge, turneringer og til og med en Yule Ball. Spillerne møtes i byens botaniske hage, så velg kosten din, bli med og hold øye etter den gylne snitch!

2. Wandering Cooks

Reis ned til South Brisbane for å oppleve byens mest spennende revolusjonerende kulinariske bevegelse. Wandering Cooks er et kollektiv av lokale, eksperimentelle kokker og bønder, som feirer og støtter lokale gründere og håndtverkere. Gatekjøkkenet er åpent hver dag, og her finner du forskjellige små restauranter som serverer alt fra asiatiske og Midt-Østen-inspirerte retter til organisk granola og plantebaserte retter.

3. John Mills Himself

Det høres kanskje ikke ut som en av Brisbanes mest trendy (og skjulte) kafébarer med det første, dette bortgjemte stedet serverer deilig lokal kaffe om morgenen og er det perfekte stedet å ta med venner på et glass vin om kvelden. Stedet har to innganger, kan John Mills Himself være litt vanskelig å finne. Men de som leter blir belønnet godt. Her kan du også fine lokal kaffe, nybakte kaker og boller.

4. Underjordisk teater

Seks meter under jorden, under Albert Park, ble Spring Hill-reservoarene konstruert på slutten av 1800-tallet, opprinnelig for å holde hovedvannforsyningen til byen. Etter 80år stedet tappet for vann. Men i 2014, etter renovering, åpnet disse store underjordiske rommene igjen. Takket være deres utmerkede akustikk er Spring Hill Reservoirs nå et av Brisbanes mest unike arenaer for teater, opera og scenekunst. Kulturinteresserte: ikke gå glipp av en forestilling på dette fantastiske stedet, dette er et must når du skal besøke Brisbane!

5. The Pancake Manor

Siden 1979 har The Pancake Manor servert alles favorittfrokost i en av byens vakreste historiske bygninger. En gang bedre kjent som St Luke’s Cathedral, gjør det elegante teglverket, høye buer og gammelt trebjelketaket det til et unikt og sjarmerende sted å nyte en bedre brunsj i byen. De har også en rekke tilbud til de som foretrekker glutenfrie og veganske pannekaker. Toppingen på pannekaker serveres med alt slags pålegg – fra fersk frukt og sjokoladesaus til bacon og egg. Vi anbefaler lønnesirupen!

6. North Stradbroke Island

Bare en kort ferjetur fra Brisbane, Nord-Stradbroke Island (kjent av lokalbefolkningen som ‘Straddie’), er det perfekte stedet for en dagstur eller en helgetur når du ønsker å oppleve noe nytt rett ved byen. Det varme vannet rundt øya er hjemmet til et spennende maritimt liv, noe som gjør stedet til et spennende sted for dykkere og snorklere. I vinterhalvåret ser man alt fra hvaler til delfiner. I tillegg har øya masse historie du kan dypdykke deg i.

7. The Blue Room Cinebar

Blue Room Cinebar tilbyr en kul kinoopplevelse. Her trenger du ikke å smugle søtsaker inn i salen; dette stedet har nemlig en bar/restaurant som oppfordrer deg faktisk til å bestille mat og drikke rett til setet ditt. Nyt de nyeste storfilmene med en varm pizza og en kald øl, etterfulgt av en varm kakao eller iskrem.

8. Spring Hill Baths

Dette er et av studentene beste tips til deg som skal besøke Brisbane. Hvis du leter etter et sted å avkjøle seg i byen, er disse historiske badene bare stedet for en elegant, urban dukkert. Spring Hill Baths ble bygget i 1886 og er et av de eldste badene på den sørlige halvkule. Dette sjarmerende, lukkede bassenget er selvfølgelig blitt renovert siden den ble åpnet, men er fortsatt omgitt av garderober i tradisjonell viktoriansk stil med fargerike dører.

9. Tan Thanh vietnamesisk

Tan Thanh er det beste stedet for å nye autentiske vietnamesiske mat i Brisbane, til fornuftige priser. Denne restauranten er en soleklar favoritt for lokale, du finner den i forstaden Inala, bare et steinkast unna deilige asiatiske supermarkeder. Restauranten er kjent for sin raske service og smakfulle supper.

10. West End Fire Festival

Ta med et pledd og ta turen til Orleigh Park for å feire fullmånes ankomst med den månedlige West End Fire Festival. Dette arrangementet er gratis og fylt med god mat fra lokale foodtrucks, underholdning, trommesirkler og elektronika musikk.

Les mer om dine studiemuligheter i BrisbaneLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på