GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Gode sanger med dårlig grammatikk

Gode sanger med dårlig grammatikk

Å synge med på sanger kan hjelpe deg å lære engelsk – men ikke alle sanger følger riktig bruk av grammatikk og staving. Musikkbiblioteket ditt kan være fullt av ord og grammatikk feil, men de værste eksemplene gir ofte de beste øvelsene. Vi kan hjelpe deg med å forbedre engelsken din takket være disse tekstene:

1. LADY GAGA: “BAD ROMANCE

“You and me could write a bad romance.”

Om Lady Gaga i dette tilfellet snakker om sitt forhold til grammatikk, kunne det virkelig vært en bad romance: Hele greia med me og I forvirrer til og med de med engelsk som førstespråk. Et triks om man vil få det til riktig er å utelate den andre personen og se om setningen da gir mening: “Me could write a bad romance”. Nei, det høres mer ut som noe en tegneseriefigur ville sagt. Det rette blir i dette tilfellet å si “You & I could write a bad romance”.

2. GWEN STEFANI FT. EVE: “RICH GIRL

“If I was rich girl (na-na-na-na-na-na-na-na-na nah)…”

Gwen Stefani tenkte nok at om hun la til alle na-na-na-na-na-greiene, ville ikke folk legge merke til hennes lille (store) feil_ “I was” gir mening helt til man legger til “if”. If sier man om noe ikke er fakta, men en ønsketenkning (selv om Gwen Stefani er en “rich girl”). Gwen Stefani burde ha sunget “If I were a rich girl (na-na-na-na-na-na-na-na-na nah)…” for at grammatikken skulle stemt ordentlig.

3. JUSTIN BIEBER: “BOYFRIEND

“If I was your boyfriend, I’d never let you go.”

Jeg setter pris på optimismen, men Justin Bieber kommer nok aldri til å bli min boyfriend. Men om han var ville jeg fortalt han en ting eller to om grammatikken: for at det skal bli rett må man endre verbet etter if til et konjunktiv for å imøtekomme ønsketenkningen: “If I were your boyfriend, I’d never let you go.”

4. ONE DIRECTION: “YOU & I

“No, nothing can come between you & I, oohh, you & I.”

Om til og med One Direction ikke engang forstår greia med I og me, hvem skal da forstå det? Det finnes enda et triks for å få det til riktig: når du bruker en preposisjon, som between må du alltid bruke whom (ikke who) altså _me (_ikke I). Så, siden ingenting kan komme mellom us (og ikke we), burde One Direction ha sunget “No, nothing can come between you & me, oohh, you & me.”

5. KANYE WEST: “JESUS WALKS

We at war with terrorism, racism, and most of all, we at war with ourselves. God, show me the way because the Devil trying to break me down.”

Rapmusikk er en skattekiste full av interessante grammatiske friheter, så la oss starte med en lett en: Kanye West er en mann med store ideer – han har derfor ikke tid til å tenke på verb. Kanye jeg skal la deg fullføre, men to be er en av de beste verbene ever! Det er ingen grunn til å lage noe trøbbel over det, og det vil til og med gjøre deg enda større enn du allerede tror du er. “We ARE at war with terrorism, racism, and most of all, we ARE at war with ourselves. God show me the way because the Devil IS trying to break me down.”

6. JUSTIN TIMBERLAKE: “WHAT GOES AROUND… COMES AROUND

“When you cheated girl. My heart bleeded girl.”

Enda en Justin med stavefeil som får sjelen min til å blø.. Jeg vet at det er viktig å få tekster til å rime, men hvorfor la det gå utover grammatikken? Jeg er ganske sikker på at karma også fungerer på grammatikkfeil. Bleed i fortid er bled. “When you cheated, girl. My heart bled, girl.” Ja, det mista sin dramatiske effekt, men nå høres det iallefal riktig ut.

7. BACKSTREET BOYS: “ALL I HAVE TO GIVE

Does his gifts come from the heart? I don’t know.”

“Does his friends get all your time? Baby, please.”

Det finnes ikke dumme spørsmål, men det finnes spørsmål som kan få deg til å høres dum ut. Alle verbene i en setning må stemme med subjektet – om subjektet er i flertall, må verbet også være i flertall. Her er det snakk om mer enn en gave og mer enn en venn – så det rette spørsmålet vil da være: “Do the gifts come from the heart?” og “Do his friends get all your time?” (The Backstreet Boys har sikkert mye å gi, men grammatiske tips er definitivt ikke en av dem.)

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på