EF Academy Blog
Stories from our international boarding schools
MenuCareers at EF

24 timer i Torbay

24 timer i Torbay

Kanskje du ønsker å studere på EF Academy Torbay, eller kanskje du allerede har ankommet denne lille byen og vil vite mer om hva den har å tilby? La meg ta deg med på en tur på 24 timer i Torbay. Byen fortjener mye større anerkjennelse enn folk gir den, og blir garantert en favoritt og som et andre hjem for deg.

09:00: Våkn opp så tidlig som mulig for å få mest mulig ut av dagen! Eventyret jeg har planlagt krever at du har mye energi, så vårt første stopp blir frokostkafeen Brody’s, som ligger i en sidegate ved hovedgaten. Frokosten serverer klassisk «English breakfast», men er også kjent for deres herlige vaffel- og pannekakebuffet med tilhørende siruper og sauser. Ganske fancy til en liten by å være!

10:00: Når du er mett og klar for en spennende dag er det klart for Living Coasts Zoo! Dyrehagen huser ulike fargerike fisker, fugler og pingviner. Ja, vi har en pingvinzoo i Torbay! Det beste er at pingvinene, fuglene og endene er frittgående, så noen ganger kommer de gående opp på stiene for å hilse på de besøkende. Denne dyrehagen er ikke helt som alle andre, så hvis du er opptatt av miljøet og dyrevelferd burde du ta en prat med en av de ansatte her for å høre hvor lidenskapelig opptatt de er av jobben sin og å ta godt vare på dyrene og omgivelsene.

12:00: Neste aktivitet på agendaen er en lang naturskjønn tur over Torquay Harbor for å komme til Torre Abbey Sands Beach og Corbyn Head Beach som er lokalisert rett ved siden av hverandre. Hvis du besøker Torbay i juni er det her du har den fineste utsikten over Torbay Airshow, som er en flyoppvisning som tar plass her hvert år. Det kan være lurt å ta med seg ørepropper, da mange av flymotorene brøler veldig høyt! Dette er en fantastisk opplevelse som du ikke må gå glipp av, og den er helt gratis. Hvis du ikke er en stor fan av strender huser Torbay også mange flotte parker. En av disse strendene er Cockington Country Park, som venner av meg sier er veldig vakker og avslappende! De anbefaler å ta en tur hit og nyte en kopp tradisjonell engelsk te.

13:00: Etter en lang spasertur har du sikkert blitt sulten igjen, og det er dermed tid for lunsj! Siden vi befinner oss ved kysten passer det godt med engelsk fish and chips. Restauranten Rock Fish som har utsikt utover havnen tilbyr fantastisk mat, og fisken som serveres her er garantert fersk og smakfull. Er du ikke i humør til et større måltid helt ennå kan vi anbefale kafeen The Cornish Bakery. Her får du nybakte og varme scones hele dagen!

15:00: Ettermiddagen tilbringer vi i Babbacombe-området av Torbay. Dette området ligger litt lengre unna sentrum av byen, og er fullt av eventyrlige opplevelser. Først drar vi til Babbacombe Model Village. Dette er en slags fornøyelsespark med miniatyrbyer der bilder til Instagram er et must! Parken inkluderer middelalderbyer, moderne byer og vakre landsbyer. Etter dette vender vi nesen mot Kents Cavern, et prehistorisk grottesystem. Kents Cavern er kjent for å være en av de eldste og varmeste grottene i England. Hvis du tar en titt på nettsiden deres vil du se at de har spesielle arrangementer for turister i grottene. Jeg har sett et Romeo og Julie-skuespill i disse grottene, og opplevelsen var helt fantastisk. Skuespillerne ledet oss rundt i grottene mens handlingen utspilte seg, og i enkelte scener fikk til og med studentene delta!

18:00: Før vi avslutter dagen med middag tar vi en tur til Babbacombe-stranden for å se den vakre solnedgangen. Hvis du er litt sulten finnes det mange ulike kafeer her hvor du kan drikke te og få deg et lite smørbrød du kan nyte til utsikten.

19:30: Endelig middag! Denne skal vi nyte på en av de beste restauranten i Torbay langs vannkanten. Du kan velge mellom mat fra hele verden: britisk, fransk, asiatisk, italiensk, meksikansk og mye mye mer! Dermed er vårt 24 timers eventyr i Torbay over. Det er selvfølgelig mye mer å se og gjøre, og du kan også reise til nabobyer slik som Exeter, Plymouth og Bristol. Vi håper du har hatt en fin dag i Torbay, og at du har blitt inspirert til å utforske denne søte byen på egen hånd, og finne dine egne skatter!