Lær engelsk

Ønsker du å lære engelsk, men er litt usikker på hvordan du skal begynne? Eller har du prøvd å lære engelsk og blitt utålmodig på fremgangen? Du er ikke alene. Millioner av mennesker lærer engelsk over hele verden. Her finner du viktige strategier for å lære engelsk raskere, tips om valg av kurs som vil fungere best for deg, vanlige feil å unngå og linker til vår samling av læringsressurser i engelsk.

Lær engelsk med EF

Hvorfor lære engelsk?

Et godt engelsk språk gir deg et bedre utgangspunkt i din profesjonelle fremtid og utvider horisontene dine. Flere og flere bruker engelsk som en måte å komme i kontakt med mennesker som har ulik kulturell bakgrunn. Det engelske språket har blitt det største språket innen internasjonal handel, business og mange andre områder. Å beherske språket vil åpne dører for deg, både innen planlagte og uventede karriereveier.

EF English Proficiency Index (EPI) er verdens største rangering av engelskferdigheter per land og regioner. Rangeringen viser at mer enn 1 millard mennesker har engelsk som sitt første- eller andrespråk. Over hundre millioner mennesker snakker engelsk som et tredje eller fjerdespråk. Engelskferdigheter hjelper forskere, turister, forretningsfolk og politikere med å kommunisere på tvers av landegrenser. På individnivå vil de som snakker flytende engelsk få bedre rangerte jobber, tjene mer og ha tilgang på mer informasjon online.

6 fordeler med å lære engelsk

Hvis du fremdeles ikke er overbevist om fordelene ved å lære engelsk, skal du få noen til:

 1. Du vil få bedre selvtillitt. Det er ekstremt tilfredstillende å mestre noe du har øvd på i flere år.
 2. Du vil booste karrieren. Du holder deg oppdatert på trender innen din bransje, kan delta på internasjonale konferanser og kan bli tilbudt stillinger med internasjonale perspektiver.
 3. Du styrker dine mentale muskler, øker fleksibiliteten og stimulerer hukommelsen på en ny måte.
 4. Du utvider perspektivene dine og får tilgang på verdensomspennende kunnskap, både på nett og i det virkelige liv. Verdens største vitenskaplige artikler er alle publisert på engelsk.
 5. Du vil oppleve større reiseglede og mestringsfølelse i møte med andre kulturer. Uavhengig av guider og oversettere kan du n utforske verden helt selv.
 6. Du øker den kulturelle forståelsen din og evnen til å bygge nettverk og bli kjent med andre. Dine sosiale kretser blir romsligere. Verden er mer tilgjengelig enn noen gang når man kan kommunisere.

Hvordan lære engelsk?

Hemmeligheten ved å lære engelsk fort er egentlig ikke en hemmelighet: du må øke eksponeringen av språket. Ideelt burde du omringe deg språket 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. En reise til utlandet er den mest effektive måten å lære språk. Dersom du ikke har mulighet til å reise kan du fremdeles lære språket hjemme. Du kan lese engelsk, høre på engelske podkaster, se på engelske serier og filmer, snakke engelsk på jobb, få deg engelske venner online, med mer. Det kan høres ganske krevende ut, men ta et steg av gangen.

 1. Først, tenk på en ting du gjør hver dag. La oss se for oss at du liker å jogge og høre på podkast om sport.
 2. Se etter en podkast om sport på engelsk, Google kan hjelpe deg.
 3. Når du jogger i morgen, hør på den. Gratulerer, du har nå gitt deg selv 30 minutter med engelskopplæring hver dag.

Gjenta denne aktiviteten og finn andre aktiviteter som kan gjøres på englesk. Dersom du leser aviser, velg en engelsk avis, skal du se på fotball, sett på en engelsk kanal, skal du lære deg å strikke, se en video på engelsk. Nesten alt du allerede gjør kan gjøres på engelsk.

Du kan også starte med nye ting på engelsk. Har du en engelskspråklig kollega? Send dem en hyggelig e-post og chat med dem på Teams noen minutter før møtet begynner. Er det utenlandske turister i byen du bor i, finn ut om du kan jobbe frivillig på togstasjonen, serverdigheter, flyplassen eller andre steder.

Tiden er inne for å lære engelsk

Hold en knapp på motivasjonen

En av de mest vanligste feilene folk gjør når de ønsker å lære engelsk er å undervurdere hvor mye som kreves for å lære språket. Alle sier at barn lærer raskere, men de er også to år før de klarer å forme en setning. Å lære engelsk er et langsiktig mål, så vær tålmodig med deg selv. Forbli motivert over måneder og år kan være en vanskelig utfordring, men det er essensielt dersom du ønsker å lære engelsk. Alle undersøkelser tilsier dette.

Her er noen tips til å holde deg motivert:

 1. Gjør ting på engelsk som du gjør fra før. Hvis du har det gøy når du snakker engelsk, er det mindre sannsynlig at du slutter. Følg lidenskapen din!
 2. Gjør engelsken til en vane. Bygg det inn i ditt daglige liv. Desto mindre du tenker over det, jo mer sannsynlig er det at engelsken kommer automatisk.
 3. Lag deg en læreplan. Skriv ned hva du gjør for å forberede din engelsk og hold et øye med progresjonen din.
 4. Belønn deg selv når du oppnår målene dine. Belønningene kan være store og små, en ny genser, en ekstra god middag eller en tur til London. Hjernen din er bygd for å jobbe mot belønninger. Hvis du gjør engelsken til en aktivitet, vil du automatisk bli mer motivert til å lære.
 5. Ta en engelsktest for å finne ditt nåværende nivå, EF har en standardtest du kan starte med. Ta den igjen etter 6 måneder. 

Finn ut ditt engelsknivå

Det er viktig at du finner ut hvilket engelsknivå du har før du begynner å studere. På denne måten kan du regelmessig sjekke hvilket nivå du er på gjennom prosessen - dette er den beste måten å måle progresjonen. Det finnes mange måter å måle nivået ditt på, men den beste måten er gjennom målsetting og motivert arbeid mot målet. For eksempel, hvis målet ditt er å holde en presentasjon om et tema innen jobb, lag en mindre komplisert presentasjon først og jobb videre med den. Deretter lager du en med mer avansert versjon og øver deg, helt til du når målet. På denne måten blir veien mot målet mer effektiv og engasjerende.

Dersom du har et mer generisk mål, kan du ta en standardlisert engelsktest og finne ditt nåværende nivå. EF SET-test er et fint alternativ der du vil måle din lese- og lytteferdigheter, testen er bygd på samme standarder som de kjente TOEFL og IELTS. Det positive med EF SET er at den er helt gratis, du kan ta den hjemmefra og den tar 50 minutter. Ta den nå, og igjen etter noen måneder for å sjekke progresjonen. Den inkluderer også en gratis engelsksertifisering som du kan legge til på din LinkedIn profil.

Test ditt engelsknivå

The EF SET English Certificate og EF SET English Certificate Plus blir skåret på en skala fra 0 til 100, som inkluderer både lytte- og leseferdigheter. EF SET-skårer tilsvarer CEFR-nivåer, og du får både EF SET-skåren og det tilsvarende CEFR-nivået på resultatrapporter:

CEFREF SET
<A11 - 10
A1 Beginner11 - 30
A2 Elementary31 - 40
B1 Intermediate41 - 50
B2 Upper Intermediate51 - 60
C1 Advanced61 - 70
C2 Proficiency71 - 100

Les mer om de forskjellige engelskeksamenene som er tilgjengelige for å teste ditt engelsknivå i vår engelsk testguide.

Hvordan velge et bra engelskkurs

Et engelskkurs er en behagelig start og god investering for nybegynnere. Før du velger engelskkurs må du finne ut hva målet ditt er. Dersom du ønsker en bredere introduksjon til et språk vil du få tilrettelagt et annet kurs enn dersom det er snakk om forhandling av kontrakter eller språkforberedende kurs til TOEFL. Det er verdt å bruke 15 minutter på å finne ut hva målet ditt er.

Når du vet hva målet ditt er kan du finne ut hvilket engelskkurs som er tilpasset ditt mål. Her er noen valg:

Plattform

 • Online engelskkurs med ubegrenset tilgang til plattformen + foredrag eller privatundervisning rettet mot det du ønsker å lære
 • Engelsk språkskole - en eller to ganger i uken nær deg (som en vanlig skole)
 • Studere engelsk i utlandet med 3 til 4 skoletimer om dagen + vertsfamilie (gir deg en komplett opplevelse)
 • Selvstudie - den vanligste måten å lære engelsk. Det finnes uendelig med lærermateriale på nettet.

Klassestørrelse

 • Private leksjoner - velg hva du selv vil lære (dyrere alternativ)
 • Gruppeleksjoner - følg en læreplan og møt opp til fastsatte tidspunkter (mindre dyrt)

Intensitet

 • Langsiktig engelskkurs - møt en eller to ganger i uken hele året (vanligvis 2-4 timer i uken)
 • Intensivt  engelskkurs - møt opp hver dag i 2-6 uker (vanligvis 15-30 timer i uken)

Tema

 • Generelle engelskkurs - et bredt spekter av kurs som tar for seg alle aspekter av det engelske språket
 • Spesifikt engelskkurs - forberedende kurs i TOEFL, medisinsk engelsk, English for Academic purposes (EAP) med mer

Desto mer spesifikke mål du har, desto høyere er sannsynligheten for at du finner et engelskkurs som hjelper deg å nå dine mål. Husk at målene kan endres underveis i læringen og at du kan revurdere dem regelmessig og tilpasse læringsstrategien deretter.

Hvilken engelskmetode skal du velge?

Alle engelskkurs bruker forskjellige materialer, enten det er bøker fra Oxford Unviersity Press eller printmateriale fra skolen som de har produsert selv. I tillegg har de ulike lærerne, ulike pedagogiske fremgangsmåter. Noen krever mye hukommelse og grammatisk introduksjon, mens andre hopper rett inn i praktisering av språket og rollespill. Variasjonen er stor og tilpasset, for det finnes ingen unison metode som fungerer for alle studenter. Når du har satt deg et mål for læringen og metodene du ønsker å bruke, se tilbake til hvordan du best lærer språk selv. Når du har gjort dette, vil du finne det rette læremiljøet for deg.

EF har over 50 års erfaring med engelskopplæring til studenter fra hele verden. Vi har utviklet et eget læringsmateriale som kun er tilgjengelig på EF-skoler verden rundt og gjennom EFs onlineskoler, EF English live.

Dersom du vurderer å melde deg opp til et engelskkurs hjelper vi deg å finne programmet som passer dine mål, budsjetter og ønsker. Kom i kontakt med en studieveileder nær deg for hjelp.

EF er en flott mulighet for nybegynnere til å lære engelsk raskere og forbedre seg mye. Jeg kan virkelig føle rask progressjon etter å ha studert her. Jeg kom til EF uten å kunne snakke engelsk i det hele tatt, og nå føler jeg meg nesten tospråklig

Jenny, EF London

Lær engelsk med EF

Lær engelsk i utlandet

Utforsk et bredt spekter av destinasjoner, varighetsalternativer og kurstyper for å lære engelsk på et språkkurs i utlandet.

Lær engelsk på nettet

Ta gruppetimer eller private engelsktimer hjemmefra og få tilgang til vår nettbaserte engelskskole.

Lær engelsk med appen vår

Drevet av AI-teknologi er vår engelsklæringsapp ikke bare nyskapende, intuitiv, omfattende, men også full av moro.

EF har siden 1965 satt standarden for språklæring i utlandet. Vår engasjement til innovasjon, kvalitet og trygghet har ført til at vi i dag er verdens største privateide organisasjon innen undervisning.

50

års erfaring med internasjonal utdanning

26

akkrediteringer fra internasjonale organer

400+

skoler og kontorer over hele verden