Studere i utlandet

Studere i utlandet
4.9
1639
(1 639 rangeringer)
4.9

Vil du studere i utlandet og lære deg et nytt språk? Vil du oppleve en ny kultur? Liker du å bli kjent med mennesker fra hele verden? Vil du vokse og utvikles som person? Kanskje du vil bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet enn du allerede er? Hvis du svarer ja på minst et av disse spørsmålene burde du antagelig tenke på om utenlandsstudier kunne vært noe for deg. Det kan høres ut som en drøm, men EF gjør det til en realitet!

Studere i utlandet

Gratis brosjyre

Finn et program

EF Språkreiser

EF Språkreiser

10-19 år
2-24 uker
Lær et språk i utlandet med et fleksibelt individuellt kurs eller på en gruppereise ledet av en EF kursleder.
Destinasjon: USAEnglandMaltaSpaniaCanadaFrankrikeIrlandKoreaAustraliaJapanTysklandItaliaCosta RicaSør-AfrikaSingaporeNew Zealand
EF Språk i Utlandet

EF Språk i Utlandet

19-25 år
2-24 uker
Lær et språk raskere på en akkreditert EF skole. Velg mellom 10 språk på 50 destinasjoner. Start ditt språkkurs hver mandag.
Destinasjon: USAEnglandMaltaSpaniaCanadaFrankrikeIrlandKoreaAustraliaJapanTysklandItaliaCosta RicaSør-AfrikaSingaporeNew Zealand
EF Språk i Utlandet

EF Språk i Utlandet

25+ år
1-24 uker
Kickstart din internasjonale karriere med et språkkurs i en av verdens mest spektakulære storbyer. Designet for voksne og profesjonelle.
Destinasjon: USAEnglandMaltaSpaniaCanadaFrankrikeIrlandKoreaAustraliaJapanTysklandItaliaCosta RicaSør-AfrikaSingaporeNew Zealand
EF Språk i Utlandet

EF Språk i Utlandet

50+ år
2-24 uker
Sett av tid til deg selv med våre språkkurs i utlandet for voksne over 50 år. Her får du variert undervisning og aktiviteter som er spesielt tilpasset dine interesser.
Destinasjon: USAEnglandMaltaSpaniaFrankrikeKoreaTysklandItaliaCosta RicaSør-AfrikaSingapore
EF Studieår i Utlandet

EF Studieår i Utlandet

16+ år
6, 9 eller 11 måneder
Kombiner språk og akademiske studier på en eller flere av våre destinasjoner. Bli flytende i språk, opplev verden og utvid ditt internasjonale nettverk.
Destinasjon: USAEnglandMaltaSpaniaCanadaFrankrikeIrlandKoreaAustraliaJapanTysklandItaliaCosta RicaSør-AfrikaSingaporeNew Zealand
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 år
Semester eller skoleår
Offentlig videregående skole
Tilbring et utvekslingsår som High School student. Gå på en videregående skole sammen med elever fra ditt vertsland.
Destinasjon: USAEnglandIrland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 år
1-4 år
Private ungdoms- og videregående skoler
Studer og bo med elever fra 75 nasjonaliteter. Få et internasjonalt anerkjent vitnemål og tilgang til toppuniversiteter.
Destinasjon: USAEngland
 EF University Preparation Abroad

EF University Preparation Abroad

16+ år
6/9 måneder
Få garantert opptak til et av over 200 partneruniversiteter rundt om i verden og bygg ferdighetene for å starte din internasjonale karriere.
Destinasjon: USAEnglandFrankrikeAustraliaTyskland
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ år
Bachelor, master, MBA
Oppnå en businessgrad på Hult - en selvstendig prisvinnende businesskole med campuser over hele verden.
Destinasjon: USAEnglandU.A.E.

Hvorfor skal jeg studer i utlandet?

Utenlandsstudier er noe som kommer til å være viktig i fremtiden for både din fremtidige karriere og på ditt personlige plan. Å studere i utlandet gjør at du stikker deg ut på arbeidsmarkedet og er verdifullt å ha på CV’en din. Det er en imponerende ting å ha på CV’en fordi det viser at du er nysgjerrig på verden, og det viser engasjement og mot.

Utenlandsstudier handler også veldig mye om å møte nye mennesker og å bli kjent med en ny kultur. Når du studerer i utlandet møter du mennesker fra hele verden, og sammen vil dere skape uforglemmelige minner. Dine nye venner blir venner for livet, men også verdifulle kontakter for fremtiden.

Når du studerer i utlandet, stopper ikke læringen når du forlater klasserommet, men fortsetter når du kommuniserer med dine internasjonale venner og med lokalbefolkningen. Når du utvider dine horisonter og får erfaring ved å studere i utlandet, vil du vokse enormt som person.

Hvor vil du studere i utlandet?

Enten du velger å studere utenlands et helt år i Shanghai eller noen uker i løpet av sommeren i Miami, står du overfor en uforglemmelig opplevelse. Hvor du vil reise avhenger av hva du vil få ut av studiet ditt i utlandet.

EF tilbyr studier i utlandet på 50 forskjellige steder rundt om i verden, og du kan velge mellom ni forskjellige språk å studere under utdanningen din i utlandet. Ønsker du å ta et studieår i utlandet i en liten by med et rolig tempo og akademisk studiemiljø? Eller ønsker du et travelt byliv med neonlys og store opplevelser kan du tenke på å studere i en storby i utlandet. Men hvis du elsker strandliv, kan du ikke gå glipp av muligheten til å studere i Miami - og slappe av på stranden både før og etter undervisningen.

Å studere i utlandet i London er perfekt for de som har store drømmer om karriere mens Paris er laget for de romantiske av oss. For oss er det også viktig med aktiviteter og utflukter når du studerer i utlandet slik at du kan lære kulturen og lokalspråket. EF har noe som passer for alle - spørsmålet er bare: hvor vil du ta utenlandsstudier?

Hvem kan studere i utlandet? 

EF tilbyr ulike muligheter til å studere utenlands for alle aldre og budsjett. Med EF har du muligheten til å velge det programmet som passer deg best. Nedenfor er de mest populære programmene for utenlandsstudier:

Utenlandsstudier for studenter

 • Studere i utlandet etter videregående
 • Studere i utlandet etter universitetet
 • Årsstudium i utlandet
 • Bachelor i utlandet
 • Master i utlandet
 • Voks som person når du studerer i utlandet

Det er ikke mulig å se bort ifra gleden og entusiasmen til alle tusenvis av studenter som forteller om alt de har opplevd når de kommer hjem etter at de for første gang har opplevd å studere i utlandet med EF. Å studere i utlandet gir deg mange fordeler. I tillegg til ny kunnskap har de som studerer i utlandet også fått nye erfaringer, kontakter og har utviklet seg som menneske.

Hva er fordelene med å ta et årsstudium i utlandet?

I den globaliserte verden vi lever i dag, er språkkunnskaper og interkulturelle ferdigheter nøkkelen til suksess. Å oppleve nye steder, fordype deg selv i en utenlandsk kultur og få nye venner fra hele verden, er påviste faktorer for langsiktig suksess - både personlig og profesjonelt.

Men hvordan kan du lære et nytt språk på den mest effektive måten? Bare ved å studere i utlandet! Det er ikke mulig å se bort ifra gleden og entusiasmen til alle tusenvis av studenter som forteller om alt de har opplevd når de kommer hjem etter at de for første gang har opplevd å studere i utlandet med EF. Å studere i utlandet gir deg mange fordeler. I tillegg til ny kunnskap har de som studerer i utlandet også fått nye erfaringer, kontakter og har utviklet seg som menneske.

 • Lær et nytt språk
 • Oppdag en ny kultur
 • Møt folk fra hele verden
 • Få nye venner for livet
 • Styrk din selvtillit
 • Opplev utlandet og bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet
 • Øk sjansene dine for å kunne jobbe internasjonalt i fremtiden

Hvorfor studere i utlandet med EF?

EF tilbyr ulike programmer for å studere i utlandet. Med tilbud om utenlandsstudier på 10 språk og 50 steder i verden, kan du gå i alle retninger. Alle EF-skoler har toppmoderne fasiliteter, og lærerne på stedet er alle spesialister som vil hjelpe deg med å nå dine mål.

Med over 50 års erfaring i internasjonal utdanning vet vi hva som trengs for å lære deg et språk så effektivt som mulig. EF legger også stor vekt på aktiviteter og utflukter, slik at du blir godt kjent med kulturen ved siden av lokalspråket under ditt årsstudium. Å studere utenlands med EF gjør studiet i utlandet en absolutt livserfaring! Ikke nøl med å reise utenlands med oss!

Språk: engelsk, spansk, fransk, tysk, italiensk, japansk, mandarin og koreansk. Vi har noe for alle!

Overnatting: Du kan velge mellom å bo på campus som finnes på flere av våre destinasjoner, eller på EF Studenthjem. Hvis du vil oppleve ditt akademiske år som en lokal, kan du bo hos en vertsfamilie mens du studerer i utlandet.

Lengde: Studier i utlandet fra 6 måneder, 9 måneder eller opp til et helt år i utlandet.

Oppdag verden under studiet ditt i utlandet

Det kreves mot og engasjement for å lære et nytt språk. Den raskeste og mest naturlige måten å lære på er å studere i utlandet. Fordelen ved å studere i utlandet er at du kan trene på dine språkkunnskaper i hverdagen, selv utenfor klasserommet.

I en stadig mer globalisert verden kommer språkkunnskaper og interkulturelle ferdigheter til å bli nøkkelen til suksess. Folk i alle aldre med ulike tidligere kunnskaper og mål kan studere i utlandet med EF. Vårt brede spekter av språkreiser og utenlandsstudier er basert på mer enn 50 års erfaring. Uansett om du ønsker å bli flytende i spansk på strendene i Barcelona eller utvikle din karriere i London, har vi de beste programmene for utdanning i utlandet. Vi veileder deg gjerne gjennom de ulike alternativene for å skreddersy dine studier i utlandet. 

Opplev utlandet med EF og møt motiverte studenter og voksne fra mange ulike land. Under dine utenlandsstudier har du muligheten til å knytte nye vennskap, oppdage verden, og ha så mye moro at du nesten ikke kan kalle det jobb eller studier. Kort sagt er utdanning i utlandet et godt valg i alle sammenhenger!

Hva kreves for å studere i utlandet?

Du trenger ingen forkunnskaper når du studerer i utlandet med EF. Vi er der for å hjelpe deg med å lære et språk uansett tidligere kunnskap, og vi ønsker flere mennesker gleden av å lære et nytt språk, forbedre sine språkkunnskaper og bli kjent med en ny kultur.

Hvis du synes det er vanskelig å søke på studier i utlandet eller har spørsmål om internasjonale studier, kan du kontakte våre erfarne studieveiledere. Våre studieveiledere er der for deg gjennom hele prosessen, og hjelper deg også med å skreddersy en studieplan som samsvarer med dine mål med studier i utlandet.

Universitet og høyskole i utlandet

Drømmer du om å studere utenlands på høyskole eller universitet? Vil du oppleve collegelivet i USA og Canada? Eller vil du studere ved et universitet i storbyene i London og Paris? Med EF kan du studere i utlandet i seks til ni måneder, eller ta et helt årsstudium på en av våre 50 destinasjoner og oppleve studentliv i utlandet.

Du kan for eksempel tilbringe seks måneder i New York hvor du forbereder deg på fremtidige universitetsstudier samtidig som du forbedrer engelsken din. Hvis du foretrekker en bylivet og akademia er et studieår i London perfekt for deg. Vi har de perfekte kursene og programmene for de som ønsker å forberede seg til studier ved et universitet eller en høyskole i utlandet.

Semester i utlandet

Study abroad brukes til å beskrive studier i et annet land hvor du øver på og får ny kunnskap innenfor noe akademisk du er interessert i. Når du studerer frittstående kurs 1-2 semester i utlandet, blir det vanligvis kalt study abroad. Det er vanlig å si at du skal study abroad når du ikke skal ta en hel årsstudium i utlandet, men i stedet velge frittstående kurs på ett til to semestre.

Det blir stadig mer vanlig at norske studenter velger å studere i utlandet etter videregående når de ønsker å reise ut i verden og prøve noe nytt. Prøv å studere i utlandet i ett eller to semestre med EF og forbedre dine språkkunnskaper samtidig som du skaper uforglemmelige minner. Å studere i utlandet er en opplevelse som vil forandre livet ditt og bli en opplevelse du aldri vil glemme.

Lånekassen og studier i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? Lånekassen støtter forberedende språkstudier i utlandet i språkene fransk, italiensk, tysk og spansk. Du må ha generell studiekompetanse og studere i utlandet mer enn tre måneder.

Forbered deg på å studere i utlandet

Studere i utlandet i er ikke bare en fin anledning til å lære et nytt språk, det er også en unik mulighet til å få en dypere forståelse for en lokalkultur som er annerledes enn den du er vant til i Norge. Vi kommer til å hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra planleggingsfasen til du kommer hjem, så du kan være trygg på at du får tett oppfølging fra start til slutt når du tar studere i utlandet. 

Våre dyktige lærere har lang erfaring og vi har utviklet undervisningsmetodene våre kontinuerlig siden vi startet med språkopplæring i 1965, så du kan være helt sikker på at du får undervisning av topp kvalitet når du tar studere i utlandet. 

Enten du vil ha et godt grunnlag til universitetsstudier i utlandet, skal forberede deg til en arbeidskarriere i utlandet, eller kun ønsker å forbedre engelskferdighetene dine, har vi et kurs som passer for deg.

EF checkliste - Hva skal du velge når du skal studere i utlandet?

Det er viktig å være godt forberedt når du skal studere i utlandet. Start planleggingen i god tid så du ikke møter noen overraskelser. Uansett om du vil studere i utlandet i noen uker, noen måneder til et helt årsstudium i utlandet. Bruk EF sin checkliste.

 1. Studielengde: Vil du studere i utlandet i noen måneder, sommerferien eller ta et helt årsstudium i utlandet? Kombiner dine studier i utlandet med et internship eller veldedigarbeid. Det er viktig å finne ut hva du vil. Med EF kan du studere fra to uker opptil et år. Våre studieveiledere hjelper deg gjerne med å legge en plan som passer dine mål og ambisjoner.
 2. Destinasjon: Er det et spesifikk språk eller destinasjon som frister? EF har skoler på alle kontinenter i verden. De mest populære landene er: USA, England, Australia, Frankrike, Tyskland, Spania, Japan og Malta.
 3. Innkvartering: Hvordan vil du bo når du studerer i utlandet med EF? Du kan velge mellom vertsfamilie eller bo på EFs studenthjem med studenter fra hele verden.
 4. Visum: Ta kontakt med en EF studieveileder dersom du trenger å søke visum til din ønsket destinasjon. Vi i EF hjelper deg med søknadsprosessen.
 5. Forsikring: Å studere i utlandet er en stor omstilling, da er det viktig å vite at du har en god forskring i ryggen som dekker ulykker dersom det skulle skje (eksempelvis mistet bagasje på flyplassen). Det er nødvendig å ha en god reiseforsikring når du skal studere i utlandet eller ta et årsstudium i utlandet. EFs studieveiledere hjelper deg gjerne med å velge riktig forsikring for ditt studieopphold.
 6. Reisen: Hvordan skal du reise til destinasjonen, fly eller tog? EFs studieveildere hjelper deg med å booke dine billetter når du skal studere i utlandet. For noen destinasjoner må du ha en returbillett og visumpapirer i orden før du reiser, dette hjelper EF gjerne med.

Når du har krysset av på checklisten ovenfor er det bare å begynne med språkforberedelsene. Når du skal studere i utlandet med EF behøver du ingen forkunnskaper, men det er alltid en fordel å kunne lære nøkkelord på det nye språket. Hør på spansk musikk, se en fransk serie på Netflix eller last ned en engelskspråklig app til din telefon. Jo mer kjent du er i språket når du skal studere i utlandet, desto bedre er det.

Hva koster det å studere i utlandet?

Prisene for å studere i utlandet er avhengige av flere faktorer:

 • Antall leksjoner du velger
 • Varigheten av studietiden din
 • Destinasjon

Selvfølgelig må du også ta hensyn til kvaliteten på leksjonene dine og de ekstra aktivitetene. Hos EF garanterer vi den beste kvaliteten, både på og utenfor skolen.

Studer i utlandet og oppdag mulighetene med EF

 • Forbedre dine språkkunnskaper under dine utenlandsstudier
 • Forbered deg på universitetsstudier i utlandet
 • Internasjonalt internship eller frivillighetsarbeid under dine studier i utlandet
 • Oppnå kjente språksertifikater: TOEFL, TOEIC, IELTS eller Cambridgeeksamen
 • Velg utenlandsstudier med EF og studere før en mastergrad eller en MBA
 • Ta bransjefokuserte kurs på engelsk under din utdanning i utlandet
 • Ta valgfag i dine interesseområder

Studere i utlandet? På denne måten overbeviser du foreldrene dine!

Du vil sannsynligvis ha mange spørsmål før dine studier i utlandet. Hvis du velger å studere i utlandet med EF kan du føle deg trygg på at vi er der for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. En utdanning i utlandet trenger ikke å være vanskelig, og det er lettere enn du tror å legge ut på ditt livs eventyr. Nedenfor finner du en liste der vi har samlet nyttige artikler om utdanning i utlandet.

Jeg vil studere i utlandet, hva nå?

Det er sikkert mange spørsmål som oppstår rundt utenlandsstudier. Nedenfor finner du en liste over nyttige artikler om studier i utlandet.

Du kan også be om en gratis brosjyre full av nyttig informasjon, eller ringe vårt team av erfarne rådgivere på 22 33 66 85. De vil gjerne å hjelpe deg på veien til å studere språk i utlandet!

Hvorfor EF?

Tillit

Vi har over 50 års erfaring, og vårt rykte er verdenskjent.

Koble til

Lær med studenter fra over 100 land.

Tilpass

Utforsk verden gjennom våre programmer i over 50 globale destinasjoner.

Oppnå

Lær raskere og mer omfattende med EF-metoden.

EF hele veien

Våre egne skoler og kontorer over hele verden sikrer enestående kundeservice.

Globalt akkreditert

Vår undervisningsekspertise og tilnærming til læring blir anerkjent globalt.