Historier fra våre internasjonale boardingskoler

EF Academy Alumni: Katja Joris Knudsen

Katja tok et utvekslingsår i VG2 på IB-linjen ved EF Academy i New York. Etter å ha fullført IB-diplomet tok Katja et friår der hun gikk på franskkurs i Frankrike etterfulgt av frivillig arbeid i Peru. Hun fullførte deretter en bachelorgrad og en mastergrad i London på henholdsvis Queen Mary og London School of Economics. Hun fikk umiddelbart jobb etter endt studie som Corporate Governance Analyst i Aktis, i London. Hennes nåværende jobb er i Finanstilsynet i Oslo. Hun forteller at hennes internasjonale erfaring har vært med på å forme henne som person og har hjulpet henne til å lande den jobben hun har i dag.

Navn: Katja Joris Knudsen

Alder: 28

Land: Norge

EF Academy campus: New York

Linje på videregående: IB Diploma

Universitet: Bachelor i economics and politics fra Queen Mary og master i International Political Economy fra London School of Economics

Arbeidsgiver: Finanstilsynet

Hvorfor bestemte du deg for å reise utenlands?

Det er mange grunner til det. Hovedgrunnen må være moren min som alltid har vært veldig opptatt av at vi barna skal få en god utdannelse. Hun har selv gått på gode boardingskoler da hun var yngre, og sett gleden hun har fått fra denne opplevelsen. Derfor var hun veldig åpen for at vi også skulle få denne muligheten.

Hvorfor valgte du IB-linjen?

Jeg følte at det norske skolesystemet ikke passet helt for meg. Ved å velge IB kunne jeg prøve fag i forskjellige områder som var bra for meg som ikke var helt sikker på hva jeg ønsket å studere eller jobbe med senere. Det var også en fordel at universitetene hadde egne kvoter for IB-studenter så jeg ville få et fortrinn til å velge mellom universiteter.

Beskriv hvordan du fikk din første jobb

Jeg bestemte meg for å ikke søke på jobber før jeg var helt ferdig med masterstudiet slik at jeg kunne ha fullt fokus på en ting av gangen. Da jeg var ferdig på LSE i London ønsket jeg å få litt arbeidserfaring i England, etter å ha bodd og studert der i fem år. Derfor begynte jeg å søke på forskjellige jobber der, primært via Linkedin. Etter en til to måneder med jobbsøking fikk jeg jobb som Corporate Governance Analyst i et oppstartsfirma som heter Aktis.

Hva gjør du i jobben din i dag?

Jeg jobber som førstekonsulent i Finanstilsynet. Der jobber jeg i krisehåndteringsgruppen, hvor vi jobber med å etterleve regelverket for krisehåndtering av banker. Dette synes jeg er veldig spennende fordi jeg lærer mye om, og jobber med, det finansielle systemet og reguleringen vi trenger for å fremme finansiell stabilitet.

Hvorfor valgte du en internasjonal skole?

Jeg tror vi har godt av å komme ut av den boblen vi lever i hjemme i Norge og begynne å lære mer om resten av verden tidligere. Ved å bo med, og gå på en skole med studenter fra hele verden fikk jeg ikke bare lært om landet jeg var i, jeg lærte om kulturer, religioner og bakgrunner på en helt annen måte enn jeg ellers ville gjort.

Hvilket råd ville du gitt til nåværende og fremtidige EF Academy elever?

Det er viktig å finne en god balanse mellom studier og det sosiale livet på skolen. Det er viktig at skolen ikke blir altoppslukende selv om det til tider kan være tøffe tak. Meld deg på aktiviteter og utflukter, jeg husker selv at det var der jeg fikk de fleste vennene mine. Kontaktene du får på en så internasjonal skole er verdifulle i forhold til vennskap, men også til senere jobbmuligheter! Mine nærmeste venner i dag er fra min tid på EF Academy.

Hva er du mest stolt av å ha fått til?

Jeg er stolt av å ha oppnådd de målene jeg har satt meg. Jeg har fulført både IB, bachelor og master som jeg synes var veldig interessante, og dette har gitt meg muligheten til å få drømmejobben min.

Hva er din drømmejobb?

Jeg har aldri hatt en spesifikk drømmejobb, men jeg har ønsket å jobbe i krysningen av politikk og økonomi. Samtidig ønsker jeg å jobbe i den finansielle verden, helst i en rolle der jeg kan jobbe for å fremme finansiell stabilitet. Derfor tenker jeg at jeg har drømmejobben i dag.

Lyst til å følge samme fotspor? Bestill en gratis brosjyre

Del denne artikkelen