Din amerikanske drøm

High school i USA


Din amerikanske high school vil være svært annerledes enn skolen din hjemme i Norge. Du kommer til å tilbringe mye tid på skolen, og det er her du kommer til å oppleve mye av den amerikanske kulturen.

På skolen

Klasserommene i USA er veldig interaktive. Studenter blir oppfordret til å stille mange spørsmål, og lærerne blir som oftest igjen etter timen for å støtte studentene som behøver ekstra hjelp. Amerikanske skoletimer innebærer mange relevante prosjekter, praktisk erfaring og gruppearbeid. Det kan være alt fra å lage kjemiske reasksjoner i naturfagtimen til å øve på offentlig tale i litteraturtimen. 

Utenfor klasserommet

Med alt fra hverdagslige aktiviteter etter skoletid til større begivenheter som blir arrangert en gang i året, så er det klart at en amerikansk high school opplevelse er så mye mer enn bare undervisning på skolen. Studenter deltar i alle mulige klubber og organisasjoner, og hele samfunnet involveres i store hendelser som prom night og homecoming football. 

“Jeg elsket skolen min. Jeg fikk gode venner, lærerne var virkelig støttende og det var så mye high school spirit!"

Alice, utvekslingsstudent

Mer om amerikanske high schools

Skolesystemet i USA

Fagkrav

En typisk skoledag

Lunsj på skolen

Transport til og fra skolen

Karakterer og vitnemål

Aktiviteter på skolen

Skolens arrangementer

Din amerikanske vertsfamilie


Din vertsfamilie vil være hjertet og sjelen av din utvekslingsopplevelse. De vil ikke bare tilby deg et hjem, de vil behandle deg som et medlem av familien. Opplevelsene du deler med dem vil bli noen av dine beste minner.

Som en ekstra familie

Vertsfamilier kommer i alle former og størrelser Uansett hvor stor eller liten din er, kan du forvente å danne varige bånd med brødre eller søstre, besteforeldre, søskenbarn, onkler, tanter og kanskje til og hunden i vertsfamilien!

De små øyeblikkene

De hverdagslige aktivitetene med vertsfamilien din vil bli noen av de mest verdifulle delene av ditt utvekslingsår. Under familieaktiviteter som «campfire s’mores» eller baseball i bakgården vil du oppleve noen av dine morsomste øyeblikk, meste autentiske erfaringer og dine mest minneverdige stunder.

Høytider

Fra Thanksgiving til Halloween! Ferier er den perfekte sjansen til å fordype deg i den lokale kulturen. Opplev Amerikas lokale butikker, bli kjent med din vertsfamilies ferietradisjoner og del dine egne hjemmefra.

“Min amerikanske vertsfamilie var bare den beste. De gav meg en varm velkomst og det føltes raskt som hjemme. Nå er vi familie for alltid. Jeg elsker the Rudds!”

Alex, utvekslingsstudent

Mer om amerikanske vertsfamilier

Hvem er EFs vertsfamilier?

Hvorfor familier velger å være vertsfamilie

Forberedelser

Hvordan matcher vi deg med en vertsfamilie?

PERSONLIGGJØR DITT ÅR I USA

Valg av region og stat


Landskapet i USA er like variert som folket, og vi gir deg muligheten til å søke deg til den staten eller regionen i landet du helst vil bo i. Du kan velge en spesifikk stat eller region. Sørg for å søke tidlig!  

Vil du helst stå på ski i de nordlige statene som Colorado og Vermont, eller sole deg i California og Florida? Eller foretrekker du kanskje sørstatlig levemåte som i Texas eller Alabama? Ta vår quiz for å finne ut hvilken amerikansk stat som bør bli ditt hjem!

START QUIZEN NÅ

Mer om valg av stat og region

Hvordan det fungerer

Hvordan søke

Hvilke stater er det best å dra på utveksling til?

EF International High School Camp


Start ditt utvekslingsår med 10 uforglemmelige dager på EF International High School Camp. Sett deg inn i amerikansk kultur, forbedre din engelsk og få deg venner fra hele verden.

Mer om EF International High School Camp

Steder og datoer

Overnatting

En typisk dag på Camp

Klasser

Aktiviteter og utflukter

EF Discovery Tours


Reis på en EF Discovery Tour under skoleferien! Du får reise sammen med andre utvekslingsstudenter fra hele USA. Dine vertssøsken og amerikanske venner kan også bli med!

Mer om EF Discovery Tours

Hva er inkludert i prisen?

En typisk dag på en utflukt

Fritid

Antall studenter

Transport mellom byer

Antall ledere