Stol på EF

EF har jobbet med utveksling siden 1979, med mer enn 500 000 deltakere har EF vokst til å bli en av verdens største utvekslingsorganisasjoner. Vi vet hva som skal til for et vellykket utvekslingsår!

Kontakt oss

One team

Hos EF benytter vi ikke eksterne leverandører. Hos EF møter du våre ansatte og våre kolleger. Vi håndterer alt fra søknadsprosessen, forberedelse av studenter og vertsfamiliene våre samt support i løpet av utvekslingsåret.

24-timers support

Føl deg trygg med EF sitt 24-timers support nettverk. Vi er tilstede både i vertslandet og hjemme i Norge ved behov.

Flest vertsfamilier

Vi har et av de største nettverkene av nøye utvalgte vertsfamilier. Dette betyr at vi har større sannsynlighet for å finne en vertsfamilie som passer deg.

Vi er eksperter på utveksling

Våre vertsland tilbyr alle forskjellige opplevelser. Vi hjelper deg med å velge det landet som passer din personlighet og akademiske ambisjoner.

Kom i gang

Vi forbereder deg for ditt utvekslingsår

Vi tilbyr omfattende forberedelse før studentene reiser for å sørge for at de er så forberedt som mulig for sitt utvekslingsår.

Snakk med en ambassadør

Våre tidligere utvekslingsstudenter deler gjerne sine erfaringer, tips og råd med deg før din avreise. EF setter deg i kontakt med en studentambasadør om du ønsker det.

Eventer og webinarer

Vi holder jevnlig webinarer og sosiale aktiviteter før din avreise. Under webinarene vil vi gå gjennom viktige temaer som kulturforskjeller, kommunikasjon, forventninger, kultursjokk, avreiser, sikkerhet og generell informasjon om ditt vertsland.

Ressurser og materiale

Få tilgang til forberedende kursmateriell i form av videoer, håndbøker og online ressurser som er tilgjengelig til enhver tid.

Gratis tilgang til EF English Live

Forbered deg på et år med engelsk gjennom EF English Live. Delta på live timer online og utvid ditt ordforråd før avreise.

Kom i kontakt med ditt støttenettverk

Før du reiser vil du få kontaktinformasjon til din Program Advisor i vertslandet som vil hjelpe deg med å svare på dine spørsmål.

EF Welcome Days

Du vil tilbringe 4 dager på EF Welcome Days før du reiser til din vertsfamilie. Her vil du øve på å snakke engelsk og komme i kontakt med EF sine studenter fra hele verden.

Vi er eksperter på utveksling

Hjemlengsel og kultursjokk er noe de fleste opplever i løpet av et utvekslingsår. Å jobbe seg gjennom disse utfordringene vil gjøre deg sterkere og du vil vokse som person.

Kom i gang

Ditt støttenettverk i løpet av utvekslingsåret.

Vi tilbyr omfattende forberedelse før studentene reiser for å sørge for at de er så forberedt som mulig for sitt utvekslingsår.

EF i Norge

Vi fortsetter å støtte deg og dine foresatte under hele utvekslingsåret. Sammen med våre kolleger i ditt vertsland sørger vi for at du trives og har det bra. Vi er kun en samtale unna om det skulle være noe.

EF i ditt vertsland

EF sitt støttenettverk i vertslandet vil være der for deg under hele ditt utvekslingsår. Du vil ha flere kontaktpunkter og en fulltidsansatt på EF sitt kontor vil ha hovedansvar for deg. De vil veilede deg gjennom året både akademisk og sosialt og være der for deg om du opplever utfordringer med vertsfamilien, skolen eller venner i løpet av året.

Lokal støtte

Uansett hvor du tilbringer ditt utvekslingsår vil du ha en lokal EF representant i kjøreavstand fra ditt vertshjem.

Video: Brook - lokal EF representant i Nevada.

Din lokale EF representant vil hjelpe deg med:

Introdusere deg til lokalmiljøet

Håndtere hjemlengsel

Gi personlig støtte i en eventuell nødsituasjon

Jevnlig kontakt for å høre at alt går bra

Organisere sosiale aktiviter for studenter og vertsfamilier i sitt område

Løse utfordringer som måtte dukke opp sammen med resten av EF teamet.

Hva gjør våre vertsfamilier så bra?

Din sikkerhet er vår høyeste prioritet. Les mer om hvordan vi godkjenner våre vertsfamilier.

Valgt av EF

Vi velger nøye ut alle deltakere på vårt program. Gjennom intervjuer og hjemmebesøk hos alle våre vertsfamilier sørger vi for at de har riktig motivasjon til å ta imot en av våre studenter.

Forberedelse

Våre vertsfamilier blir godt forberedt før studentene ankommer. De har tilsvarende forberedelsesprogram som våre studenter.

Motivasjon

Alle våre vertsfamilier har en ting til felles; de gleder seg til å ønske deg velkommen, lære om din kultur og dele sin hverdag og tradisjoner.

Online søknad: Vertsfamiliene må fullføre en detaljert online søknad. Den inkluderer informasjon om familiens bakgrunn, hobbyer og livsstil.

Personlig intervju: En lokal EF-representant reiser hjem til den potensielle vertsfamilien og intervjuer de, samt sikrer at hjemme deres er trygt, komfotabelt og imøtekommende.

Referanser: Vi krever to referanser. En profesjonell og en personlig fra noen i vertsfamiliens lokalsamfunn.

Bakgrunnssjekk: Vi gjør en kriminell bakgrunnssjekk av alle medlemmer i familien som er over 17 år.

Våre vertsland

Usikker på hvilket vertsland som vil passe deg?

Delta på et webinar