Tilbake til alle tester

Fransk prøve

Gratis 15-minutters fransk quiz. Umiddelbare resultater.

Fransk nivåtest

Denne korte franske testen vil gi deg en pekepinn om nivået ditt fra nybegynner til avansert. I motsetning til en grammatikk- eller vokabulartest, er målet med denne franske quizen å måle dine daglige språkferdigheter.

- Rask fransk quiz. Øyeblikkelige resultater.

- Sjekk nivået ditt fra nybegynner til avansert

- Del poengsummen din med vennene dine

Ta quizen

Forstå ditt franske nivå

Det kan være utfordrende å måle ditt eget franske nivå objektivt. Du kan være overmodig, eller tvert imot, undervurdere dine evner. Å ta en fransk test er en god måte å sette et tall på ditt franske nivå og identifisere hvilke områder som trenger spesiell oppmerksomhet i dine fremtidige studieplaner. Språktester har sine begrensninger, men når de brukes regelmessig kan de hjelpe deg med å etablere referansepunkter og måle din fremgang når du lærer fransk.

Klar for å ta fransktesten?

Du kommer til å svare på flervalgsspørsmål

Sett av 15 minutter uten forstyrrelser

Finn et rolig sted der du kan konsentrere deg

Vennligst oppgi noen opplysninger før du begynner

Om EF

I frontlinjen for innovasjon i språkopplæring, siden 1965

Over 55 års

erfaring med språkkurs i utlandet

600+

EF-skoler og kontorer

100+

land med en EF tilstedeværelse

Ofte stilte spørsmål

Den raskeste måten å sjekke fransknivået ditt på er å ta en gratis fransk test på nettet, men det finnes også andre måter å måle nivået ditt på. Hvis du melder deg på et fransk kurs, vil du vanligvis ta en plasseringstest før du starter. Du kan også be noen du kjenner som snakker fransk godt om å gi deg en grov ide om nivået ditt. Til slutt vil en offisiell, betalt fransk eksamen fortelle deg nivået ditt på CEFR-skalaen.

Hvis du trenger et offisielt sertifikat for å bevise nivået ditt i fransk, er de beste franske eksamenene DELF (A1 til B2) og DALF (C1 & C2) eksamener. Disse franske eksamenene blir holdt av det franske utdanningsdepartementet, og de gir deg vitnemål som ikke utløper. To andre offisielle betalte tester er TCF og TEF. Disse testene tilbyr et sertifikat som er gyldig i 2 år. Men, hvis du bare ønsker å vise frem nivået ditt i fransk på CV-en din, kan du heller velge en gratis fransk test, eller hvis du tar et fransk kurs, kan et kursfullføringsbevis gjøre jobben.

Den mest åpenbare måten å måle fransk nivået ditt over tid på, er å ta den samme franske testen med jevne mellomrom, men de fleste tester er ikke sensitive nok til å måle små mengder fremgang, og du kan finne denne mangelen på fremgang motløsende. En bedre måte å måle fremgangen din mens du lærer fransk, er å føre en læringsdagbok eller sammenligne prøver av det franske du snakker og skriver på forskjellige tidspunkter. Selvfølgelig, hvis du tar et fransk kurs, vil læreren din vurdere nivået ditt regelmessig.

Hvis du tar et fransk kurs, studerer aktivt, eller nylig har flyttet til et sted hvor det snakkes fransk, kan det være lurt å sjekke fransknivået ditt så ofte som hver 6. uke. Det vil minst ta så lang tid for deg å gjøre målbar fremgang. Men for de fleste, er det nok å sjekke fransknivået sitt én gang. Du kan sjekke det igjen om et år eller to hvis du føler at nivået ditt har endret seg betydelig.