Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Halloween tradisjoner

Nå er Halloween rett rundt hjørnet. Hva tenker du på når jeg sier Halloween? Jeg tenker ihvertfall på Amerika, ekstravagant pynt og skremmende aktiviteter. På skolene våre i Oxford og New York blir selvfølgelig denne dagen markert. Hele uken feires med «spirit week». Det blir arrangert alt fra slime making, horror movie night og mask making. Er du kjent med Halloween-tradisjonene? Her er 5 Halloween tradisjoner fra USA.

Jack-‘O’-Lanterns:

Er det noe som sier Halloween, mer enn gresskar? Følg tradisjonen, og skjær ut skumle ansikter eller kule mønstre. Dette er den perfekte aktiviteten å gjøre med venner, familie eller klassekamerater. Det er enkelt og gøy. Her er en kjapp og lett how to:

 1. Første steg er å skjære av toppen, rundt stilken.
 2. Lokket løsnes forsiktig og du kan grave ut innholdet
 3. Bruk en tusj og tegn ansiktet på gresskaret. Dette vil gjøre det lettere når du skal skjære.
 4. Bruk en skarp kniv, og skjær ut øyne, nese og munn. Husk, vær forsiktig.
 5. Sett et lys inni gresskaret og sett på lokket igjen- så har du din egen Jack-`O`-Lanter

Trick or treat

De fleste av oss har vell et forhold til dette fenomenet. Det å gå fra dør til dør og spørre naboene om godteri, knask eller knep, i sjarmerende/skumle kostymer. Jeg turte ikke ta noen knep selv, men typiske knep er å kaste egg på hus eller dopapir i hagen.

Kle seg ut

Ta på det skumleste du vet. Er dette vampyrer, skjelett eller heks. Halloween er den beste muligheten til å ta den helt ut med sminke og kostyme, eller å gå med mørke klær og en hatt. Planlegg et kostyme for gruppe, par eller alene. Sliter du med ideer? Sjekk i skapet ditt, lag noe nytt eller invester i et. Trenger du litt inspirasjon utover de vanlige kostymene?

Tips til kostymer:

 • Drueklase – Ta på deg svarte klær, og fest på lilla ballonger. Vipps, du er en drueklase.
 • Klovn – Finnes det noe skumlere
 • Mario
 • Mona Lisa – bildet som er i Louvre, Paris

Tips til gruppekostymer:

 • Regnbuen – alle har på en farge og sammen blir dere regnbuen
 • Friends
 • Scooby-doo gjengen
 • De utrolige – har du en strømpebukse og en rød genser i skapet? Lag ditt eget «de utrolige» kostyme.

Hounted house

Halloween er en kveld for å bli skremt. I fornøyelsesparker pleier det å være spøkelseshus som du går gjennom. Det vil være mennesker som skremmer deg, skummel lyd, lukt og berøring. Men, har du vært i et ekte hounted house? Gått gjennom et hus fult av spøkelser og gjenferd? Vi har vell alle det ene huset i nabolaget som alle er redd for? Ta en ekstra titt denne kvelden!

Scary movies

Samle noen venner og se en skummel film. Våre favoritter er The Conjuring, Annabelle og Paranormal Activity. Ta frem puta og la deg skremme av filmen på skjermen. Om du ikke liker skrekkfilm, finnes det mange alternativer som er spennende og litt skumle, men ikke skrekk. Våre favoritter er: Edward Scissorhands, Ghostbusters og Taken.

 

Vi ser frem til en Halloween fylt av godteri, gresskar-skjæring og skumle filmer. Hva gleder du deg mest til?

Vil du oppleve Halloween i utlandet? Book en veiledning

Del denne artikkelen