EF Academy Blog
Stories from our international boarding schools
MenuCareers at EF

Forventninger og hvordan de ble innfridd i Oxford

Forventninger og hvordan de ble innfridd i Oxford

Hey! Jeg heter Wiktoria og er en IB-elev på EF Academy Oxford. Jeg fikk for første gang høre om EF en dag i tiende klasse da bestevenninnen min sa hun skulle på utveksling. Hun hadde vært på møte med noen i EF-teamet og var så begeistret over noe som skulle skje om to år. Noen dager senere så jeg et reklameinnlegg av EF Academy på iInstagram. Jeg klikket inn på linken og kom rask i kontakt med EF selv.

Personlig var jeg tidlig ute i kontakt med EF. Dette gjorde at jeg hadde lengere tid på å tenke over om dette virkelig var noe for meg. Bestevenninnen min valgte å bli i Norge, men jeg ville utfordre meg selv og gjøre noe utenfor komfortsonen min. 3. september 2020 forandret livet mitt seg fullstendig. Det var dagen jeg tok flyet ned til et land jeg aldri hadde vært før med mennesker jeg bare hadde sett på bilder og videoer. Da jeg kom inn på EF Academy Oxford, hadde jeg null anelse om hva jeg kom til. Jeg visste at skolen var annerledes enn vanlig utveksling fordi det var mye dyrere. Likevel skjønte jeg ikke helt hva som gjorde den så spesiell.

Det er en ting jeg tenkte veldig mye på før jeg dro og det var hvordan det sosiale vil være. Dette høres kanskje dramatisk ut, men jeg var rett og slett bekymret for om jeg ville få meg venner. Dette kan jeg si med en gang, det gjør du. Tenk at alle er i samme posisjon som deg. Som regel kjenner ingen hverandre fra før av og alle er i et fremmed land uten sine nærmeste. Dette gjør forholdet med de andre elevene så spesielt. Vennene jeg har fått her har blitt til min andre familie.

Jeg har fått venner alt fra Russland, Italia, Frankrike og Tyskland, til Japan, Indonesia eller Nigeria og enda mer. Det at vi tilbringer så mye tid sammen gjør at vi lærer mye om de andres kulturer, deres vaner og humor.

Før du bestemmer deg for å dra er det to ting du burde forberede deg mest på: Du er stor sannsynlig for at du kan få hjemlengsel. Dette er en naturlig prosess alle går igjennom en eller annen gang i løpet av året, men du kommer deg igjennom det. Skolen har flinke ansatte som Pathway Mangers, Boarding team, lærerne osv. du alltid kan snakke med om alt du trenger.

Den andre tingen er at det er mye skole og du vil mest sannsynlig måtte bytte mange arbeidsmetoder, likevel kan jeg love deg at du ikke vil angre. Da jeg kom fikk jeg beskjed om at jeg kunne velge mellom to skoleprogram: A-levels og International Baccalaureate (IB).

A-levels er videregående utdanning man som regel får i England generelt. Du har tre til fire fag som forbereder deg direkte på det du er mest interessert i. Derimot IB, er et mer komplekst program. Du har 6 fag og mer variasjon. Jeg valgte IB fordi jeg visste ikke hva jeg ville studere i fremtiden og ville holde mest mulig muligheter oppe. Det er et tøft program, men man klarer seg igjennom det etter hvert som man blir vandt til det.

For å få mer informasjon om IB og A-levels.

Personlig har jeg gått på et par forskjellige skoler i løpet av livet, uansett hvilken skole jeg har gått på har det alltid vært en lærer jeg misliker mer eller mindre. Det er en naturlig ting som elev, men for å være ærlig så har jeg ikke en lærer på EF som jeg synes er en dårlig lærer. Du tror sikkert jeg sier det for å gi EF et godt rykte, men tro meg du vil bli overasket over hvor flinke lærerne her faktisk er.

Om noen hadde fortalt meg at jeg vil gå på skole i studentbyen Oxford da jeg var yngre, ville jeg mest sannsynlig aldri trodd på det. Etter å ha kommet hit har jeg fått troen på at alt er mulig så lenge man virkelig har lyst. Jeg går fortsatt i første klasse (andre klasse i Norge), men jeg har stor tro på at jeg en dag vil komme inn på et bra universitet mange kan bare drømmer om.  EF Academy åpner dører for ting du aldri har tenkt på at var mulig å få til. Når du starter på EF Academy, handler ikke alt bare om skole og utdanning, men om vennskap, erfaring og hvordan personligheten din utvikler seg. Dette året har hittil gitt meg opplevelser jeg kommer til å huske på resten av livet og ta med meg i fremtiden. Det å starte på EF er det beste valget jeg noen gang har tatt og er evig takknemlig for å ha gjort.

 

Gjerne følg med på Instagram: wikki.pudzik

Om du er interesert i å se flere bilder fra livet mitt i Oxford sjekk ut linken til VSCO-en min i bioen:)