Historier fra våre internasjonale boardingskoler

10 ting å gjøre i Oxford med venner

Nysgjerrig på hva du kan gjøre i Oxford? Se hva vår IB-elev, Martine Skard, foreslår at du kan gjøre i Oxford med venner:

 

boat on body of water beside green leafed tree

1. Punte

Noe du må gjøre mens du er i Oxford er å punte. Overalt i byen har du muligheten til å leie små båter og en «pinne» slik at du og vennene kan utforske nedover elvene. Den fantastiske opplevelsen lar deg se collegene fra vinkler man sjeldent gjør. I tillegg er det en veldig fin måte å tilbringe en solfylt søndag når man vil ta det helt med ro.

three person standing on university grass field

2. Se på bygningene og besøk universitetene

Oxford er en ubeskrivelig vakker by, her går man stadig forbi bygninger som skjuler massevis av historie. Jeg anbefaler å ta en dag og bare studere detaljene du ser. Ta deg også gjerne turen inn på universitetene for å oppleve det nesten uvirkelige magiske med dem. Inngang kan koste et par pund men det er absolutt verdt det. Mine personlige favoritter er Magdalene og Christ Church college. Magdalene har en superfin hage som strekker seg over elven Cherwell, perfekt for å gå en liten tur. Christ Church er et av de største collegene og er inspirasjonen til mange deler av Hogwarts fra Harry Potter.

3. Dra på walking tour

Dersom du ikke vil vandre rundt på egenhånd kan du få selskap av en guide. Veldig ofte blir du vist rundt av studenter som ønsker å tjene litt ekstra. Det finnes mange forskjellige walking tours, og jeg garanterer at du finner noe du liker. Du lærer så mye interessant som du kan lære videre til andre venner. Om du ikke liker å gå, kan du bli med på en guidet sykkeltur. Dette er en genial måte å bli kjent med byen raskt og i tillegg lære noe nytt.

4. Dra på museum

Det finnes mange spennende museum å utforske, men min favoritt er Pitt Rivers. Dersom du liker historie er dette stedet for deg, med utstillinger av krigsutstyr og forhistoriske nasjonaldrakter. Det som gjør at Pitt Rivers skiller seg ut er samlingen deres med krympede menneskehoder. De små hodene ser ut som de tilhører dukker og er en ganske spesiell opplevelse. Jeg syns det er ganske kult men man skal ikke se bort i fra at man blir litt freaket ut. Det beste med det hele er at de fleste museum i England er gratis og er perfekt om du begynner å gå tom for penger.

man sitting near basket

5. Piknik i parken

Det finnes mange store parker spredt rundt og når det er fint vær er det fullt av glade studenter. Parker er veldig undervurdert men er et idyllisk sted å tilbringe ettermiddagen med medbragt mat og frisbee. Det er også supersosialt, flere ganger har jeg endt opp med å snakke med nye mennesker. I løpet av dette året har jeg også jobbet med skole der som en måte å multitaske. Jeg elsker parken og tror det var det alle gledet seg mest til når det begynte å bli varmt igjen.

pastries display on rack

6. Afternoon tea

Afternoon tea er den absolutt beste unnskyldningen for å spise kaker til lunsj. Ikke bare er det veldig godt, men det er også noe av det mest britiske du kan gjøre. Det finnes flere steder men jeg ville anbefalt å gå på takterrassen til Ashmolean museet. Her kan du nyte den vakre utsikten over byen, og i tillegg får du det til ganske rimelige priser.

Photo of Green Plants in Greenhouse

7. Botanisk Hage

Ikke det at det ikke er nok å se av grønt i Oxford, men dersom du vil se en litt mer variert og tropisk utstilling hadde jeg definitivt dratt hit. I det du går inn blir du truffet av en lukt av nydelige blomster og et hav av vakre planter. De har til og med sin egen regnskog.

8. Pubmiddag

Dette er ikke meg som oppfordrer deg til å drikke, men heller dra på pub for matens skyld. Veldig mange puber har typisk britisk mat som Fish and Chips og paier, og ofte er de også veldig flinke til å lage det. Det er ikke nødvendigvis slik at de mest populære er best men gjerne de litt skjult fra folkemengden. Jeg har selv funnet noen perler, men siden jeg ikke husker navnet må du nesten dra på oppdagelsesreise og finne dine egne.

9.     Utforsk andre universitetsbyer

Oxford er veldig sentralt og det er ganske lett å utforske andre byer. Det er veldig kjekt når man begynner å lete etter universitet og vil sjekke se hvordan de er plassert. Dra på dagsturer til Cardiff, Reading og Bath for å drømme deg bort og forestille deg ditt fremtidige liv som student eller bare bli kjent med byene. Det er massevis av byer som byr på spennende historie og tar kun et par timer med bil.

photo of Elizabeth Tower, London

10. Dra til London

London kommer rett bak Oxford på listen min med favorittsteder. London er fylt med liv, ekstraordinære restauranter og herlige mennesker, perfekt for en dagstur. Det tar kun en time med buss før du er i en av verdens mest travle storbyer. London er det beste stedet å shoppe og du finner alt du måtte ønske av merker og butikker. Personlig liker jeg å utforske byen litt utenom Oxford Street og heller dra til nye steder som Kyoto Gardens i Holland Park.

Vil du studere i Oxford? Les mer her

Del denne artikkelen