Historier fra våre internasjonale boardingskoler

24 timer i New York

Etter å ha bodd i New York hele livet skulle man tro at jeg ville begynt å kjede meg, men det er ikke tilfellet! Uansett om du vil utforske de livlige gatene i New York City, se en solnedgang over den ikoniske Hudson-elven, gå på fottur i de vakre Adirondack-fjellene, eller tilbringe en dag på stranden på Long Island, er New York en av de mest dynamiske og varierte byene i verden. Det kan være vanskelig å velge hva man skal utforske – så her er en titt på 24 timer i New York.

09:00 – Hopp på toget til Grand Central Station

Det tar bare 45 minutter med tog fra den lille byen Mount Pleasant til den største byen i USA, men det er ikke der reisen slutter! En rask subway-tur kan ta deg hvor enn du ønsker å dra i New York!

10:00 – Brunsj i the Big Apple

Brunsj er en stor greie i New York City med uendelige valgmuligheter og køer som kan strekke seg over flere kvartaler! Mitt favorittsted er en populær kafé kalt The Red Cat i Chelsea. For de lokale er det er klassisk sted å velge for en søndagsbrunsj, med vintage New York-dekor og vegger fylt med kunst – atmosfæren omfavner sjelen til New York.

12:00 – En naturskjønn tur på The High Line

Etter en fantastisk brunsj i Chelsea er det ingen bedre måte å gå av seg alle kaloriene enn en tur på The High Line. High Line er en lang og utstrakt park på en opphøyd toglinje midt på Manhattan. Toglinjen ble bygget på 1930-tallet, men blir ikke lenger brukt, og har blitt en populær spasertur med utsikt over Manhattan og Hudson-elven. Velger du å gå hele ruten, fra 14th street til 34th street, vil du nok ha bygget opp appetitten din nok til å spise dessert etterpå.

13:30 – Utforsk gigantiske Central Park eller shop til du stuper

Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har vært i Central Park! Men selv etter så mange besøk går jeg meg likevel vill iblant – parken er så utrolig stor! Uansett hvor du befinner deg i Central Park er det alltid noe å utforske. Om du heller er en person som ønsker å utforske shoppingmulighetene er varemagasinet Macy’s perfekt for deg. Det ligger kun 25 minutters gåavstand fra sørenden av Central Park, og på veien kan du blant annet ta et bilde foran den kjente LOVE-skulpturen. Vel fremme på Macy’s kan kanskje størrelsen på varehuset virke overveldende, men det er absolutt verdt et besøk. Hvis du befinner deg i New York rundt juletider vil du kunne beundre fantastiske dekorasjoner her.

 

16:00 – Lei en båt i Loeb Boathouse i Central Park

Enten du har brukt flere timer i Macy’s fantastiske shoppingparadis eller har kost deg med å spasere rundt i vakre Central Park, kan du og vennene dine nå vurdere å spleise $15 på å leie en robåt i en time! Dette er en av de mest unike og spennende tingene å gjøre i Central Park. Midt i parken, i hjertet av New York, vil du ha en flott opplevelse og storkose deg på den idylliske lille innsjøen.

18:00 – Dra tilbake til Grand Central og hopp på the Hudson line

New York kan være en utmattende by, men du vil elske hvert minutt av det. Fra Grand Central-stasjonen kan du hoppe på undergrunnsbanelinjen the Hudson Line til stoppet Tarrytown. Underveis har du en spektakulær utsikt over Hudson-elven, og når du går av på stoppet Tarrytown er du bare et par meter unna den populære turen langs Hudson-elven, kalt «Scenic Hudson River Walk». Dessuten er du også bare 10 minutter unna vårt EF Academy campus i Thornwood, der du kan se solnedgangen med utsikt mot sørsiden av New York og Adirondack-fjellene i nord.

19:30 – Avslutt kvelden med crepes i Pleasantville

Etter en lang dag på beina er en deilig tallerken med crepes en herlig avslutning. Bare 5 minutter unna EF Academy New York ligger et av mine favorittspisesteder. Little Crepe Street er en liten crepe-kafé lokalisert i Pleasantville, og uansett om du er fysen på noe søtt, salt eller til og med spicy er dette et klassisk sted for studenter på EF Academy New York.

­­­­­­­­­_____________________________________________________________________________

EF Academys amerikanske ungdoms- og videregående skole i New York ligger i den rolige forstadsbyen Thornwood. Det er en vakker landlig småby med grøntarealer og mange gangveier, stier og skog som også omkranser skolens undervisnings- og oppholdsbygninger. Skolen tilbyr studentene å delta i mange ulike aktiviteter og masse plass til å utvikle seg selv. Opplev en tradisjonell amerikansk boardingskole i New York som vil inspirere, transformere og styrke deg.

Har du lyst til å studere i New York? Les mer her

Del denne artikkelen