Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Kjære EF Academy foreldre

Mitt navn er Trine-Lise og jeg er ansvarlig for EF Academy programmet i Norge. Jeg har jobbet med skolene siden oppstart og er selv mor til tre barn. Her tenker jeg å fortelle dere litt om hvordan det er å ha barn på EF Academy-skolene for deg som forelder.

Godkjenning

Er du i søknadsprosessen, er ofte tankene på godkjenning og fag høyt priortert. Her har EF Academy lang erfaring med utvekslingselever fra studiespesialisering på Vg2 som går rett tilbake i Vg3. Vi samarbeider også med Norske IB-skoler, så ønsker barnet ditt å ta et år på IB-linjen i utlandet kan vi bistå med dette. I tillegg har vi flere elever som fullfører videregående med oss. De starter i Vg2 også trives de veldig godt, samt at de ser de akademiske fordelene ved en internasjonal privatskole, så de velger å fullføre Vg3. Med akademiske fordeler mener jeg den tette oppfølgingen, de små klassene og den strukturerte lekselesingen. Jeg har flere solskinnshistorier jeg kan fortelle om elever fra norsk skole som har hatt nesten stryk i flere fag, men som opplever å gjennomføre IB programmet med høy skår. Hemmeligheten er engasjerte lærere, små klasser, god studieteknikk og struktur i hverdagen.

Økonomi

Det neste man som forelder tenker på er kanskje det økonomiske, for ja det er jo kostbart. Her er vi  veldig heldige i Norge som har Lånekassen. Tenk å få ca 150.000 kr, dette er helt unikt og en stor hjelp på det økonomiske. Tenk på at kostnaden for skoleåret dekker full boarding privatskole, med 1:7 ratio voksen per elev på skolen. Mat er inkludert, i tillegg til alle aktiviteter og idretter de melder seg på – her kan man være med på så mye man vil. Spennende ekskusjoner og utflukter med de forskjellige fagene er også inkludert. Jeg vet selv hvor mye det koster for diverse aktiviteter og idretter i Norge, pluss alt man må betale selv på skolen av bøker og utstyr. På EF Academy betaler du for en pakke som inkluderer stort sett alt, utenom lommepenger og flybilletter. Jeg tenker at med lange ferier gir det også elevene en fin mulighet til å få seg en jobb og spare penger selv.

 

Trygghet

Det neste jeg ville tenkt på er: “oi hjelp, skal barnet mitt flytte og hvem skal passe på? Hva hvis han eller hun blir syk midt på natten, er det noen der da som hjelper til? Hva hvis barnet mitt blir lei seg for noe eller har en litt tung dag, er det noen som snapper det opp og støtter hun/han?” Her kommer vi tilbake til den ratioen på 1 voksen per 7 elever. Det bor flere voksne på skolen, disse kalles houseparents og er tilgjengelige for elevene 24/7. I tillegg er det flere av lærerene som bor på campus med familiene sine. Alle elever har også to veiledere de kan snakke med hvis ting er vanskelig og en som hjelper dem med det akademiske. Du som forelder er også direkte i kontakt med veilederne når du vil.

Sikkerhet

En annen ting som er helt avgjørende, er om det er trygt. EF Academy er trygt for barnet ditt, det er 24/7 security på campus. Det er regler som må følges når det gjelder innetider, samt hvor og når man kan dra steder. Du som forelder må og godkjenne om barnet ditt skal få lov til enkelte ting. Dette betyr med andre ord at du ikke mister kontrollen helt. Jeg antar at reglene vil være noe strengere på EF Academy, enn de du setter selv her hjemme i Norge.

 

Dette var mine tanker rundt det å sende barnet ditt på EF Academy. Jeg håper det var til hjelp for deg som forelder. Ta gjerne direkte kontakt med meg på mail om det er noe du lurer på: [email protected].

Med vennlig hilsen Trine-Lise Clausen-Ek

Vil barnet ditt på utveksling? Ta en titt på de ulike destinasjonene her

Del denne artikkelen