Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Proud Parents – Irene Kvalum, moren til Rebekka Kvalum

Beslutningen om å dra på boardingskole i et annet land er ikke bare en opplevelse for elevene, men også for foreldrene. Moren til Rebekka Kvalum ønsker å dele sin opplevelse med EF Academy. Rebekka er opprinnelig fra Asker og gikk IB på EF Academy Oxford fra 2016 til 2018.

Hva overbeviste deg om at EF Academy var et godt valg for datteren din?

Det var en kombinasjon av samtaler som vi foreldre hadde med kontoret i Oslo, alt vi hadde hørt om EF Academy og infoen som vår datter hadde fått. Man har jo mange spørsmål når man skal ta et så viktig valg.

Hva var det som var skummelt?

Vi var opptatt av trygghet og trivsel fremfor alt, at miljøet var godt og at skolen er seriøs med høy kvalitet på læring.

Hvordan har Rebekka endret seg etter å ha startet på EF Academy?

Da hun startet på EF Academy ble hun mer engasjert i fagene og brukte mer tid på skolearbeid. Vi har også merket at hun har blitt mye mer selvstendig og er stolte over hvor voksen hun har blitt.

Mange foreldre hadde vært redde for å la barna reise, hva ville du sagt til dem?

Hvis tenåringen selv er veldig motivert for å reise ut, så er det trolig oss foreldre det er verst for. Dette er en unik sjanse til å få stort faglig utbytte av et eller to år i utlandet og mange gode venner.

Hva skiller EF Academy fra andre skoler?

Vi har bare norsk, offentlig skole å sammenligne med. Forskjellen er først og fremst oppfølging av lærerne. Den synes jeg var fraværende på offentlig skole i Norge. Lærerne på EF Academy holder høyt faglig nivå, er flinke på å følge opp hver enkelt og de krever også mer av elevene.

Hva tror du er det viktigste Rebekka har lært fra opplevelsen hennes på EF Academy?

God studieteknikk og at hun har fått hjelp til å løfte seg til et høyere nivå faglig sett. I tillegg er det mye sosial læring i å bo så tett sammen med de andre elevene på skolen, og hun har fått venner fra hele verden. Alt dette har nok også vært en stor inspirasjon til videre studier.

Vi er veldig takknemlige for at Rebekka har fått så mange akademiske muligheter, vi var spesielt stolte da hun fikk intervju på Oxford University og setter pris på hjelpen fra EF Academy til å få det til å skje. Rebekka trives nå kjempegodt med studier i Oslo.

 

Interessert i å lese mer om skole i utlandet? Les mer her!

Del denne artikkelen