GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lea skal være 6 måneder i Roma

Lea har vært med EF Studieår i utlandet i Roma i 6 måneder
Lea skal være 6 måneder i Roma

Hei Norge, fra Roma ! Jeg heter Lea og for to uker siden forlot jeg Norge og flyttet til Roma for å bo her i 6 måneder.

Jeg bestemte meg for lenge siden, og har hatt god kontakt med EF i over et år. EF teamet i Norge er helt fantastiske og har hjulpet meg så godt at jeg egentlig ikke følte meg nervøs da jeg satte meg på flyet søndag 17/6. Nervene kom først da jeg landet på flyplassen i Roma og jeg plutselig var helt alene i et land jeg ikke kunne språket til.

Vertsfamilie

Jeg bestilte transfer og ble derfor hentet på flyplassen og kjørt til vertsfamilien jeg nå bor hos. De er utrolig hyggelige og består av et ektepar og hunden deres. Her er vi fire studenter, det høres kanskje litt mye ut men det er veldig sosialt og hyggelig, og du får venner med en gang.

Vi snakker bare italiensk med vertsfamilien, så jeg anbefaler virkelig vertsfamilie, du lærer språket så utrolig mye bedre.

Leiligheten er nesten helt ny, og har god plass. Vi studentene deler bad og to og to deler rom. Natalia, vertsmoren, lager kjempe god middag til oss hver dag og har også et veldig godt utvalg til frokost.

Skolen – EF Roma

Når det gjelder første skoledag skal jeg være helt ærlig. Jeg syns det var kjempe skummelt og jeg var så nervøs. Du møter så utrolig mange nye mennesker og det er så mange nye inntrykk. Vi fikk en tour på skolen og i Roma, og ble også plassert i den klassen vi skulle være. Lærerne i Roma er kjempe flinke, de er så engasjerte og gjør undervisningen veldig morsom. Vi har alt fra grammatikk til leker og det gode samholdet på skolen gjør at det er kjempe gøy å være der. Når det gjelder venner får du bare flere og flere for hver dag som går i starten, alle er utrolig imøtekommende og vi gjør ofte ting  i store grupper noe som er kjempe gøy.

Jeg gleder meg til skolen hver eneste dag, og  det tror jeg alle andre på skolen også gjør.  Dette er en opplevelse for livet, og jeg anbefaler så absolutt å reise med EF, du vil ikke bli skuffet!

Lea <3

Les mer om Studieår i utlandether..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på