GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor skal du reise på utveksling alene?

Hvorfor skal du reise på utveksling alene?

Det er mange som vurderer om de skal reise på utveksling, enten om det er på videregående eller under studiene. Noen er redde for at de skal få hjemlengsel og de vil heller reise sammen med noen de kjenner fra før. Men det finnes utallige grunner for hvorfor man bør reise på utveksling alene, og jeg skal gi deg noen.

Man bestemmer selv

Den første fordelen med å reise på utveksling alene, er at du kan selv bestemme hvor du vil reise. Hvilket språk du vil lære og hvilke steder du vil besøke. I tillegg er man nødt til å bli kjent med nye folk og gå ut av komfortsonen sin for å finne nye venner. Dette gjør at du får venner fra hele verden og et nettverk som er helt fantastisk å ha senere i livet!

Du lærer språket bedre

En annen ting er man man må snakke språket de snakker der du reiser, eller snakke engelsk med de rundt deg. Dette gjør at du lærer språket bedre enn du tror du ville sett for deg, og det går automatisk når ingen rundt deg snakker norsk. Og om man er redd for å skulle snakke språket når man føler en ikke mestrer det, er andre i samme bås. Bare ved å prøve å forklare, vil det alltid være hjelpsomme mennesker rundt – det er også en fin måte å bli kjent med folk. Og det er mye mer morsomt å lære på den måten enn å sitte i et klasserom i Norge!

Og når du først snakker norsk (som i telefonen), er det ingen som forstår hva du sier! Da kan du si akkurat hva du vil (men pass på svensker og dansker, de forstår deg!).

Internasjonale venner – for livet

Skulle du finne deg i en situasjon hvor du har hjemlengsel, finn andre som er på utveksling og snakk med dem. Det verste man gjør er å sitte alene på rommet sitt og tenke på de hjemme. Og ikke bare får du noen å snakke med, men du får venner for livet. De man kan lufte tankene til, og dere kan hjelpe hverandre om det er tungt. Og om hjemlengselen skulle bli for tøff – ring hjem. Enten med Facetime eller Skype; bare det å kunne se familie og venner på en skjerm hjelper mer enn man kanskje tror.

Og de man kan snakke med om hjemlengsel, blir fort de beste vennene du noen gang har hatt. Man har fått kontakt og har snakket  åpent og ærlig om tunge ting i livet og det knytter en sammen. Internasjonale venner er et fantastisk nettverk, både til senere i livet, men også for personlig vekst og for å forstå verden på en annen måte enn man gjorde før. Plutselig finner du deg selv sittende hjemme i Norge og savne alle vennene dine rundt om i verden.

Og et siste tips fra en tidligere utvekslingsstudent til en potensiell ny en: vær åpen og hyggelig, det gjør alt mye lettere og folk vil bli kjent med deg!

Dra på utveksling med EF!Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på