GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Morsomme fakta om julen

Morsomme fakta om julen

Det er under to uker igjen til jul, all moro og god mat som hører med. Julen bli feiret nesten over alt i verden, men hvert eneste land har sine unike juletradisjoner som gjør jula så spesiell. Er er noen av våre favoritter:

Her kommer flere morsomme fakta:

Frankrike – Frankrike er kjent for sin mat og delikatesser. Menneskene i Provence regionen går til og med så langt som å servere 13 forskjellige desserter! Blant de mest populære rettene er: Fougasse (pannekaker), nougat med honning og pistasj og gresskarpai med tørket frukt. Mmmm..

Italia – I Italia får mange av barnene to sett med gaver: ett på julaften og en større gave den 6. januar. På denne dagen feirer italienerne Epiphany dagen og troen om denne dagen er at det kommer en heks med navn La Befana om natten og fyller opp snille barns strømper med godteri, mens slemme barn får svart kull.

Japan – I Japan blir julen sett på som “kjærlighetens festival”. Det er ikke unormalt å se par tilbrinde en romantisk middag sammen, mens de single er ute å fester og leter etter kjærligheten.

America – amerikanerne elsker å pynte husene sine og bruker utrolig 6 milliarder dollar på å dekorere husene sine.

Tyskland – tyskerne reiser til naboer og venner før jul for å se på deres juletre.

Australia – de feirer jul ved å dra på stranden og spise barbeque mat med venner og familie.

Norge – hvem vet hva våre naboland syntes er morsomt med våre tradisjoner?

Les mer om EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på