GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lær engelsk med disse gratis podkastene (for alle nivåer)

Lær engelsk med disse gratis podkastene (for alle nivåer)

Det finnes flere podkaster du kan lære engelsk med, uansett ditt nåværende nivå. Vi lever i en digital tid hvor du kan lære nye ferdigheter ved hjelp av teknologien. Dette gjelder spesielt for språkopplæring. Nå kan du forberede din engelsk med noen tastetrykk – alt du trenger er din telefon eller datamaskin og internettforbindelse.

Enten du jogger eller pendler, er podkaster en fin måte å lære engelsk på. Det er den perfekte tilleggsaktiviteten til å komplementere dine språktimer og lære mer i stunder hvor du alikevell ønsker å ha lyd i headsettet. For å komme i gang har vi funnet de 11 beste podkastene til deg som ønsker å lære engelsk (velg ut ifra ditt nåværende nivå).

GRUNNSKOLENIVÅ PODKASTS

Lean English

La oss starte med Learn English – en fantastisk podkast fra British Council. Episodene er diskusjonsbaserte og dekker hverdagens ordforråd og situasjoner. Dessuten tilbyr «lær engelsk» endel gratis tilleggs materiell. Du kan laste ned transkriptversjonen til hver episode. Det er den beste måten å behode alle de nye ordene og gjøre lynraske fremskritt.

Voice of America

Vil du forbedre engelsken din mens du lytter til aktuelle og interessante temaer? Da er Voice of America: Å lære engelsk, noe for deg. Hver episode tar for seg til forskjellige interesser; det er «English @ the films» som inneholder korte videoer som forklarer et begrep som høres ut som en aktuell film, eller «As It Is», som daglig tar for seg spørsmål i nyhetene i USA og rundt om i verden. For å toppe dette har de også tilleggsprogrammer som fokuserer på vitenskap, kunst, kultur og til og med grammatikk – så ikke bare lærer du engelsk, men du vil også bli smartere!

Espresso English

Med enkle, tydelige og praktiske leksjoner er Espresso English en morsom, men effektiv måte å plukke opp litt engelsk hver dag, når det passer deg. Hver leksjon er bare 5-10 minutter lange og designet for å lære deg mye på kort tid. Du lærer engelsk gramatikk, ordforråd, uttryk, formspråk og mer på kort tid!

MELLOMNIVÅ PODKASTS

6 Minute English

Med 6 Minute English podkasten har BBC klart å skape en morsom måte å lære engelsk. Episodene er basert på hverdagslige situasjoner og inneholder en diskusjon mellom to personer. Temaene er så underholdende – addressering av spørsmål som: «Hvor spenstig er du?» eller «Kan du gi opp fast fashion?» – du vil glemme at du lærer engelsk. I tillegg transkriberer de hver episode og gir en en definisjoner av ulike ord som har blitt brukt.

Podkasts in English

Podkasts in English er et bra sted å starte, nettstedet tilbyr podkaster for alle nivåer. Dessuten er episodene korte – normalt under 5 minutter, som er perfekt for de som er litt mer presset på tid. De tar også opp morsomme temaer, for eksempel å spille pranks på folk, alt dette med god kvalitet. Dette er en av de lettere podkastene å lære engelsk med.

Culips ESL Podkast

Denne podkasten har noe for enhver smak med over 600 episoder som dekker alle nivåer. Culips ESL podkast som består av syv serier med emner som «Chatterbox», som skal hjelpe deg å bli vant til engelske samtaler i normal fart når de intervjuer noen med en interessant historie å fortelle. «Speak easy» lærer deg hvordan du kan perfeksjonere aksenten din og snakke tydelig og forståelig på engelsk. Culips tilbyr også gratis, nedlastbare studieguideprøver!

AVANSERT NIVÅ PODKASTS

The English We Speak

I The English We Speak fokuserer BBC på formspråk og uttrykk – et av de siste trinnene i å mestre språket. Podkasten har en lett samtale mellom to personer og tar opp et morsomt og populært formspråk hver uke. Episoder er ofte veldig underholdende og fokusere på uttrykk som «påfugl» og «snakk praten». Og den beste delen? Du vil høre formspråkbruk i sammenheng, som er den beste måten å hente nye ord til ditt ordforråd og polere sin engelsk.

_Splendid Speaking

_

Gjør din språkopplæring perfekt ved å lytte til Splendid Speakings fascinerende podkaster. Hver leksjon er designet for å støtte avanserte elever med rimelig gode engelsk kommunikasjonsevner, og inneholder intervjuer og diskusjoner med personer som ikke har engelsk som morsmål. Inspillingene inkluderer deretter tilbakemeldinger fra eksperter om deres nivå. Det er en veldig lærerik og nyttig måte å lære når du hører på og hører hvordan andre elever sliter med språket, samtidig som man lærer av andre sine feil.

All Ears English Podkast

Lindsay og Michelles tilnærming til språkopplæring er «Connection, not perfection». De har som mål å hjelpe deg med å slappe av, ha det gøy og lære autentisk naturlig amerikansk. All Ears English Podkast er for mellom- til avanserte engelskelever over hele verden. Med sine 10-15 minutters leksjoner diskuterer og deler de muntre og veldig motiverende amerikanerne tips om hvordan man bruker hverdagslige engelske ordforråd, formspråk, uttrykk og hvordan «small talker» på amerikansk engelsk. De gir også lytterne nyttige tips om amerikansk kultur, kotyme og etikkette.

Luke’s English Podkast

Har du lyst til å le mens du lærer? Sjekk ut Luke`s English Podkast. Luke er en kvalifisert engelsklærer fra London med 18 års erfaring i bransjen samtidig som han er stand-up komiker! Luke’s multi prisbelønnede podkast har over 600 episoder, transkripsjoner og videoer, inkludert en spesiell serie om verb fraser– som fort kan få deg til å le. Episodene dekker temaer som «Quintessentially British Things”, “British Music” – så du lærer mye om livet i Storbrittania, inkludert en solid introduksjon i god gammeldags britisk humor!

This American Life

This American Life er et ukentlig offentlig radioprogram og podkast, med overbevisende, morsomme og ofte veldig overraskende historier med et spennende plott. Hver uke velger de et nytt tema og forteller historier innenfor temaet. Fokuset er ikke spesielt på læring av engelsk, i stedet tilbyr dette amerikanske livet en flott mulighet for engelskelever å bli vant til forskjellige amerikanske aksenter. Episodene består av interessante historier fra det virkelige liv fra hele landet – du vil bli hekta fra den første episoden!

Finn ut om en språkreise eller ett språkkurs utenlands er noe for degLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på