GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Å lære seg et av disse språkene vil hjelpe karrieren din

Å lære seg et av disse språkene vil hjelpe karrieren din

I forhold til karrieren din er språkferdigheter er en gave som gir og gir: Å kunne snakke, forklare, og forhandle på et annet språk gjør deg mer arbeidsfør, øker selvtilliten din, og kan føre til høyere lønn. Hvis du får dine språkkunnskaper ved å studere i utlandet, vil du også bli utstyrt med massevis av andre ferdigheter: folk og ledelses ferdigheter som arbeidsgivere ser etter. For å gjøre en lang historie kort: å kunne et annet språk (og kultur) vil hjelpe deg i ditt personlige og profesjonelle liv, uansett land eller bransje du jobber i.

Å velge riktig språk

Du har to valg: Du kan lære et språk som mange mennesker snakker, som engelsk, og velge mellom en mengde forskjellige jobber og land der du kan bruke din kompetanse. I dette tilfellet kan du ha mye konkurranse og du må finne en greie som gjør deg spesiell. Eller, fokuser du på et mindre felles språk, som kan være mer risikabelt og vanskelig, men som kan (bokstavelig talt) lønne seg, fordi du virkelig skiller seg ut med en spesifikk ferdighet som ikke mange andre mennesker har.

Det finnes ikke noe rett eller galt svar om du ønsker å bli flytende i spansk eller islandsk – det viktigste steget er at du lærer et annet språk, fortrinnsvis et som interesserer deg slik at du holder deg nysgjerrig og engasjert. Selv om det ikke finnes noen regler når det gjelder å velge språk er det visse områder hvor ett språk kan være mer nyttig enn andre:

Engelsk

Dette er det globale lingua franca. Hvis du ønsker å jobbe i utlandet, trenger du ikke å snakke engelsk, men det er sannsynligvis en veldig god ide hvis du gjør – uansett hvilket yrke du velger. Det er også et viktig språk i det akademiske miljøet og kan gi deg tilgang til universiteter, kunnskap og utdannings alternativer rundt om i verden. Sist men ikke minst; engelsk kan hjelpe deg når du reiser eller tar for deg noe relatert til pop kulturen – livet er ikke bare arbeid, tross alt.

Fransk

Fransk er det offisielle språket i 29 land og snakkes av over 220 millioner mennesker – de fleste av dem bor i Vest-Europa og Afrika. Det er arbeidsspråket i internasjonale organisasjoner, som FN, UNESCO, NATO, FIFA og WHO. OL har fransk som et av sine offisielle språk, og EU har valgt det som et av sine prosessuelle språk. Hvis du ønsker en karriere innen diplomati, internasjonale relasjoner, eller ønsker å arbeide med prosjekter i eller med Afrika, er flytende fransk et must. La oss heller ikke glemme at fransk også er språket i moteindustrien.

Spansk

Med over 300 millioner morsmåls snakkende vil du ikke bare finne en rekke anledninger å bruke spansk kunnskapene dine på vakre destinasjoner rundt om i verden (weekendtur til Barcelona eller surfing i Costa Rica, anyone?), Men du vil også dra nytte av en rekke profesjonelle muligheter når å være flytende i språk spiller en rolle. I likhet med fransk er spansk også et av de offisielle språkene i en rekke internasjonale organisasjoner, og det er et av de mest brukte språkene på internett. I tillegg; hvis du planlegger å jobbe i et medisinsk felt eller gjøre sosialt arbeid, kan spansk være et godt valg. Siden det også er det nest vanligste språket i USA, vil det være svært nyttig om du ønsker å arbeide i Nord-Amerika.

Tysk

Det er om lag 100 millioner innfødte tysktalende, noe som gjør tysk til det mest talte morsmålet i Europa. Tysklands økonomi er den største og sterkeste i Europa, og den fjerde største i verden: Hvis du ønsker å være en del av språkets suksess, ved å kombinere tyske studier med en karriere i vitenskap, økonomi/bank, litteratur/publisering, eller ingeniør kan dette språket få deg på rett vei.

Mandarin kinesisk

Kina har en av de største økonomiene i verden, noe som betyr masser av forretnings- og jobbmuligheter. Det vil også være mange mennesker å øve med: Mandarin kinesisk er morsmålet til over 800 millioner mennesker i Folkerepublikken Kina og Taiwan, og språket er også brukt i Indonesia, Hong Kong, Thailand, Malaysia, Singapore, Brunei , Mongolia og Filippinene. For å gjøre en lang historie kort: Du kan diskutere været og ditt yrke med alle typer mennesker i Asia. Mandarin kinesisk som fremmedspråk er en flott kombinasjon med en grad i business eller turisme og kan også øke din CV om du arbeider innen produksjon.

Italiensk

Å kunne italiensk kan hjelpe deg på arbeidsmarkedet om du forfølger en karriere innen kunst, mote, design, (klassisk) musikk, luksusvarer , og alt kulinarisk. Disse er alle utrolig morsomme ting du kan diskutere med om lag 70 millioner morsmålstalende. Pluss, bare tenk på all den gelatoen du kan bestille uten aksent?

Japansk

Til tross for landets størrelse har Japan en av verdens største og mest innovative økonomier – særlig kjent for både sin forbrukerelektronikk og bilindustrien. Alt som har å gjøre med produksjon, engineering, eller forskning og utvikling går bra sammen med japanske språkferdigheter. Siden landets eksporterer og importerer en rekke varer, er det nok av muligheter å komme i kontakt med et japansk selskap – og imponere dem med dine japanske ferdigheter.

Lær språk med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på