GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 tips til å bli god på small talk

8 tips til å bli god på small talk

I begynnelsen på nesten alt – fra vennskap, til relasjoner og karriere – foregår small talk. Å vite hvordan du starter, opprettholder og bryter opp en uformell samtale er en viktig ferdighet, spesielt i USA og Storbritannia – og er heldigvis en ferdighet som kan læres. Vi tar deg gjennom trinnene som vil gjøre deg utmerket god på “small-talk” og hvordan du blir komfortabel med det.

**1. Finn målet ditt

**

Noen ganger sitter du ved siden av dem, andre ganger må du vandre rundt i rommet for å finne dem: folket med de gode historiene og taleferdighetenes gave.

**2. Studer kroppsspråket deres

**

Snakk med noen som ser ut som de er lette å komme i kontakt med. Folk som tar seg en lur, leser eller er på telefon er ikke noen man bør gå bort til. Sjekk kroppsspråket og få øyekontakt. Når du har funnet målet, gjør deg klar til å si hei. Ignorer all svette, adrenalin og tendensene til å overtenke

**3. Bare si noe, hva som helst

**

Ta et dypt pust og si noe. Eller enda bedre, spør om noe i form av et åpent spørsmål. Dere er åpenbart på samme sted samtidig, så dere må jo ha noe til felles. Det er den perfekte starten på samtalen din.

**4. Noe som dette

**

Arbeid, studier eller hobbyer er klassiske emner. Det er også været, nyheter (minus politikk og religion), naturen, musikk, mat eller komplimenter om antrekk. Pass på at du ikke forhører noen, men holder balansen mellom å spørre og avsløre. Spørsmål som “Hva holder deg opptatt i disse dager?” Eller “Hvordan ble du en (sett inn jobbtittel)?” Fungerer som regel bra.

**5. Legg til den magiske setningen

**

Her er en liten hemmelighet jeg stjal fra forfatteren Paul Ford: Så fort personen sier hva de jobber med, sier du: “Wow. Det høres veldig vanskelig ut. “Boom! Du har nådd målet for enhver samtale: Den andre personen føler seg super spesiell.

**6. Gjør mye av alt dette

**

Husk å være høflig og hør mer enn du snakker. Få øyekontakt, nikk, smil, gi (ærlige) komplimenter, og le av vitser – selv de som ikke er så morsomme. Prøv å huske navn og hva dere nettopp snakket om, og avslutt pent: “Oliver, det var hyggelig å møte deg. Jeg vil definitivt sjekke ut nettsiden du anbefalte. Oh og lykke til med maratonet!”

**7. Så, uhm… været ja?

**

Det kommer sannsynligvis til å bli stillhet, noe som kan være vanskelig og pinlig. Bare velg et nytt emne og fortsett å snakke. Ingen forventer at uformelle samtaler har perfekte overganger. Hvis du er tom for emner, vær ikke redd for å fortsette å prate om det dere allerede gjorde.

**8. Vær kort. Vær klar. Forsvinn

**

Forlat samtalen før den treffer en nedgang: Unnskyld deg og gå på toalettet (en klassiker!), Introduser personen til noen andre, eller si at du skal møte XY før du drar. Hvis du er et sted der du ikke kan gjøre noe av det, må du kanskje ta en annen buss eller gå tilbake til boken din. Uansett hva du gjør, vær så høflig og så sjarmerende som mulig. Hvis det har vært en hyggelig samtale, ikke glem å bytte kontaktinformasjon!

REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på