GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mitt utvekslingsår i USA på en amerikansk high school

Hei! Mitt navn er Emily Johnsen og jeg er 17 år gammel. Jeg reiste sammen med EF på ett utvekslingsår i USA og var en del av Class of 20.
Mitt utvekslingsår i USA på en amerikansk high school

Hei, mitt navn er Emily Johnsen og jeg er 17 år gammel. Jeg reiste med EF på ett utvekslingsår i USA og var en del av Class of 20. Der fikk jeg vært en del av hele den Amerikanske kulturen, samtidig som jeg fikk oppleve noe jeg har drømt om hele livet mitt. Nemlig å være Senior på en ordentlig Amerikansk High School! Jeg bodde med en fantastisk familie som bestod av en vertsmor, vertsfar, 2 vertsbrødre og 3 søte hunder. Vi bodde i en by i Arizona som heter Surpise. Etter å ha vært der ett år vil jeg helt klart si at hjertet mitt tilhører denne staten, min andre familie, alle menneskene der, kulturen, og selvfølgelig den aller beste skolen; Shadow Ridge High School!! Denne skolen tok meg imot med åpne hender og viste meg virkelig hvordan ekte school spirit er!

Dette er den fantastiske vertsfamilien min<3

Dette var skolen jeg gikk på

Første skoledag

Jeg husker godt min første skoledag. Jeg var veldig nervøs, og ikke minst usikker på hvor jeg skulle gå, hvor alle klassene mine var og hva jeg skulle kalle lærerne? Er det sånn som man ser på film? Må jeg kalle de Ms., Mr., Miss. og hva er forskjellen? Alle disse spørsmålene og tankene gikk rundt i hodet mitt. Første skoledag var der. Jeg skulle ta den gule, typiske skolebussen som vi ser på filmer hele tiden. Dette syntes jeg var utrolig spennende. Skolen min bestod av ca. 2500 elever og den var utrolig stor. Med engang jeg kom til skolen gikk jeg rett til min første klasse som var engelsk. Når jeg fant frem dit sank skuldrene mine seg og jeg var ikke så nervøs lenger.

Alle i klassen var super hyggelige og læreren informerte dem om at jeg var en utvekslingsstudent fra Norge. Da ble alle veldig nysgjerrige, og ville vite alt om Norge. Jeg var veldig forøyd med alle klassene og jeg gledet meg til neste skoledag.

Måten timeplanen er satt på et utvekslingsår i USA var veldig annerledes fra hvordan den er satt opp på i Norge. I USA hadde vi den samme timeplanen hver dag noe jeg syntes var veldig greit egentlig. Hver klasse varte 1 time så skoledagene mine var 7 timer lange, fra 07:15 til 14:15. Mandager var den eneste dagen som var litt annerledes, fordi da hadde vi noe de kalte «short day» og varte derfor kun 5 timer, fra 07:15 til 12:15.

Timeplan for mitt første og andre semester

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2020/04/4.jpg)

School Sports

Det som ga meg mest High School spirit under mitt utvekslingsår i USA var alle skole sportene. Hver fredag var det en amerikansk fotballkamp, og når det var hjemme kamp hadde vi et tema. Temaene kunne være Hawaii, White Out, back to the 80´s, Neon osv. Da kledde alle seg ut, hadde med konfetti kanoner og heiet på guttene som spilte. Det var ikke bare school spirit når man så på amerikansk fotball, men man fant den også fort på de andre sportene skolen hadde å tilby.

Alle stilte opp for hverandre på kamper/matcher og heiet skolen fram til seier. Jeg kan ikke beskrive hvor utrolig gøy det var å få være en del av American High School og få oppleve den helt råe school spiriten!

Jeg var kun med på en høst sport, og det var Badminton. Jeg ville egentlig gå på volleyball den sesongen, men tryouts hadde allerede vært så det fikk jeg ikke blitt med på. Heldigvis ville de veldig gjerne ha meg med på badmintonlaget, så da ble jeg med på det istedenfor. Jeg har aldri spilt det før så det var helt nytt for meg, og jeg var veldig skeptisk i begynnelsen. Jeg angrer uansett ikke ett sekund på at jeg gjorde det fordi alle på laget var helt fantastiske og jeg ble veldig glad i alle sammen! Jeg var også så heldig som fikk være på varsity laget. Dette gjorde at jeg reiste mye til andre skoler for å spille kamper og turneringer. Vi var ikke alltid best, men det var fortsatt kjempe gøy å spille og heie på hverandre!

Spiritweek, homecoming, hoopcoming og powerpuff

Flere ganger hadde vi også noe de kaller spiritweek. Det går ut på at vi får ett hovedtema for uka, og for hver dag som går får man et undertema som sier noe om hvordan du skal kle deg. På slutten av uka, altså på fredagen, hadde vi en Assembly.

En Assembly er når alle studentene og lærerne samles i gymsalen. Der er det blant annet forskjellige aktiviteter, innslag, videoer og konkurranser mellom Freshmans, Sophmores, Juniors og Seniors. Det er noe av det beste med hele high school opplevelsen!!

Samme kvelden hadde fotballguttene hjemmekamp. Disse ukene var mine favoritter, og jeg gledet meg masse til det i forkant. Andre temaer vi hadde var blant annet Back To The 80´s og Stallion week. Vi hadde også Spooky week som var samme uken som Homecoming. I tillegg til Homecoming, hadde vi også Hoopcoming. Homecoming feires når fotballguttene sin sesong er over. Dette skjer rundt oktober. Hoopcoming ligner veldig, men feires når basket sesongen er over. Dette er i januar/februar. Dette varierer veldig fra skole til skole, men dette var sånn vi gjorde det. I forkant av home- og hoopcoming spør man hverandre om å gå sammen. På selve dagen kler man seg fint, danser, tar bilder og man har det kjempe gøy! Dette var ufattelig gøy å få oppleve!

Powderpuff var en del av oktobers spiritweek. Denne uken spilte jentene flag football og guttene gjorde cheerleading. Vi hadde en kamp hvor Seniors spilte mot Juniors, og siden jeg var senior på skolen min var jeg med. Jeg skulle ønske flag football var noe min skole kunne tilby for det var skikkelig gøy. Det samholdet alle oss seniors hadde var helt amazing! Ett par uker i forkant hadde alle som ville være med samlet seg for å øve til denne kampen, og da var det noen av fotballguttene som var trenere.

Powderpuff Seniors mot Juniors: Seniors i svart og juniors i rosa

Så alt i alt så er Amerikansk High School noe av det beste jeg har vært med på i hele mitt liv! Alt jeg fikk oppleve, alle menneskene og ikke minst alle minnene jeg kommer til å ha med meg for alltid!!! Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg dro på ett utvekslingsår i USA. Derfor anbefaler jeg alle sammen å melde seg på ett informasjonsmøte, eller å ta kontakt med EF for mer informasjon om ett utvekslingsår. Hvis du vil se flere bilder og videoer av hvordan jeg hadde det kan dere sjekke ut Instagramen min @emily.johnsenn og det er bare å spørre om det er noe dere lurer på.

Med vennlig hilsen, Emily Johnsen

Les mer om utvekslingsår med EF High Shcool Exchange YearLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på