Historier fra våre internasjonale boardingskoler

10 på rappen med Mathilde

 

Vi tok en prat med Mathilde om hva hun syns er de 10 beste tingene ved å reise på utveksling til Oxford og gå på EF Academy.

Hva er det beste med …?

.. utveksling

Det beste med utveksling er nok å møte så mange nye mennesker med internasjonal bakgrunn. Å være i et miljø med mennesker fra forskjellige land hvor alle er veldig annerledes fra deg er kjempegøy og man merker at man selv vokser mye som person og lærer mer om seg selv.

.. skolen

Skolen er veldig fin og man har alt man trenger innenfor skolens nærmeste område.

.. lærerne

Alle er ekstremt gode på å følge deg opp og man får alltid et raskt svar og hjelp til det man trenger. Hvis man sliter med noe setter lærerne alltid av tid til å finne ut løsninger som kan hjelpe, for eksempel ekstraundervisninger i lunsjen eller etter skoletid etc. Alle er også veldig hyggelige og sjeldent man møter en lærer i gangen som ikke sier hei eller ikke kan navnet ditt – definitivt mer personlig forhold til lærerne her enn i Norge, noe som er hyggelig.

.. medelevene

Veldig hyggelige og nærmest alle er veldig kontaktsøkende og pratsomme. Mye enklere enn man tror å få nye venner ettersom alle i starten er i samme posisjon. Veldig godt læringsmiljø på skolen også, majoriteten er opptatt av å gjøre det bra på skolen – interessant å høre på de andres meninger i debatter i timen osv. I tillegg til det, er det også mange som er veldig sosiale og er med på å finne på ting etter skoletid, som også er nødvendig – den balansen mellom skole og fritid.

.. fagene

Definitivt høyere krav og mer selvstendig arbeid, men dette venner man seg overraskende fort til. Man lærer ekstremt mye og lærerne er veldig flinke til å gjøre pensum og timene interessante. Mitt favorittfag er økonomi hvor jeg føler at jeg lærer noe jeg vil få bruk for i fremtiden, læreren gjør faget veldig interessant og man får fort en god forståelse av hvordan ting henger sammen. Man jobber også mye med å bruke økonomiske teorier i praksis – veldig spennende!

.. fritiden

Den resterende delen av dagen i ukedagene når skolen er ferdig går som regel til å gjøre lekser eller selvstendig lesing, men overraskende nok er dette noe man vender seg fort til. I og med at fagene er mer interessante er det faktisk ikke så ille og gå å sette seg på universitetet med vennene sine på ettermiddagene. Vi kjøper ofte med oss god mat og det er faktisk ganske sosialt og hyggelig selv om man jobber med skolearbeid som kan virke litt kjedelig. I helgene kan man mer eller mindre gjøre hva man vil – vi er ofte i Oxford sentrum og går og titter, spiser god mat, møter andre fra skolen osv.

.. området rundt skolen

Motiverende å være i Oxford med alle de store og prestisjefylte universitetene rundt. Vi har også muligheten til å kunne lese på et universitet rett over veien fra skolen, noe som også er veldig gøy. Skolen ligger veldig nærme Oxford sentrum som er et bonus, men er likevel langt nok unna til at det er veldig stille og rolig og det er få distraksjoner når du først er på skolen og skal lese.

.. Oxford

Veldig kul by – føles nesten som det bare er studenter der som er ganske gøy når du selv er ung. Føles veldig trygt og det er mange gode spisesteder og andre kule steder å dra.

.. å bo i utlandet

Definitivt gøy å føle seg selvstendig og selv om det er innetid og andre regler på skolen føler man at man har mer frihet. Morsomt å være sammen med vennene sine hele tiden også.

.. klubbene og aktivitetene

Mye forskjellig å velge mellom og også mulig for elever til å starte egne klubber. De ansvarlige for klubbene og aktivitetene er veldig fleksible, så mulig å egentlig få til det meste. Nesten hver helg er det mulig å melde seg på turer/aktiviteter – så det er alltid noe å gjøre.

 

Gjør som Mathilde! Bestill en gratis brosjyre

Del denne artikkelen