Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Hva gjør man i springbreak på EF Academy?

 

Påsken og springbreak ble annerledes i år enn vi hadde sett for oss. Vi drømmer derfor om neste år og har lyst til å gi deg et innblikk i hvordan en vanlig springbreak kan se ut. Som elev ved EF Academy har du et hav av muligheter å velge mellom. Springbreak er en to ukers ferie elevene får i mars/april hvert år. Les om syv forskjellige eksempler her:

Tur til Belize

EF Academy er opptatt av at elevene ikke bare skal lære i klasserommet, men også bruke mulighetene utenfor. I springbreak kan man melde seg på en tur til Belize, ved det karibiske hav, for å utforske koraller og lære mer om miljø og økosystemer innenfor biologifaget. Man dykker og får oppleve miljøet under vann på nært hold. Biologilæreren på skolen følger med gruppen på reisen. Tidligere elever forteller at de fikk de mest uforglemmelige øyeblikkene under nattdykkingen. Her fikk de oppleve den rødoransje horisonten med delifiner som hopper i det fjerne.

Frivillig arbeid

EF Academy har helt siden 2010 arrangert frivillighetsturer for elevene i samarbeid med nonprofit-organisasjoner som Habitat for Humanity og Bridges to Community. Turene har blant annet gått til Nicaragua og Den dominikanske republikk. Her får elevene mulighet til å oppleve lokalkulturen på nært hold og bidra til å bygge skoler og andre fasiliteter. Tidligere elever beskriver turen som en øyeåpner og mener at lokalbefolkningen hjalp dem mer enn de hjalp lokalbefolkningen. De forteller at man får et annet perspektiv på livet og setter pris på ting man normalt ikke tenker på i hverdagen. Som for eksempel rennende vann fra springen. For IB elever er dette også en fin måte å få godkjent kravet om samfunnstjeneste på.

Universitetsbesøk

Springbreak er en fin mulighet til å besøke universiteter for å få et inntrykk av stedet og studentmiljøet på campus. Noen universiteter gir også mulighet for å være med i en undervisningstime. Tidligere elever har fortalt at de fikk økt motivasjon av å besøke universiteter som Harvard University og Yale University. Da de kom tilbake satt de inn et ekstra gir for å gjøre det bra på skolen, og delta i sport og frivillig arbeid.

Global Leader Summit

EF Academy får noen få plasser hvert år til Global Leader Summit i regi av EF Educational tours. Hvilken by og hvilket land varierer fra år til år. Her møter man high school elever fra hele verden og samarbeider om oppgaver for å løse globale utfordringer. De får høre på spennende og kjente foredragsholdere og kan utforske byen de bor i. De siste årene har Global Leader Summit blant annet vært arrangert i Sveits og Peru. Se film her.

Språkkurs med EF

Flere av elevene benytter sjansen til å kombinere springbreak med læring og morro ved å delta på et språkkurs i regi av EF på en av de 54 destinasjonene EF har rundt i verden. Det er en ypperlig mulighet til å bli bedre i fremmedspråk, enten de reiser til Frankrike, Kina, Costa rica eller for eksempel Tyskland. Se film fra EF Språkkurs her.

Ta med dine nye venner på påskefjellet i Norge

Du har også selvfølgelig muligheten til å reise hjem for å tilbringe påsken med venner og familie. Flere tidligere elever har også tatt med sine nye venner hjem til Norge. Noe av det kuleste med det å gå på en internasjonal skole er å vise dine nye venner den sterke norske kulturen – og hva er da bedre enn å vise frem påskefjellet? Mange av elevene på skolen har aldri sett snø før, så dette kan bli en helt spesiell opplevelse for dem.

Bli på campus og utforsk lokalmiljøet

Fordelen med å gå på skole i New York eller California er at du ikke trenger å reise så langt for å oppleve så mangt. Elevene kan bo på campus i springbreak og utforske steder i nærheten. Det kan for eksempel være å dra til «The Hamptons» utenfor New York eller Santa Monica og Venice Beach i California. Kanskje du også får besøk av familien din, slik at du kan vise dem rundt i din nye «hjemby»?

Vil du oppleve springbreak i utlandet? Bestill en gratis brosjyre

Del denne artikkelen