Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Hvordan få venner på boardingskole? Hør fra tidligere EF Academy elever

Et spørsmål vi ofte får er rundt det sosiale. Er det lett å få seg venner? Hvordan er det sosiale? Er det mobbing? Dette er et usikkerhetsmoment for mange. Derfor, har vi samlet hva tidligere elever har sagt om det sosiale på campus.

Først og fremst, når man kommer på denne boardingskolen så husk. ALLE ER I SAMME BÅT. Alle er like usikre, alle vil ha venner og alle er åpne for å bli kjent med nye mennesker. Det er noe av det fine ved en boardingskole. Det er ikke gjenger og klikker satt på forhånd. Alle er åpne og nysgjerrige på å bli kjent med nye mennesker på tvers av kulturer.

I New York har de også startet en ny komité for mangfold, inkludering og tilhørighet. Når vi samler elever fra så mange nasjonaliteter har alle en åpen innstilling om at det er kulturforskjeller som kan utfordre egne synspunkter.

Hva tidligere elever sier om det sosiale:

EF Academy Oxford, alumni

Peter Grinde

Vennskap! Det å skape vennskap på tvers av kulturer, nasjoner og med forskjellige synspunkter. Jeg kommer til å ta med meg alt jeg har lært videre i livet. Min stolteste prestasjon så langt er å skape en gruppe mennesker fra hele verden som jeg kan kalle mine nærmeste venner. Nesten alle kom direkte, eller indirekte fra min tid i Oxford.

EF Academy New York, alumni

Wilma Hiller

Det å få et innblikk i ulike kulturer og møte mennesker fra forskjellige verdensdeler var en stor del av opplevelsen min i mitt utvekslingsår. I New York bodde jeg på et tremannsrom med to jenter, en fra Vietnam og en fra Brazil. Vi kom dermed fra svært ulike kulturer. Det var en utrolig spennende opplevelse å lære mer om deres kulturer samt å lære dem aspekter ved norsk kultur.

EF Academy New York, alumni

Sophie Spandow

Jeg valgte å reise på fellesreise, med de andre norske elevene som skulle starte og som var nye. Så da møtte jeg de på Gardemoen. Jeg kunne ikke vente med å komme meg av gårde. Masse mennesker som bare er super gira på å møte nye mennesker, å få nye venner og ha noen å dele den spenningen og nervøsiteten med.

Det å få seg venner var det jeg var mest redd for, jeg dro dit alene. Det var ingen anledning hvor jeg hadde det kjipt eller ikke hadde noen å snakke med. Andre kulturer er mer åpne enn nordmenn, i tillegg bor man i doorm, så man snakker med andre i gangene. Jeg fikk meg en norsk venninne i en annen gang og var mye med dem også. D går veldig fort å få venner, spesielt hvis man blir med i klubber eller aktiviteter.

 

EF Academy Oxford, alumni

Hanna Klakegg

Du kan forvente deg et nettverk av venner fra ulike land. Man blir godt kjent med nesten alle elevene på skolen. Det at vi er få elever i klasserommet gjør at alle elevene får god hjelp, klassen er under kontroll og man blir godt kjent med medelever. I tillegg så bor man relativt tett oppå hverandre, spiser hvert måltid, trener, er på utflukter og klubber med hverandre hele tiden. Vennskapene man får på EF Academy vil vare i lang tid fremover.

EF Academy Oxford, alumni

Mathilde 

Veldig hyggelige og nærmest alle er veldig kontaktsøkende og pratsomme. Mye enklere enn man tror å få nye venner ettersom alle i starten er i samme posisjon. Veldig godt læringsmiljø på skolen også, majoriteten er opptatt av å gjøre det bra på skolen – interessant å høre på de andres meninger i debatter i timen, osv. I tillegg til det, er det også veldig mange sosiale mennesker og er med på å finne på ting etter skoletid, som også er nødvendig – den balansen mellom skole og fritid.

EF Academy New York, alumni

Katja Joris Knudsen

Det er viktig å finne en god balanse mellom studier og det sosiale livet på skolen. Det er viktig at skolen ikke blir altoppslukende, selv om det til tider kan være tøffe tak. Meld deg på aktiviteter og utflukter, jeg husker selv at det var der jeg fikk de fleste vennene mine. Kontaktene du får på en så internasjonal skole er verdifulle i forhold til vennskap, men også til senere jobbmuligheter! Mine nærmeste venner i dag er fra min tid på EF Academy.

EF Academy Oxford, alumni

Sinikka R. Dahl

Det at man bor såpass nærme hverandre, bidrar til å utvikle spesielle, sterke og gode vennskap. Vennene dine er der hele tiden. Det er et internasjonalt miljø, man utvider horisonten og lærer mye om andres kultur. Man lærer å bli mer tolerant ovenfor andre mennesker. Det er høye forventninger, og det bidrar til at man yter mer når det kommer til skolearbeid. Man får lyst til å gjøre det bra, grunnet det akademiske miljøet.

 

Få venner for livet med EF Academy!

Vil du vite mer om våre boardingskoler? Kontakt oss her

Del denne artikkelen