Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Mikkel forteller om livet på en boardingskole

Vi intervjuet Mikkel, vår elev ved EF Academy. Mikkel har akkurat begynt andreåret på IB i New York. Her forteller han litt om hvordan det er å være elev ved en boardingskole, samt hvordan det var å gå på skole i utlandet under en pandemi.

Hvordan er det å gå på EF Academy?

Det å gå på EF Academy er en fantastisk opplevelse. Jeg føler på mindre stress med skole igjennom den tette oppfølgingen vi får, samtidig som det sosiale er flott her også.

Hvordan var det å bo på en boardingskole under en pandemi?

Det var litt kjipt å ikke ha muligheten til å forlate campus, men skolen gjorde alt de kunne for å gjøre oss glade med masse arrangementer, som for eksempel skoleballet.

Hvordan var undervisningen forrige skoleår?

Undervisningen i fjor var veldig interessant med store kontraster til norsk undervisning. Klassene er mindre enn i Norge så man får mer oppfølging enn det norske skoler har kapasitet til og lærerne her er veldig tålmodige dersom man sliter med noe. Tidligere har jeg alltid hatt en eller flere lærere jeg ikke liker, men jeg kan faktisk ikke komme på en eneste lærer jeg ikke liker, her på EF Academy.

Hva gjorde at du ønsket å ta to år i New York, for å fullføre VGS på EF Academy?

Jeg ønsket å fullføre VGS på EF Academy fordi jeg føler at det øker sjansen min for å komme inn på et universitet jeg ønsker å gå på, men også fordi jeg føler en større frihet her enn det jeg gjør ved å bo hjemme hos foreldrene mine.

Hva var høydepunktet ditt det forrige skoleåret?

Det er vanskelig å plukke ut et høydepunkt blant alle de gode minnene, men jeg tror nok det må bli skoleballet. Ballet var på et cruiseskip EF leide på kvelden som en overraskelse for oss elevene. Dette var virkelig et minne for livet og noe jeg tror alle satte stor pris på.

New York elevene med Manhattan Skyline i bakgrunnen.

Hva er ditt tips til elever som vurderer å reise til EF Academy?

Mitt tips til elever som vurderer å reise til EF Academy er å være med på så mange sosiale arrangementer hvis dere kommer. Det var veldig fristende å droppe unna ting som aking og andre arrangementer, men det var absolutt verdt det for å komme i kontakt med medelever fra skolen.

 

Hva lurer du på rundt livet på en boardingskole? Spør oss her!

Del denne artikkelen