Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Hva er en boardingskole?

Det er mange misoppfatninger knyttet til ordet «boardingskole» – men hva er det egentlig? Enkelt forklart handler det om å bo på skolen, der du har alt du trenger på campus.

Det er egne bygg for soverom, kantine, klasserom og idretter. Man bor på soverom med en eller to andre elever av samme kjønn, og nedover gangen har du alle vennene dine på sine soverom. Det å gå på en boardingskole er en fantastisk mulighet til å skape evigvarenede vennskap og bli mer selvstendig.

6 nøkkelfakta om boardingskoler

1.Sosialt

Du har vennene dine rundt deg 24/7. Det er alltid noe å finne på, uansett om det er å slappe av i fellesområdene, lage mat, trene sammen eller reise inn til en storby. Skulle du ønske deg litt alenetid? Da kan du legge deg i sengen din for å se en serie på pcen eller kanskje ta en joggetur i frisk luft.

2. Skape vennskap og minner for livet

Når man bor såpas tett på hverandre blir man naturligvis veldig knyttet. Dette blir venner som kjenner deg bedre enn du kjenner deg selv, og som du vil ta vare på resten av livet.

3. Noen å gjøre lekser med

Du vil alltid ha noen å gjøre lekser med, og noen du kan spørre om hjelp. Dere kan gjøre lekser på pultene deres inne på soverommet, på biblioteket, i fellesområdene eller kanskje dere tar de med ut i solen?

4. Trygghet

Det er høy sikkerhet på campus, der det blant annet finnes et sikkerhetspersonell tilstede 24/7. Det er alltid voksne tilstede som du kan snakke med. Hver etasje i hvert soveromsbygg har sin egen vertsforelder som vil være den personen som er nærmest deg – og som du kan dele alt med. Det kan være alt fra hjemmelengsel, til kjærlighetssorg, vonde tanker eller gode nyheter.

5. Internasjonalt nettverk

EF Academy sine boardingskoler i utlandet er internasjonale ungdoms- og videregående skoler med elever fra over 75 forskjellige nasjonaliteter. Kanskje du får en bestevenn fra Italia eller Spania? Da vil du alltid ha et sted å overnatte når du skal på ferie i fremtiden.

6. Din andre familie

De andre elevene og de ansatte på skolen vil til slutt føles som din andre familie. Det vil være de du snakker med når du føler deg nede og de du vil dele de største gledene med.

 

EF Academy er EF sine egne internasjonale boardingskoler, som ligger i New York, California og Oxford. Du kan velge helt selv hvilken skole du vil gå på. Det vanligste er å reise på utveksling i VG2, og dette får man støtte fra lånekassen for. Har du lyst til å vite mer om drømmeåret i utlandet? Bestill en gratis brosjyre.

Lyst til å vite mer om utveksling? Bestill en gratis brosjyre

Del denne artikkelen