Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Reisebrev fra Lotte

Jeg heter Lotte Haugan Neteland og jeg går første året på EF Academy i Oxford. Før jeg dro til Oxford var jeg nervøs for hvordan det ville være. Jeg visste ikke om jeg ville like det eller om jeg ærlig talt skulle få venner. Nå har gått her i 6 måneder og syntes jeg det er helt fantastisk.

Jeg tar IB linjen, et av programmene de tilbyr på EF Academy. Noe jeg er veldig glad for at jeg valgte. Jeg visste nesten ingenting om IB før og jeg hadde aldri snakket engelsk i alle timer før jeg startet her. Heldigvis er det noe man fort blir vant til. Etter bare 2 uker er det som du har gjort det lenge. Jeg tar 6 ulike fag som er økonomi, business, engelsk, fransk, matte og biologi. Jeg tror grunnen til at jeg liker fagene så godt er fordi lærerne er super flinke og de hjelper deg med alt.

Ikke bare er skolen kjempebra. Det er alle menneskene du blir kjent med som er det beste med hele opplevelsen. Jeg har fått meg venner fra hele verden som er kjempekult. Jeg har venner fra Tyskland, Italia, Kenya, Sør Korea, Polen og mange andre land. Det er så gøy å bli kjent med nye kulturer og vi har allerede hatt mange spennende opplevelser sammen. I helgene samles vi ofte i parker, vi har vært ute og spist på mange kule restauranter, vært på kino, spilt minigolf og besøkt forskjellige engelske byer. Vi har blant annet vært i London og Bister village. Det har også vært mange hyggelige middager på skolen – hvor de fleste spiser hver dag.

Siden vi har bodd i Oxford med Covid pågående så har hverdagen vært litt annerledes. Samtidig har dette gitt oss en mulighet til å være enda mer sammen. Det som også er en stor del av opplevelsen er rommene og hvem man bor med. Jeg bor men en av de norske jentene og vi hadde det kjempegøy med å shoppe matchende sengetøy og dekorere rommet med akkurat det vi vil.

Ønsker du å lære mer om Oxford? Kontakt oss her

Del denne artikkelen