Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 ting du bør vite før du flytter til Brisbane

10 ting du bør vite før du flytter til Brisbane

Brisbane har vært en magnet for studenter og turister i lang tid. Men hvorfor ønsker alle å flytte dit? Byen har store grøntarealer, markeder, og rett utenfor døren ligger det strender i verdensklasse. Her er ti ting du bør vite før du flytter til Brisbane.

1. Milde vintre

Med det subtropiske klimaet er vinteren ikke så kald som vi kjenner til i nord. Når du bor i Brissie, holder det å ha en genser eller en lett jakke. Sommeren er imidlertid en annen sak. Den er varm og fuktig, vil du definitivt planlegge å tilbringe mesteparten av tiden i Brisbane om sommeren nær basseng eller stranden. For å holde deg kjølig og unngå å bli skikkelig solbrent, må du passe på å bruke rikelig med solkrem, en langermet skjorte, gjerne også en hatt og solbriller.

2. En fin størrelse på byen

Brisbanes befolkning er på rundt 2,5 millioner, men er gankse stor geografisk. Ulempen er at når du krysser byen må du planlegge, spesielt når du bruker offentlig transport. Oppsiden? Det er en følelse av rom og en avslappende stemning i byen i motsetning til andre hovedstader.

3. Skaff deg et «go card»

Når vi snakker om offentlig transport er det greit å vite at TransLink Brisbanes er integrert med busser, tog og ferger. For å bruke det, kjøp deg et ladbart «go card», husk å stemple det på og av når du benytter en tjenete. Med TransLink-tjenesten kan du ta deg fra Greater Brisbane og til nabolandene Ipswich, Gold Coast og Sunshine Coast. Fyll opp go-kortet enkelt online eller over telefon, på togstasjoner, busstasjoner eller hos over 1500 forhandlere i regionen.

4. Husk å trykk på knappen for å komme deg ut av toget

Brisbanes togsystem er flott og alt, men det er en ting som sjokkerer nybegynnere hver gang: Du må trykke på en knapp inne på toget toget for å bli sluppet ut. Du kan alltid se førstegangs togbrukere når de pliktoppfyllende står ved de lukkede dørene, forvirret og lurer på hvorfor dørene ikke åpner.

5. Ja, Brisbane er en hovedstad!

Brisbane er hovedstaden i Queensland, en australsk stat som er mer enn 4,5 ganger større enn hele Tyskland. Så husk at hvis du tenker å reise lenger unna i Queensland, så beregn god tid. For eksempel Great Barrier Reef mer enn 1100 kilometer fra Brisbane, og Sydney ligger mer enn 1000 kilometer unna.

6. Helgeturer i massevis

Når det er sagt, det er mange steder å se i nærheten. Brisbane har en praktisk beliggenhet mellom to strender i verdensklasse – Sunshine Coast i nord og Gold Coast i sør – så lokalbefolkningen er bortskjemt med valg når det kommer til weekendturer til stranden. Men havet er ikke alt. Det er flere flotte fjell i nærheten (Lamington National Park, Glass House Mountains, Tambourine Mountain) og sjarmerende byer (Maleny, Montville, Mount Nebo, Stanthorpe) og øyer (Fraser, Stradbroke, Bribie, Moreton) å utforske.

7. Grønt område

Brisbane har flere parker å utforske som har trær som Moreton Bay Figs, parker ved Brisbane-elven og mange plener og hager for piknik. Fra CBD, gå, sykle eller ta ferge til New Farm Park, QUT Gardens Park, Roma Street Parklands og South Bank Parklands. Flere titalls alternativer finnes over hele byen med (helt fantastiske) lekeapparater og myntdrevne griller for en morsom dag ute.

8. Hvor er Skippy?

Selv om det er vanlig at besøkende forventer å se kengeruer hoppe ned i byens gater uten en bekymring i verden, stemmer ikke dette – med mindre du bor i en ytre forstad som grenser til et skogområde. Vil du se australske dyr? Reis til dyrereservater i Brisbane her kan du se kenguruer, wallabies, koalaer og andre ikonisk australsk dyr. Prøv Brisbane’s Lone Pine Koala Sanctuary, Sunshine Coast’s Australia Zoo, eller Gold Coast’s Currumbin Sanctuary.

9. Cheer for maroons

State of Origin er en årlig Queensland mot New South Wales Rugby League-kamp, ​​og en institusjon for begge stater. The Maroons (Queensland) og Blues (NSW) spiller tre kamper mot hverandre på bortebane og hjemmebane; seieren som gleder seg over berømmelse, ære og fans av beundringene i et helt år. Når du er en nyinnflyttet i Brisbane, vil du støtte The Maroons- så kom inn i ånden!

10. Markeds shopping

Flere og flere i lokalbefolkningen i Brisbane velger å kjøpe ferske råvarer på helgens markeder. Bli med dem, men husk å ta med handlenett og gjenbrukbare kaffekopp. Du vil kunne shoppe på Rocklea Markets, Carseldine Farmers and Artisan Markets, Cleveland Market, Northey Street Organic Markets, Milton Markets, Global Food Markets og Nundah Farmers ‘Markets dette er en bare en brøkdel av markedene som finnes i Brisbane.

 Brisbane coast

Studer i Brisbane med EFLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise