GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 ting verdt å få med seg i havnebyen Nice

5 ting verdt å få med seg i havnebyen Nice

Den idylliske byen Nice, som ligger ved bukta Baie des Anges i provinsen Provence i Frankrike, er et fantastisk reisemål for de som vil kombinere strand med by, og samtidig vil ha muligheten til å reise på utflukter til andre steder. Byen lever opp til navnet sitt (som forøvrig uttales Niss), og er den perfekte destinasjonen for å lære seg fransk!

Gamlebyen Vieux Nice

Ta deg en spasertur i de smale gatene med masse småbutikker og søte kafeer og restauranter. Etter for eksempel en tur innom markedet La Cours Saleya med tilhørende Marché aux Fleurs (blomstermarked), kan det være deilig å komme seg litt opp i høyden – det er ikke langt å gå når det er så mye fint å se på veien! I høydene er det mange utkikkspunkter der bildemulighetene står i kø. Man kan ikke reise fra Nice uten en selfie med det knallblå havet, den vakre stranden og den livlige byen i bakgrunnen!

Patisserie Lac

Like ved markedet La Cours Saleya ligger konditoriet Patisserie Lac, som også finnes to andre steder i Nice. Dette er et MUST for sjokoladeelskere! Her får du alt fra fargerike makroner, sorbeter, konfekt og nydelige dessertkaker. Konditoriet er så fantastisk at det har fått Certificate of Excellence på Tripadvisor og bare gode anmeldelser. Adressen er 12 rue de la Préfecture, Vieux Nice, men jeg advarer deg: har du først gått inn i konditoriet er det nesten umulig å dra igjen! Jeg får vann i munnen bare av tanken…

Promenade des Anglais

Franskmennene kaller den Prom, og den er en syv kilometer lang strandpromenade som ligger tett mot byen. Det gjør det lett å kombinere en herlig stranddag med litt shopping og en god lunsj rett ved havet. Strendene i Nice består ikke av sand men av småstein og grus, så sandaler og en strandstol er en veldig god idé. Husk solkrem!

Monaco

Det luksuriøse fyrstedømmet Monaco ligger bare 2 mil unna Nice, og er verdens nest minste land! Det går både buss og tog til Monaco, og du kan helt fint tilbringe en dag her med å gå rundt og kikke. Nede ved havnen ligger luksusyatcher i millionklassen på rekke og rad, og mange har også et helikopter oppe på dekk! For bilentusiasten er det også mye fint å se på her, det er nesten flere luksusbiler enn det er vanlige biler i dette landet! Jeg anbefaler også en tur på Monte Carlo casino, om bare for å beundre den spektakulære bygningen fra utsiden. I umiddelbar gangavstand er det også en lang promenade med luksuriøse butikker som perler på en snor: Gucci, Dior, Chanel… Monaco er med andre ord den perfekte destinasjonen for Instagram-dronninger!

Museer

Om man er kunstelsker eller bare vil ha et avbrekk fra sol og varme, er en tur på museum en god ide. Reiser man til bydelen Cimiez (som er en kort taxitur unna) kan man besøke Matisse-museet. Dette museet er tilegnet den kjente kunstneren Henri Matisse, som bodde i  Nice store deler av sitt liv. Når man allerede befinner seg i Cimiez kan du også ta en titt på restene av to tusen år gamle romerske bad, i tillegg til en arena og et amfiteater. For historikeren finner man her også Cimiez arkeologiske museum, som huser gjenstander fra romertiden.

Nyt sol og makroner mens du lærer deg fransk i nydelige Nice!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer