GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mat du bør spiste når du er i Storbritannia

Mat du bør spiste når du er i Storbritannia

Her i Storbritannia har vi ikke det mest pålitelige været i Europa, og vi kan heller ikke skryte av et “fine-dining” omdømme som Frankrike, Italia eller Spania kan. Men vi vet at mat ikke trenger å være fancy, dyrt, eller servert med avocado for å være helt på topp. Når du er i London, vil du raskt legge merke til at du lett kan gå på en kulinarisk tur rundt om i verden bare ved å vandre rundt i byen. Men når du drar utenfor den store, multikulturelle hovedstaden, endres menyen litt – og det er ikke en dårlig ting i det hele tatt. Spis deg gjennom tradisjonelle “må-prøve retter” og bli en ekspert på tradisjonell engelsk mat på kort tid.

1. FISH AND CHIPS

Denne retten er et fast innslag i den britiske sommeren (de tre dagene den varer). Om du er glad i fisk er dette noe du garantert vil like. Fisken er nemlig “deep fried” og servert med en haug av pommes frites. Du kan helle over salg og eddik eller ketchup om du vil, og sette deg på nærmeste strand og nyte.

Spis det i: Bournemouth eller Brighton – de to originale, britiske havnebyene.

2. CREAM TEA

Hvis du besøker den sørlige delen av England, som er landets mest solfylte region, er det din plikt å smake på krem-te. Denne verdensberømte delikatessen serveres gjerne med scones toppet med syltetøy og rømme og smaker herlig! Ha klar telefonen for dette er skikkelig instagram-materiale! #EFMoment.

Prøv det i: Torquay, Devon – hjembyen til “afternoon tea”.

3. FALAFEL

Falafel er kanskje ikke tradisjonelt britisk, men vi har tatt det inn i vår blomstrende mat-kultur som om den var vår egen. Ha det på en salat, stappet i en wrap, eller varmt i en sandwich, disse ballene kommer opprinnelig fra Midtøsten og er kikerter som er most sammen. Spis de små ballene sammen med hummus, det er såå godt!

Spis det i: Bristol

4. APPLE CRUMBLE

Den deilige eplekaken er den største gave som Storbritannia har gitt til smaksløkene. Søte epler er bakt inn i en deilig kake laget av mel, sukker og smør. Kaken serveres gjerne med iskrem eller servert me varm vaniljesaus.

Prøv det i: Envher pub i England.

5. CHIPS AND GRAVY

Hvis du reiser til den nordlige halvdelen av landet, kan du spise fish and chips i en litt annen kombinasjon – chips og saus.
Omtrent alle elsker det, så det må være verdt et forsøk!

Spis det i: Manchester eller York.

6. HAGGIS

Skottland er et vakkert land, men nasjonalretten er absolutt ikke for pyser: Haggis er en tradisjonell pølse laget av mage, lever, lunger og hjertet av en sau. Denne interessante pudding-aktige kombinasjonen er krydret, blandet med løk og havremel. Den har en nøtteaktig smak og (tro det eller ei) skal det visst smake ganske deilig. Oppskriften er gammel -men fortsatt populær i Storbritannia, og blir ofte servert sammen med potetmos og kålrot.

Spis det i: Edinburgh

Les om våre destinasjoner i StorbritanniaLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på