GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Ebba Engen var på EF språkreise i Seoul, Sør-Korea

Ebba Engen reiste på EF språkreise til Seoul sommeren 2019 og deler sin erfaring her.
Ebba Engen var på EF språkreise i Seoul, Sør-Korea

Da jeg, i fjor høst, bestemte meg for å dra på språkreise til Sør-Koreas hovedstad Seoul, visste jeg lite om både byen, landet, kulturen og språket. Allikevel gledet jeg meg helt vilt, begynte å lese meg opp om destinasjonen, og bygget opp skyhøye forventninger. Etter flere måneder med lesing om blant annet temacafeer, koreansk spa og Seoul tower, skulle jeg endelig dra til en storby som skilte seg litt ut fra det jeg var vant med fra før, Seoul.

Nesten hele juli befant jeg meg i en storby med mange gode kvaliteter. Tross byens flere millioner innbyggere, er Seoul en veldig trygg by. Med et imponerende kollektivt transportsystem og et av verdens største t-banenett, er det også lett å komme seg rundt. Været var heller ikke til å klage på med tanke på at paraplyen, regnjakka og langbuksene ble liggende ubrukt på hotellrommet gjennom hele reisen.

Det var spesielt å se hvordan viktige landemerker og signaturbygg som det historiske palasset Gyeongbokgung (경복궁), den tradisjonelle landsbyen Bukchon Hanok village og Bongeunsa buddhisttempel befant seg midt i en urban storby, omgitt av ruvende skyskrapere og moderne arkitektur.

I Seoul fins det flere attraktive områder, som for eksempel Myeong-dong, et absolutt shoppingparadis. Her finner du både kjedebutikker med alle de store merkene, koreanske kjeder med klær du aldri har sett før og småbutikker du ikke finner andre steder. I tillegg kan man velge mellom drøssevis av matretter fra de ulike «street food»-bodene. Et annet sted jeg og de nye vennene mine besøkte flere ganger, var Hongdae. Jeg må si at jeg virkelig forelsket meg i dette stedet. Hver gang vi kom til Hongdae, så vi på noe som kalles «busking», som vil si opptreden på gata. Jeg hadde ikke trodd at «street performances» kunne være så underholdende. I tillegg kunne man dra med vennegjengen inn i et karaokerom, eller noraebang som det heter, og synge av full hals til sine favorittsanger med bare folk man kjente tilstede.

Det siste området jeg vil trekke frem er Gangnam, som PSY synger om i den verdensberømte sangen «Gangnam style». I denne delen av Seoul er både EF-skolen og hotellet vi bodde på plassert, bare tre busstopp unna hverandre. Her fins det også utallige shoppingmuligheter og spisesteder, og hvis du er fan av K-pop vil du ikke gå glipp av SMTOWN, hvor du kan kikke på litt av hvert som er knyttet til idolene, og kjøpe med deg suvenirer.

I tre uker har jeg lært koreansk, inkludert skriftspråket Hangul, og jeg er overrasket hvor mye jeg har lært på så kort tid. Før jeg reiste kunne jeg bokstavelig talt ikke et eneste ord på koreansk, men har nå blitt inspirert til å fortsette å lære meg språket. Men koreansk er ikke det eneste jeg har lært. Etter å ha hatt en spansk roomie i tre uker, og ha snakket med mange mennesker fra et fremmedspråklig land, har jeg fått praktisert engelsk hver dag. I tillegg har jeg også lært om og fått opplevd mye av den koreanske og sørøst-asiatiske kulturen. Visste du for eksempel at plastisk kirurgi er relativt vanlig? Eller at du finner wifi nesten overalt i byen?

Jeg sitter igjen med mange gode minner, og jeg skulle gjerne skrudd tiden tilbake, for jeg savner denne reisen så innmari mye.

Jeg gleder meg masse til å se de norske jentene jeg ble kjent med på turen på reunion party i september.

Reis på språkreise til Seoul med studenter fra hele verden du også!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på