GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

G’day from Perth!

Er studenter ved EF Perth i Australia
G’day from Perth!

Våre navn er Janne Ingebrigtsen og Anniken Sandanger. Vi er to gode venner som ønsker å bruke friåret vårt på å reise og oppleve nye ting. Derfor befinner vi oss nå i Perth, Australia med EF studieår i utlandet og skriver til dere fra andre siden av jordkloden. Vi skal være her i 5 måneder og ønsker å dele våre opplevelser med dere. Vi har bare vært her i to uker, men har allerede masse å fortelle!

Hvorfor Australia?

Først og fremst valgte vi å dra til Perth, Australia på grunn av varmen. En annen grunn til at vi valgte dette landet er fordi Australia alltid har virket som et spennende land med masse strandmuligheter som snorking, dykking og surfing. Videre var det et stort pluss at vi ble sett på som myndige i en alder av 18, og dermed kan dra ut på byen og gjøre som vi selv vil.

Hvordan var den første skoleuken?

Den førsteskoleuken var fylt med masse inntrykk og nye venner. Allerede første skoledag fikk vi all informasjon vi trengte for å overleve i en ny by –  haha!

Vi fikk info om alt fra mobilnett til sosiale medier, kollektivtransporten i Perth, osv. I tillegg ble vi kjent med de nye medelevene våre mens vi utforsket vår nye hjemby. Denne dagen hadde vi det utrolig gøy og det var en spesiell opplevese for oss begge. Ettersom de fleste reiser alene og kommer fra forskjellige land, er alle interessert i å bli kjent med flest mulig. Skolen her i Perth legger også opp til at elevene skal bli godt kjent ved å arrangere masse aktiviteter utenom skoletiden. Så ikke vær redd for at du kommer til å kjede deg eller ikke finne noen å være med, for det gjør du!

Etter første skoledag startet skolen på ordentlig. Vi begge hadde nesten helt glemt at vi faktisk skulle gå på skole her i 5 måneder, ettersom vi egentlig bare har gledet oss til å bli brune og surfe.

Vi var veldig spente på hvordan skolen skulle gå og var redd for at vi skulle få den kjipe videregåendefølelsen. Heldigvis var EF-skolen en helt annen opplevelse!

Lærerne er superkule, morsomme og tilpasser seg dine behov. Alt de ønsker er at vi skal ha det gøy mens vi lærer. I tillegg får vi velge egne fag som gjør skoledagen morsommere. Vi må også tilføye at det er svært interessant når klassekameratene dine kommer fra hele verden. Dette fører til at det blir så mange kule samtaler og ny kunnskap!

Etter skoletid spiste vi sushi med to av våre nye venner. Skolen ligger sentralt i byen, dermed er det kort vei til shopping og alt du trenger. De neste dagene inneholdt skole, men også masse fest og moro.

På onsdagen arrangerte EF Perth fest for 18+, på en klubb som heter ”The Court”. Dette var kjempe gøy, og gikk over alle forventninger.

På fredagen ble vi invitert på en hjemmefest hos en av medelevene våre, som fikk lov til å ha fest i huset til vertsfamilien sin. I løpet av den første uka ble vi kjent med noen som hadde en bil, dermed brukte vi vår første helg på en roadtrip sørover for Perth.

Hvorfor reise med EF?

Vi valgte å reise med EF ettersom EF er et kjent og velorganisert selskap som har mye kunnskap og erfaring med studenter, noe som føltes trygt for oss. I tillegg er EF flinke til å promotere for sine turer, så valget falt fort på dem.

Har vi noe å glede oss til?

Aller først gleder vi oss til sommeren ankommer for fullt i Perth!

Akkurat nå er det vår, men om kanskje en måned regner vi med at det er tropesommer her. I tillegg skal vi  delta på en del aktiviteter – surfing er selvfølgelig noe vi gleder oss til å lære! Videre ønsker vi å gjenoppta fotballkarrieren vår på EF laget.

Samtidig gleder vi oss masse til å feire jul her med vertsfamilien vår, ettersom vi trives såpass godt i denne familien. Til slutt gleder vi oss masse til å henge med alle de kule folkene vi møter her i Australia!

Håper du blir inspirert til å ta den samme avgjørelsen som oss, vi er hvertfall veldig fornøyde så langt!

Bestill et gratis pristilbudFå et pristilbud her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på