GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hjemlengsel? 10 steder å føle seg bedre på i Brighton

Hjemlengsel? 10 steder å føle seg bedre på i Brighton

Å bo i utlandet for første gang er en av livets største opplevelser – men noen ganger kan det også føles som en av de største utfordringene. Det er derfor jeg viser deg steder i denne serien som du kan henge ut med venner på og få litt “hjemme-følelse” mens du lever i et annet land. Sist gang dekket jeg Bristol, nå er det tid for Brighton!

1. FOR JAPANSKE STUDENTER: SUSHI GARDEN

Japanske studenter med behov for tradisjonell kost bør dra til Sushi Garden akkurat nå. Denne bistro-stil restauranten på Preston Street ser ut som den er blitt løftet ut fra gatene i Tokyo, med en kultivert vibe som treffer alle de riktige notene. Det er stengt fra midten av ettermiddagen på hverdager , men gjenåpner igjen på 17:30, akkurat i tide for post-studie middag.

2. FOR FRANSKE STUDENTER: MANGE TOUT

Den mes franske navnet i Brighton er ikke bare det denne uformelle restauranten tilbyr: prøv den deilige egg benedicten og sitt i sørkyst- solen mens du blir betjent av servitører som faktisk snakker fransk. Det har til og med fått  gode anmeldelser fra franske kunder, og hvis det ikke er et kvalitetsstempel så vet jeg ikke hva det er. Finn det på Trafalgar Street på North Laine.

3. FOR AMERIKANSKE OG MIDT-ØSTEN: TASTE OF SAHARA

Til tross for navnet, serverer ikke dette Arabiske spisestedet på Western Road bare sand. Fråtse i retter som kebab, lam tagine, falafel og lammekoteletter – alle slags Midtøsten og libanesiske retter – med mulighet for å bringe din egen alkohol hvis du vil.

4. FOR ITALIENSKE STUDENTER: CASALINGO

Italienske studenter vil umiddelbart føle at de er tilbake i Italia takket være Casalingo’s hjemmekoselige, familiedrevne følelse. Noen kunder er her i timevis bare for å suge opp så mye de kan av den tradisjonelle italienske følelsen, selv om du sannsynligvis ikke bør gjøre dette hele tiden.  Du finner det på Preston Street, i nærheten av Regency Square.

5. FOR TAILANDSKE STUDENTER: TOOKTA’S CAFE

Denne lille Thai takeawayen på Spring Street (like ved Western Road) serverer herlig mat. Kunder fantaserer om karri så mye at det har fått en fem-stjerners rating på Google Anmeldelser, noe som betyr at enten er det de ansatte som er best kunder eller så er det virkelig bra.

6. FOR ARGENTINSKE STUDENTER: LATINOAMERICAN

Sørg for at du kler deg passende for denne stilige, argentinske restauranten på Church Road, fordi det er en snobbete affære til tross for overflod av sandwichbaserte retter. Som du forventer, stekene er så gode som dem du finner i Argentina – perfekt hvis du er en sør-amerikansk student som føler du mangler kjøtt fra sør for ekvator.

7. FOR SPANSKE STUDENTER: OLÉ OLÉ

Hvis du er fra Spania og ikke har vært på denne kule og koselige tapas baren på Meeting House Lane, må du komme deg dit ASAP. Interiøret ser ut som det er blitt løftet ut av gatene i Barcelona, og det er Flamenco show her som underholder deg mens du knaske på noen av byens mest delikate tapas.

8. FOR BRASILIANSKE STUDENTER: CASA BRASIL

Som alle som har vært i Brasil vet at brasilianere elsker masse, masse mat – og denne livlige restaurantkjeden på The Boardwalk leverer absolutt! Utdannede Passadores (kjøtt kokker)  går kontinuerlig forbi bordet og tilbyr nye stykker av deilig grillet kjøtt, noe som er farlig hvis du ikke kan si nei til mat. Også fantastisk: Pão de queijo.

9. FOR KINESISKE STUDENTER: CHINA GARDEN

Denne restauranten på Preston Street er en av de restaurantene som har åpent lengst i Brighton, slik at du kan dra dit etter en lang dag med studier i trygg forvissing om du får deg en godbit.

10. FOR TYSKE, SVEITSISKE OG ØSTERRISKE STUDENTER: THE DOG HAUS AT PATTERNS

Ok, så teknisk sett er ikke dette en tysk, sveitsisk eller østerriksk restaurant – men det har et slags tysk navn og serverer wurst, så det er i utgangspunktet det samme. Jeg mener, dette er Brighton ikke Berlin: vi må ta det vi kan få. Finn The Dog Haus på Marine Parade og forbered deg til fest med gourmet pølser til du går i matkoma.

REIS TIL BRIGHTON MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på