Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Hvordan finne en karriere du trives i

Hvordan finne en karriere du trives i

Det kan være en komplisert og vanskelig ting å finne den karrieren du trives best med. Dette innlegget består av en serie av intervjuer med suksessfulle og profesjonelle karriereguruer og alt er sentrert rundt Career Beyond Borders seminarene. Escape the City hjelper folk å bygge karriere og bedrifter på deres egne premisser. Ved å tilby strategier og verktøy for å unnslippe hamsterhjulet mange mennesker føler seg fast i. Gjennom tre måneders programmer, såkalte Tribes, bringer Escape folk sammen og hjelpe dem å gjøre store karriere endringer, teste sine forretningsideer, og støtte dem i å grunnlegge startups. Matt Trinetti jobber med læreplanene, spesielt Escape Tribe som hjelper folk å unnslippe sin nåværende karriere for å finne mer oppløftende arbeid.

Matt presenterte Escape the City på Beyond Borders i London, og vi har snakket med ham om karriere, internasjonal erfaring og hvordan reising kan forandre liv.

MATT, DU ER FRA USA, OG DU JOBBER NÅ I LONDON, HVORDAN KOM DETTE TIL?

Jeg studerte til ingeniør i USA, og etter endt utdanning, begynte jeg å jobbe som konsulent for IBM i Chicago, fordi det var en god jobb, og det føltes som det neste logiske skrittet: Mange av mine kolleger gikk inn konsulenttjenester og sluttet seg til næringslivet. Fem år inn, innså jeg at jeg ikke ønsket å gå denne veien lenger. Jeg følte at det fantes annet arbeid som jeg kunne gjøre, men jeg hadde ingen anelse om hvor jeg skulle starte. Jeg begynte å utforske ulike alternativer på siden, i helgene eller på kveldstid, men på et tidspunkt innså jeg at jeg trengte å ta litt fri, og jeg endte opp med å ta et sabbatsår fra min jobb hos IBM.

Jeg ønsket å gi meg selv tillatelse til å utforske mer i dybden alle de tingene jeg kunne være interessert i – en reise som tok syv måneder.

For å finne en karriere jeg trives med måtte jeg reise rundt i Nord- og Øst-Europa, begynne å skrive, blogge og fotograferte. På den turen, gikk jeg gjennom London for å møte gutta som startet Escape the City, et nettsted jeg abonnerte på. Dette møtet startet et vennskap, og i 2014 lanserte de en skole som gjør mer pedagogisk ting; de spurte om jeg ville komme og hjelpe dem med å starte opp – resten er historie.

HVA ER DEN STØRSTE UTFORDRINGEN FOLK STÅR OVENFOR NÅR DE PRØVER Å ENDRE KARRIERE ?

Å gjøre en fullstendig karriere endring er svært komplisert fordi det i utgangspunktet avgjør hele din identitet – inkludert alt som betyr noe for deg og hvem du bruker tiden din med. Jeg vil nok si at det mest altomfattende problemet er at folk ofte tror at det kommer til å være mye lettere enn det egentlig er. De fleste tror at det å gjøre en karriereovergang betyr å kun sette et mål og følge en slags ti -trinns plan for at det skal skje. Men det er mye mer komplisert enn det, det innebærer mye eksperimentering, og er en mye lengre reise enn folk gjerne ønsker den skal være. Den andre utfordrende tingen er at det er veldig vanskelig å gjøre det alene . Det er der Escape kommer inn, vi gir folk en plass å samle og bringe dem sammen fordi det er en veldig ensom reise når du føler at alle rundt deg har det fint og alle dine kolleger synes å nyte sitt arbeid mens du føler misnøye.

HAR DU EN FAVORITT SUKSESSHISTORIE?

Vi hører utrolige historier hver dag, så jeg har egentlig ikke en favoritt, men jeg hørte om en jente som var en del av en Ecape Tribe i september , og hun hadde søkt på en jobb for et selskap hun virkelig ønsket å jobbe for, men hun fikk ikke jobben først. Det kan være vanskelig å finne en karriere man trives med og som man faktisk får. Hun bestemte seg for å hjelpe det samme selskapet på et prosjekt på deltid og gratis for å demonstrere sin verdi og potensial. Selskapet elsket å jobbe med henne, faktisk så mye at de endte opp med å tilby henne en stilling senere. Hvis hun bare hadde gitt opp etter at hun ble avvist , ville hun aldri har endt opp med selskapet hun virkelig ønsket å arbeide for . Jeg elsker slike historier: Jeg tror det er hvordan du håndterer vanskelige situasjoner og avslag som skiller deg ut fra konkurrentene.

DU HAR REIST MYE. HVORDAN HAR DET Å REISE RUNDT I VERDEN FORANDRET LIVET DITT?

Jeg er virkelig for ideen om å bruke reise som et redskap for vekst og selv-utvikling . Når jeg dro til nye steder og møtte forskjellige mennesker, ville jeg vite hvordan folk reagererte på meg i måten jeg tilnærmet meg dem – verden ble som et speil. Jeg lærte mye om meg selv gjennom disse interaksjonene, men også gjennom å være alene.

Jeg prøvde å møte så mange lokalbefolkninger som jeg kunne og omgås med mennesker som levde på de stedene jeg reiste til, noe som resulterte i en haug av vennskap med mennesker fra hele verden.

Jeg har lært så mye om verden, som virkelig åpnet øynene mine og utfordret mine perspektiver og oppfatninger: Møte ulike mennesker og å ha disse opplevelsene lærte meg å ikke bare ha ett objektiv å se gjennom – det var ikke bare svart og hvitt eller rett eller galt lenger, men så mye i mellom. Disse erfaringene virket små på den tiden, men de har gjort en stor forskjell i livet mitt .

HVILKET RÅD VIL DU GI TIL UNDE MENNESKER SOM ER PÅ JAKT ETTER EN JOBB?

En av de største karriere mytene er at du går ut av universitetet, velger en retning og en jobb , og da er du ferdig og bare går den veien. Basert på alt jeg har opplevd meg selv og lært gjennom Escape, er virkeligheten sjelden slik og karrierer er mye mer komplekse.

Hva som er viktig for deg vil forandre seg, og verden er i en dramatisk endring – jobber som ikke fantes for rundt et par år siden eksisterer nå idag. Om du ikke vet hva du vil bli når du blir stor, ikke bli lei deg. Svært få mennesker vet hva de vil bli når de vokser opp.

Bruk perioden av livet ditt når du graduerer eller når du velger din karriere til å eksperimentere og lære mer om deg selv, hva du kan tilby verden, og hvordan du kan justere hvem du er sammen med hva du gjør. Kanskje det handler om tålmodighet og prøve å forstå at det er ok å være usikker – det er en del av reisen.

HVA KJENNETEGNER EN VELLYKKET KARRIERE?

Det er en kombinasjon av ting : du må tro på det du gjør, og det må ha betydning for deg. Arbeidet du gjør må ha en hensikt og positiv innvirkning – ikke nødvendigvis på hele verden, hva du gjør kan også påvirke en person. Du skal ikke behøve å ofre livet for den jobben du gjør. Jeg vet at folk snakker om å balansere jobb og livet generelt, men jeg tror det viktigste er å gjøre arbeid som ikke ødelegger deg og måten du lever livet ditt på. Jeg tror autonomi og frihet også er viktig, arbeidet er ikke lenger et sted, men en ting du gjør: Hvis du tror at du må være et sted for x mengde tid bare for å vise ansiktet ditt, fører dette vanligvis til misnøye og trivsel. Sist men ikke minst, er det viktig å få kompensert for det arbeidet du gjør, slik at du ikke føler at du sliter med å få endene til å møtes, og ikke trenger å bekymre deg for å kjøpe mat eller betale regninger.

HVORFOR ER DET VIKTIG Å HA EN INTERNASJONAL KARRIERE?

Jeg synes det er viktig å ha internasjonal erfaring. Selv om vi er mer knyttet sammen enn vi noen gang har vært, er det ingen erstatning for å være fysisk på et sted. Dette bringer meg tilbake til perspektivet: Når du drar til et sted der du aldri har vært før, møter du mennesker som tenker annerledes, og du begynner å revurdere hele verden, og innser at det er mange nyanser av grått.

At endring i perspektiv og å ha det aspektet av mangfoldet av tanker, tro og kultur er utrolig viktig, og gir deg en ny forståelse for dine medmennesker rundt om i verden – som er avgjørende, slik vi vil i økende grad samhandle med mennesker fra hele verden i vårt personlige og profesjonelle liv.

Få utenlandserfaring med EFLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra