GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Julia sin Q&A om språkreisen til Long Beach, USA

Mitt navn er Julie, jeg var på språkreise i Brighton dette var helt fantastisk. Så reiste jeg til Long Beach sommeren etter.
Julia sin Q&A om språkreisen til Long Beach, USA

Mitt navn er Julie og jeg var på språkreise i Brighton dette var helt fantastisk. Så reiste jeg på språkreise til Long Beach sommeren etter. Jeg bodde på studenthjem og var på reise fra 26.juni-23.juli. Jeg har fått en del spørsmål fra venner og bekjente fra turen så deler en del av spørsmålene her.

Hvordan vasket dere klær?

Vi hadde eget vaskerom i bygningen vi bodde i. Vi måtte fylle på penger på romkortet som også kunne fungere til vaskemaskinene for å kunne vaske klærne.

Når tok dere ut penger og hvordan løste dere dette?

Det jeg gjorde var å ta ut penger før avreise, men ellers enn det var det minibank i nærheten av Target eller rett ved campusområdet. Hvis det skulle være nød i løpet av en utflukt var det ikke verre enn å spørre kursleder/aktivitetsleder om det var mulig å ta ut kontanter ved den nærmeste minibanken.

Hva syntes dere om kollektivtrafikken? Tok dere buss, trikk, tbane? Lettvindt å kjøpe billetter?

Det ble ikke brukt så mye kollektiv transport ettersom det var egen transport hver dag planlagt av EF i Long Beach. Offentlig buss ble brukt to ganger i løpet av oppholdet, da vi skulle på det lokale kjøpesenteret. Vi fikk tak i bussbillettene via å gi summen billetten kosta til aktivitetslederne og derifra kjøpte de billettene for deg på bussen.

Var det noe dere glemte å pakke som dere gjerne skulle ønske dere hadde med på språkreisen?

Jeg kan ikke komme på noe jeg savnet som jeg glemte å pakke med.

Hva fikk dere minst bruk for som dere pakket?

Jeg pakket med meg en skjøteledning som uheldigvis ikke passet i adapteren, så da fikk jeg ikke brukt den på de 4 ukene jeg var i Long Beach. Heldigvis hadde romkameraten min en skjøteledning som jeg kunne låne hvis jeg trengte det.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/11/4-2.jpg)

Ditt beste tips til flyplassen?

HØR PÅ KURSLEDEREN DIN! Det var mange på gruppa som ikke hørte på kurslederen og dermed gjorde sånn at vi måtte løpe til neste fly når vi mellomlandet i Amsterdam.

Hva kan være lurt å pakke med til flyreisen?

På lange flyturer kan det være lurt å ha med noe snacks, da det kan bli dyrt å kjøpe på flyet hvis det ikke er inkludert i flybilletten. På flyturen fra Amsterdam til LA var det 3 måltider inkludert, men ble bare til at jeg tok nytte av 2 av dem da jeg sov ganske mye av turen. Så går du glipp av 1-2 måltider på de lengste flyturene er det lurt å ha backup i sekken, hvis det skulle friste med litt mat.

Hva er ditt beste tips når det gjelder egen planlegging for språkreisen?

Mitt beste tips for planlegging av en språkreise er å først vite at du aldri er aleine, så skal det skje noe så har du alltid noen i nærheten hvis det trengs. Planlegg hvor mye penger du ønsker å bruke, hva du skal kjøpe og ikke minst vekten i bagasjen er ikke like stor som man tror, så ikke pakk med hele klesskapet.

Hvordan var skolen? Mulighet for å kjøpe mat der?

Skolen var veldig bra, variasjon av innhold i timene og at lærerne respekterer studentene er et veldig pluss. Det var mulighet for å skaffe seg mat på skolen med en liten kiosk rett i nærheten, Subway ned en rulletrapp ved inngangen til området og to Starbucks cafeer i området.

Hvordan var de som bodde i kursbyen?

De i kursbyen var ikke så merkbare på grunn av vi var bare inne på campusområdet store deler av dagen utenom ved utflukter. Mange lokale på butikkene vi var innom var hyggelige og hadde lyst til å slå av en prat hvis de skjønte at var internasjonale.

Hva overasket deg mest over kursbyen?

Var egt ikke såmye som overasket meg sånn sett, men skal jeg si en ting så må det bli at det faktisk var veldig lange avstander mellom hvert sted vi skulle til, kunne ta opp mot 1 time å komme seg til utflukten uten trafikk.

Fikk man trent der? Treningssenter, rom eller bare ute?

Ja, det var mulighet for å kjøpe et treningsabonnement på det lokale treningssenteret, ellers enn det kunne man ha egentrening på campusområdet.

Hvor fikk dere kjøpt snacks og lett mat?

Det var Target og mange andre butikker 10-15 min gåtur unna campus. Man kunne også bestille mat fra Uber Eats/Postmates hvis man ønsket det.

Hva gjorde du med mobil? Kjøpte du telefonkort, eller hva er viktig å tenke på?

Jeg kjøpte et Sim-kort med ubegrenset mobildata sånn at det ikke ble dyrt med telefon i LA. Mange andre på gruppa tok også det valget å kjøpe et Sim-kort, så det vi gjorde da var å gi penger til kurslederen vår sånn at hun kunne gi det videre til de som skulle levere Sim-kortene til oss.

Se flere bilder og filmer:

Sjekk ut min Instagram og HighLights fra språkreisene mine i Long Beach og Brighton her..

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/11/5-11.jpg)

Les mer om språkreise til Long Beach herLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på