GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mitt studieår i Hawaii

Jeg er en 20 år gammel jente som kommer fra ÅS. Jeg reiste i år på et studieår i utlandet med EF.
Mitt studieår i Hawaii

Hei! Mitt navn er Stine Wattum, jeg er 20 år gammel og kommer fra Ås.  I begynnelsen av januar dro jeg til EF skolen i Honolulu, for å ta et studieår i Hawaii sin hovedstad. Grunnen til at jeg valgte dette var fordi jeg trengte et friår etter VGS og synes at det ville være bra å utvikle engelsken min i utlandet. Hawaii har lenge vært en drømmedestinasjon, så å få oppleve det var helt fantastisk og egentlig ganske uvirkelig. Hawaii er mange tropiske øyer i Stillehavet, så klimaet der er helt fantastisk hele året rundt. I tillegg til det er det mange ting å gjøre og se, som å gå på hikes (turer), surfe, snorkle, dykke med haier og delfiner og mye, mye mer. Dette var en av grunnene til at jeg valgte Hawaii som destinasjon.

Skolen var veldig fin, moderne og ordentlig. Skolen ligger i 7 etasje, så man har veldig fin utsikt fra alle klasserommene. Ellers er det bra kantine og mulighet til å kjøpe mat. Antall studenter på skolen varierer hele tiden, men skolen i Honolulu er relativt liten men det var som regel 100-300 studenter der hele tiden. Man blir plassert i klasse etter det nivået man er på i Engelsk. Og i klassen er man rundt 15 personer, så man får god hjelp hele tiden om man ønsker det. Undervisningen var bra og varierende, og ikke for mange timer i klasserommet hver dag. I tillegg kan man velge morsomme ”spin-classes” (valgfag) som surfing, ukulele, yoga, hula, og mye mer. På den måten lærer man også mer om kulturen som er på Hawaii, og hva de lokale som bor der pleier å gjøre.

Studiemiljøet er veldig bra, og alle er veldig åpne og ønsker å få seg venner. Da jeg kom dit kjente jeg ingen, men det etter første dag på skolen hadde jeg allerede blitt kjent med mange og det var ingen problem og komme inn i miljøet. Folk er vennlige og de fleste er i samme situasjon som deg selv. Alle er jo også der av samme interesse, så man har uansett allerede noe til felles med alle som er der.

Under mine 5 måneder på Hawaii bodde jeg på EFs studenthjem. Plasseringen var utrolig bra, bare 5 min gåavstand til nærmeste strand (Waikiki- beach), 5 min til stor handlegate med masse butikker, mat, restauranter, bussmuligheter rundt hele øya osv. Det var også rundt 20 min å gå til skolen, som heller ikke var noe problem når omgivelsene man går rundt er palmer og sol. Ellers på studenthjemmet kunne man på to-mannsrom eller multirom som er to på hvert rom, men man deler kjøkken/bad med to andre. Dette gjorde jeg og det var veldig uproblematisk. I tillegg er det veldig sosialt og også en god måte å bli kjent med de man går på samme skole med.

Aktivitetstilbudet er også veldig bra. Man går aldri tom for ting å gjøre på Hawaii. Skolen organiserer en rekke aktiviteter som turer rundt øya, riding, båtturer osv. I tillegg er det også lett å komme seg rundt med buss og Uber, så man har også gode muligheter til å oppleve ting på egenhånd.

Ellers er mat på lokale matbutikker på Hawaii relativt dyrt, så jeg vil anbefale å kjøpe mat på lokale markeder eller store supermarkeder dersom du skal være der en god stund. Det kan lønne seg økonomisk. Reiser man i vintermånedene er det faktisk en god del kaldere enn det man skulle tro på ettermiddagene/kveldene, selv om temperaturen er høy er vinden veldig sur, så det kan være lurt å ta med flere bukser og jakker i tillegg til klær for varmt vær og regnvær. Jeg vil også anbefale å komme seg litt ut av Waikiki/ Honolulu for å få se litt mer typisk og det ekte Hawaii livet, utenfor er det også mindre turister og mer og se. Ønsker du å utvikle engelsken maksimalt og oppleve mest mulig, er det helt perfekt å være der i minst 5 mnd. Gikk aldri lei, og kunne virkelig ha vært der mye lengre.

Alt i alt vil jeg vil virkelig anbefale EF Honolulu på det sterkeste, folket der lever Aloha og er alltid vennlige og imøtekommende. I tillegg er den en tropisk perle med utallige ting å gjøre, så man går aldri lei. Et perfekt sted å utvikle engelsken sin.

Med vennlig hilsen

Stine Wattum (Insta: @stinewattum)

Vil du reise til Hawaii og lære engelsk?Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer